Radisson Blu

Det är riktigt kul på Radisson :D Och dessutom har min mage hållt sig i skinnet idag under arbetspasset (värre var det i natt mellan fyra och fem) Den här smärtan börjar bli en del av mig.

 

Imorgon är det kvällspass igen men först så ska jag tvätta lite, om jag får sova ordentligt i natt vill säga. Nu förstår jag alla som har sömnproblem! Det har ju inte direkt varit en del av mitt liv innan :P

 

Hallonkräm med mjölk står näst på programmet!

 

På lördag blir det fest mina vänner! tjohej!

 

(Håll tummarna för en krampfri natt)

Puss och kram!


Akuten

Ja ni, natten har spenderats på akuten :( vaknade vid tre och hade så ont i magen att det till och med för mig var svårt att hålla tårarna borta. Efter ett samtal till sjukvårdsrådgivningen så åkte Daniel och jag iväg i en taxi till akuten.

Vi var där i fyra timmar, dom tog blodprov och gjorde andra läskiga tester men kunde fortfarande inte hitta vad det är som är fel :(

Stackars Daniel satt på en stol mellan halv fyra och sex och när sköterskan såg att han höll på att somna fick han en egen brits brevid min :)

Börjar inte på Radisson för ens vid tre imorgon så nu ska jag ligga i sängen och be till alla gudar som finns att det går över.  Jag har förövrigt en mycket förstående chef, vilket känns väldigt bra för det är inte så kul att sjukanmäla sig andra dagen på Lian.

 

 

Jäkla skitmage!

 


Tutti frutti

Ligger i sängen med en påse tutti frutti. Tyckte att jag var värd det efter att ha genomfört min första arbetsdag på Radisson Blu trots magont.

Jag är glad att jag sällan är så pass sjuk att jag måste uppsöka vård för det är ingen dans på rosor direkt.
Var uppe strax efter åtta och ringde till Nygatans vårdcentral (eftersom jag inte visste vilken jag tillhörde och nygatans låg närmast, smidigt tänkte jag). På nygatan var dom hyfsat snabba med att ringa tillbaka ( varför man nu inte bara kan få prata med en människa direkt?) På nygatan var jag dock inte välkommen då jag tillhörde Berga vårdcentral (suck). När jag sedan ringer till Berga klockan 8.45 så säger dom att dom ringer upp mig ca 11.00. Eftersom jag började jobba vid tio så var jag tvungen att ha telefonen på första dagen på jobbet, vilket kändes sådär.
11.50 ringer Berga och svarar bara att dom inte har några tider kvar och kan inte boka in en tid imorgon utan då får jag ringa imorgonbitti igen (vad är det här för sjukt system??) Hon säger även att om jag vill göra en undersökning och se om det är laktosintolerans som ställer till det för mig, så kan dom inte göra det för ens efter påsk.

Nu mina kära vänner har jag gjort som ni har sagt, ringt vårdcentralen, det gav precis som jag misstänkte INTE ETT JÄVLA SKIT. Det är väl meningen att jag ska ha ont.

För att muntra upp det här dystra inlägget kommer det lite bilder från mässan i lördags.

Här dansar grekerna för fullt, mycket underhållande enligt mig :)
Speciellt underhållande var männens outfit, kjol, strumpbyxor och skor med gigantiska tofsar!




En bit mat på Baronen



Ett glatt gäng i en liten mysig buss :)


Jag hatar sjukvårdsystemet i Sverige!

Ingen människa med ett arbete att sköta kan få vård i Sverige. Skit system!

Fias dag :D

Smörgåstårta, jordgubbstårta, massor av paket och en underbar familj! Det är sammanfattningen av en mycket trevlig födelsedag.


En glad födelsedagstjej



En mormor en mamma och en morfar



En kaffeserverande bror



I firandet fanns även en pojkvän och en morbror med men dom fastnade tyvärr inte på bild.


Hemska bilder från födelsedagsnatten finns hos Micco.


(Förövrigt så kan jag meddela mina turistvänner att man har lika långa tarmar oavsett om man är 200 cm eller 160 cm lång, förutsett att man är färdigvuxen. Så, nu har vi rett ut det!)





880328

TVÅTVÅ

Då var klockan slagen (sedan länge). Ligger i min säng och funderar på hur det här gick till? Min lugna fina helg slutade mindre lugn (as kalas) på Harrys ihop med Micco och Lina!



Micco och Lina har bokstavligen supit ner mig. Den sista shoten jag drack var en så kallad "killer shot", fy fan är allt jag har att säga! Micco har säker mycket trevliga bilder på alla dessa shot (om hon nyktrar till så småningom)

Kvällen har varit jättekul!! Frågan är ju bara, hur kommer jag må imorgon?
Det får vi se då! Godnatt mina vänner :)


Jippi!!

Min underbara man kom hem med en födelsedagspresent idag :D (ja, jag tjuvöppnade den redan idag)
En espressomaskin!!! En JÄTTEFIN espressomaskin!


Han hade även med sig en ny dammsugare hem!!
Fia är en väldigt lycklig tjej som ska städa och dricka kaffe hela dagen!


En riktig superdammsugare! Tjoho!!

(Magen och jag är fortfarande inte sams för övrigt)






25:e mars

Våffeldagen idag! Det är även Martins 26-årsdag så grattis brorsan!


Här har vi storebror :)





Vi åt givetvis lite våfflor här hemma ikväll. Jag hittade färska jordgubbar på Hemköp som var supergoda! Jättesöta och inte sådär smaklösa och vattniga som dom kan vara.
Tack så mycket Spanien!


Duktigt Fia!

Nu mina kära turistvänner så ska jag stressa er lite till :D Jag är färdig med marknadsföringen! Dock skickar jag nog inte in den riktigt än, han kanske tar illa upp om jag skickar in reflektionen innan har fått ha sin lilla lektion.

 

Magen är fortfarnade inte bra.. snarare sämre. Kanske får göra mitt första samtal till sjukvårdsupplysningn om det fortsätter i natt. Vad är det för nummer?

 

Nu ska jag googla på magkramp och försöka diagnosera mig själv.

Sov gott allihopa!

 


Jäkla Parment

Ekonomiprovet är skrivet men jag vet i fan.. Jag kom ut därifrån och kände att jag kunde så mycket mer! Eller så mycket annat kanske är mer korrekt att säga. Men men.. nu ligger det i guds händer (eller snarare Parments.. undra vilket som är värst?)

Min mage lever ett eget liv.. har aldrig haft ont i magen så här innan.. jag tror att något har gått sönder där inne, sen får ni säga vad ni vill!

En dag kvar i skolan, sen är det praktik ända fram till mitten på maj :D Det borde väl firas kanske? Om jag skulle ta en chokladboll? Eller just det, magen var det. Om något har gått sönder där inne så är det nog inte så bra att det flyter omkring pärlsocker överallt..






Mozart

Slutet är nära på denna riktigt tråkiga dag. Pluggat ekonomi (förstår inte hur Parment kan gå upp varje morgon och hålla på med sån här skit!  cost/benefit-analys, SWOT-analys, balanserade styrkort, verksamhetsstyrning, kostnadsenheter blablablablaBLÄ!)

Varit på MAXI och handlat och that's it.

Tillvaron blev något ljusare när jag gick in på fronter och insåg att min lärare fortfarande är magsjuk (ja, synd om henne, TOPPEN för mig!) Så imorgon blir det lite sovmorgon innan ekonomiprovet.

Här kommer en uppmuntrande höjdare :) Fantastisk!


Opera

Har precis installerat Opera på min lilla dator! :D Hej då Internet Explorer.

Idag har jag först varit på en föreläsning på Scandic Nord Norrköping och sen på studiebesök på Vildmarkshotellet. Helt okej dag, bra föreläsning, gratis lunch och sen ett ganska segt studiebesök ute i Kolmården. Jag har varit superduktig och redan skrivit reflektioner på både studiebesöket och föreläsningen och skickat in dem, trots att jag har en vecka på mig :) Duktigt fia (klappar mig på axeln, som Helena skulle ha sagt)

Imorgon är det ekonomiplugg och storhandling som står på programmet. Är det fint väder blir det nog en promenad runt stångån också.

6 dagar kvar till en speciell dag :D nanannana

 

 

 


Matlagning

Varför kan jag aldrig få lyckas med en ugnspannkaka?
Man blir ju lite fundersam när man kikar in i ugnen och möts av det här!




Das weekend

Riktigt trevlig kväll hos Johanna igår :) Utgång på palace men där kände vi oss tyvärr väldigt unga.. VÄLDIGT unga.

Kvällen resulterade i ett antal bilder men dock inga roliga sådana.


Nyinflyttade Johanna, tillsammans med My och Josefin


Tre härliga brudar, Z, Sara och Marlene


Fia och Johanna


Natalie och Jonas


Palace




Fredagkväll på S:t Lars

Mina kära vänner i Boxholm skulle mysa till det med pizza och alkohol i kväll men jag har roat mig på annat sätt nämligen med att städa köksskåpen! 

Imorgon är Daniel ledig efter 25 dagar i sträck på jobbet så ikväll blev det lite chipsmys framför en ganska dålig skräckfilm.

Imorgonbitti är det dags för tvättstugan :D Tjoho!

Go'natt

Då var det helg igen

Ekonomidag i Söderköping. Provet som vi har nästa vecka kommer verkligen att bli intressant, antingen lyckas jag knoppa in så många poäng jag behöver men troligtvis kommer jag sitta som en fågelholk och titta mig omkring och undra " shit, kan folk det här? är det bara jag som är efterbliven?" Men det fina med prov är att dom alltid kan göras om :) Ingenting att hetsa över.

Imorgon ska jag hem till mamma en sväng och efter det blir det städning.. det har förfallit lite här hemma när jag har legat sjuk och Daniel har jobbat ihjäl sig.

Ligger och kollar på Plura på tv. Den här mannen väcker lite olika känslor måste jag säga.. det sista jag hörde var att han åkte dit för knarkinnehav och det är ju inte så trevligt men det är ju ändå Plura.. det finns ju vissa minnen.

Nog sagt om det.. På lördag blir det inflyttningsfest hos Johanna i Skarphagen och det ska bli väldigt trevligt! :)


Jag känner att det här blev ett jävligt trist inlägg så vad ska jag nu hitta på för att krydda till det lite? hmm.. en bild på mig och smålänningen kanske? Jag lovade både Helena och mig själv (mest mig själv) att den här bilden inte skulle hamna på bloggen men va tusan.. Här bjuder vi på oss själva!


Mitt i veckan

Givetvis är vädret skittrist idag bara för att jag är hemma och friskt. Men det kanske är lika bra det så att jag verkligen gör det jag ska idag, det vill säga plugga ekonomistyrning.
Upptäckte i förrgår att dom har en av mina favoritlåtar som introlåt till middagstipset på nyhetsmorgon, den är värd att lyssna på om ni inte gjort det. Av den här låten blir man glad även en mulen dag, trust me!
Lägg märke till hur fint dom skuttar :)



Om inte solen vill komma till mig så kommer jag till solen! (mot solariumet)


90-tals nostalgi

Sitter här i soffan och tar igen mig efter en lång dag i Söderköping. Daniel kommer också hem snart (kors i taket) han var visst bara ute och hämtade sina klubbor på golfklubben och efter det skulle han "bara" jobba lite hemma ikväll.. jag är glad för det lilla! :)


Vad säger ni om dom här gamla godingarna? :D


 Nu ska jag göra persiljebiffar.

Hejsvejs!


Party pics!

Här kommer lördagens fantastiska bilder. Det fanns ett stort urval av fyllebilder, här kommer ett smakprov. Enjoy!



Kvällens outfit, folkdräkt?



Helena (födelsedagsbarnet), Ronnie, Josefin, Alex och Johanna



J & H



Helena och Fia
(jag försöker vara seriös här med Helena sabbar allt som vanligt!)



Två riktiga partypinglor!




Har sparat det bästa till sist. Johanna på hörnet bangade ut här, vi andra visar oss ifrån våran bästa (onyktra) sida.


Tack för en trevlig kväll!


Maginfluensa

Jaha.. då var den här igen, denna underbara sjukdom som alltid lyckas drabba mig.

Just nu är läget kritiskt, vi får se om jag överlever..


Hönor

Fick en jättegullig presten av min svärmor igår, 6 små hönor i olika färger :)
Dom står och solar sig i mitt köksfönster nu!


Dags för ett bad och sedan lite mer ekonomiplugg och förhoppningsvis även lite branschkunskapsplugg.

Sen ikväll,  PARTY!

Klännigen som jag ska ha ikväll tycker Daniel påminner om en folkdräkt. Jag kanske ska leta fram en bild när jag faktiskt har folkdräkt på mig (ja, det har hänt fler gånger än ni tror) så han får se skillnaden? :P


"Han har gjort saker som jag inte ens sett på vykort"

Hemma efter en jättetrevlig kväll hos Jonas och Mette. Tanken var att vi skulle åka tåg hem till Linköping igen men när familjen Wressle får bestäma så blir det taxi istället.

Nu ska jag krypa ner i sängen med en värkande visdomstand men brevid en underbar kille som väger upp det hela.

Godnatt!


Mamsen!

Har precis lämnat av mamma vid tåget. Hon har varit här och fikat och levererat ett par byxor samt piggat upp mig. Jag har mått jättekonstigt idag. I morse var jag trött som vanligt men sen hände något som skumt, jag fick stora fläckar för ögonen. Jag skulle försöka plugga men såg bara halva texten i boken. När jag försökte en stund senare så fick jag inte ihop texten! Det var riktigt läskigt, jag läste högt för mig själv men fick inte till meningarna och var jätte vimsig. Efter det kom migränen. Ingen vidare start på en solig fredag :( Men sen kom mamma och fikade med mig och efter lite migränmedicin så mår jag bättre och jag har återfått läskunskapen. (Trodde nästan jag höll på att bli knäpp.)

Ikväll ska vi till Daniels bror Jonas på lite födelsedagspartaj. Ska fortsätta pluggandet nu innan det är dags att åka men jag anar att det kommer bli som igår, då somnade jag sittande med boken i knät och vaknade upp efter två timmar. Suck.






Stockholms båtmässa

Hela gårdagen spenderades i Stockholm på båtmässan. Jag stod och log och såg trevlig ut i Östgötaskärgårds monter. Dagen var trevlig, mycket tack vare mitt trevliga sällskap Helena, Pia och Håkan :D

Idag har jag handlat mat för 700 kronor vilket alltid är lika roligt.. Har även hunnit med en sväng på stan med Daniel.

Jag lovade mig själv att jag skulle plugga men jag råkade somna och efter det har inte orken kommit tillbaka. 


Funderar på att testa den här. Daniel säger att det bara är bluff men jag provar gärna allt för jag orkar inte vara så här trött längre. Jag har inte tid att vara så här trött!

 


Farmor

Dagen har börjat med bullbak och besök av farmor :)

Nu är det marknadsföringsplugg och det är riktigt tråkigt, kan nog faktiskt vara det tråkigaste jag läst hittills (delad förstaplats med ekonomistyrning)

I eftermiddag blir det nog lite shopping med Helena :)

Dags att fortsätta med marketing management...BLÄ!


Caesarsallad

Matlagning är ju inte min starka sida men Caesarsallad är något jag faktiskt lyckas med, vilket är väldigt bra eftersom det är en riktig fiafavorit! 



Dagen har börjat med lite grupparbete på ett fik i Norrköping ( synd att inte alla pluggtimmar ser ut så)
En härlig promenad i solen har det blivit också :)
Nu har jag fastnat framför Sex and the city och ikväll blir det afrodans igen. 

Fattar inte hur folk orkar sitta och älta sitt privatliv i telefon på tåget. Påväg till Norrköping idag satt det en tjej några platser bort och pratade högt och tydligt om alla hennes problem. När personen i andra änden inte hade tid längre så tog det några sekunder innan hon ringde upp någon annan och började om ältandet igen.. Jag fattar inte?

Vart tog dom vägen??

Låg här i soffan och blev väldigt sugen på "flygande mattan" ni vet, det där sura godiset som fanns i olika smaker om man kunde dra isär till remsor. Så gott! Det finns väl inte kvar längre?

Något annat som jag saknar så det gör ont är Knasen. Jag har alltid älskat Knasen!!!

Tom och Jerrypåsarna finns ju fortfarande kvar men med annorlunda innhåll. När jag var liten innehåll påsarna nämligen en kolastång som var fruktansvärt god! Det bästa i hela påsen :) Den hade vitt papper med orange/bruna ändar.

Buggtuggummi och den blåa monsterdrickan är ju också två underbara saker som saknas!

Betyder det här att jag är gammal nu?






Gårdagen

Gårdagen var jättebra på alla sätt och vis. Det började som sagt med fika hos farmor och blåslagna farfar. Theodor och faster Malin var också där, himla mysigt :)

Hade sedan en riktigt trevlig kväll hos Michael igår :) Dagen idag är väl som den brukar vara, seg!









När jag kom hem till Linköping vid halv ett fanns det ju givetivis ingen buss som gick hem så jag började knalla. S:t larsgatan är rena isgatan och jag har varit nära på att ramla flera gånger. Igår kväll var det dags, jag slog i så det sjöng om det, TVÅ GÅNGER! Jag hann bara ställa mig på fötterna och gå en meter så låg jag där som en padda igen. Ramlade på handen så den är väldigt öm idag liksom rumpan.. :(
För att trösta mig själv lite så tog jag vägen förbi Mc Donalds, älskar att dom har öppet till fyra på helgen :)


Lördag!

Ska snart dra mig ner till stationen och åka till Mjölby. Korre hämtar upp mig där och sedan bär det iväg till Götevi. Farmor har visst gjort semlor :)

Efter farmor och farfar-visiten så ska jag svira om och göra mig redo för kvällens partaj. Jag tänkte ha kavaj ikväll faktiskt.

Daniel knallade iväg till kontoret imorse igen men jag har lyckats roa mig på egen hand. Har precis tryckt i mig två chokladbollar som jag gjorde igår kväll och så har jag givetvis även hunnit med ett avsnitt av rederiet. Minus med helgerna är att det inte är något Hem till gården-avsnitt. Tråååkigt!


Utbrottet är nära

Jag blir galen! En muskel i armen har fått spelet och har nu i två dagars tid (TVÅ DAGAR!) hoppat runt i armen för fullt! När det sätter igång så ser man att muskeln hoppar! Det kittlas något fruktansvärt! Det kan ju inte vara nyttigt att ha en muskel som får spelet hela tiden eller? Vad tror ni? Någon som har någon idé om vad det kan vara och viktigast av allt, HUR MAN FÅR DEN ATT SLUTA?

Daniel och jag har precis kollat färdigt på en film som gick på SVT, 1408. Filmen rekomenderas.




Godnatt!


Shopping

Var nere en sväng på stan och inhandlade lite kläder till alla kommande fester :) Som det ser ut nu så blir det väl fest fem helger i rad framöver.

Hittade bland annat en fin klännig som jag tänkte ha på Helenas fest nästa helg :)

Jag älskar det här vädret! Det blir en långpromenad runt stångån i eftermiddag.


helg!

Nu tar jag helg :D Jag överlevde alla ekonomitimmarna idag men det var på håret. Nu är det som sagt helg vilket känns mycket bra. Skolarbetet tänker jag förtränga fram tills på måndag.

Det går inget vidare med mina lugna helger men och andra sidan så är det ju bättre att ha för många partypolare än för några ;)

I helgen blir det i alla fall inflyttningsfest hos en av mina norrlänningar, nämligen Michael!
Natten spenderas nog i Boxholm så att jag kan åka och hälsa på farmor och farfar på söndag. Farfar har visst ramlat och är blåslagen så jag tror han kan behöva lite barnbarn-uppmuntran! (Han stänger ju i och för sig av sina hörapparater när jag börjar att prata men försöka går ju!)


Ikväll blir det nog lite extra mys med min man då han visst ska jobba hela den här helgen också.

När jag ändå är igång och knapprar så kan jag ju slänga in receptet på Banoffee pie á la India. 

Banoffee pie

Botten
125 g smält smör
250 g krossade digestivekex

Karamell
175 g smör
85 g strösocker
85 g brun farin
397 g söt kondenserad mjölk (1 burk)

Topping
riven vit choklad

Smält smöret och rör ned kaksmulorna. Pressa ned röran i botten i en form med löstagbar botten. Sätt i kylen att stelna, medan du gör karamellen.

Smält smöret och sockersorterna tillsammans i en kastrull under omrörning. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör hela tiden tills det börjar koka. Häll då över smeten i pajskalet och låt stå i kylen minst 1,5 timme (gärna längre om du har tid). Strö sedan den vita chokladen över pajen.

OBS! Den här pajen äts i SMÅ bitar, annars kan du dö av en sockerchock.



SOL!

Livet har fått ett uppsving! Sol! Dessutom har hem till gården börjat igen :)
Helgen var mycket trevlig.. den blev dock inte så lugn som jag hade tänkte mig.
Torsdag: Boxholm, middag hos mamma
Fredag: Nyköping, middag (mycket god!!) och utgång med Mia
Lördag: Mjölby, Utgång med Korre m.fl.
Söndag: Boxholm, kaffe och våfflor hos Mormor och Morfar
Ett evigt farande men jag hann med att träffa många nära och kära!

Suprisen till Mia var en banoffee paj á la India. Den blev lyckad faktiskt så receptet kommer att hamna här snarast.

Idag blir det studiebesök på Villa Fridhem och ikväll är det dags för afrikansk dans med Helena.

Dags för en kopp kaffe.

RSS 2.0