Mat, bowling och drinkar

Igår kväll var vi ute roade oss! Rasmus är hemma från Kramfors så vi var 7 stycken som åt mat på mörners, bowlade och avslutade kvällen på Pitchers. Frank var hemma med farfar hos sig och hade skött sig bra 😊 han gav dessutom sin mor och far sovmorgon till 07.45, det var välbehövligt.

Rolig kväll!

Nu sitter jag på jobbet och kör mitt första nattpass på drygt ett år. Ska bara jobba en natt åt han som vikarierar för mig. Det går fint! Det är roligt att vara inne och gästspela lite innan det drar igång på allvar i maj 👍🏼

Måste bara lägga upp dom här fina bilderna som Mia tog i fredags på våra prinsar.
Hur fina är dom inte?

Så fina!! ❤️
På första bilden ser det ut att Anton berättar något riktigt spännande för Frank ☺️

Nehe, dags att jobba vidare! 3 timmar kvar!!

Imorgon (ikväll..) ska jag träffa mina pinglor Helena och Pia!! Det är vad jag kallar en suverän måndag! 😃


Mina två knasbollar

Alltså dom här två ❤️

Pappa är roligast i hela världen! Frank vill inte vara någon annanstans just nu än hos pappa!


Förkylning är äntligen bra! Nu ska bara alla utslag i ansiktet försvinna så är vi på banan sen!

Idag åkte vi allihop till mormor och morfar och drack eftermiddagskaffe.
Frank gillar att åka iväg en ha ett nytt ställe att utforska och terrorisera. Han slaktade en veckotidning hos mormor idag, han börjar bli värre än Clint!

Spelar piano med gammelmormor ❤️

Imorgon ska vi på 10-månaderskontroll på BVC. Nu är det två månader sedan vi vägde och mätte honom så det ska bli kul och se!


Babysim, hosta och nattugglan Frank

Jösses. Frank har alltid somnat 19.00 oftast tidigare och som senast 19.30. Nu har han blivit en liten nattuggla! Klarvaken till 21.30! Han sover ju dock till 08.00 istället för 06.00 så det är ju bra. Nackdelen är ju att Victors och min tid på kvällen, våran guldtid, försvinner. Tiden när vi myser i soffan, kollar på film och faktiskt pratar hela meningar med varandra utan att lägga in ett "babba ba ba baaa" emellan.

Jag hostar! Och hostar! Och hostar! Och hostar!! Jag sover inte om nätterna för jag bara hostar! Jag hoppas att det är slutklämmen på den här förkylningen. Jag har fått superhostmedicin och av mamma och den hjälper! Nackdelen är att jag tror att det är den som gör att jag får världens huvudvärk och blir illamående! Alltid är det något! Gnäll gnäll gnäll..

I fredags var vi på babysim. Jag satt på land och tittade på eftersom jag inte var så piggelin. Grabbarna badade och Frank älskade det! Jag var lite orolig eftersom herr Johansson kan bli rätt så tjurig om det är något som inte faller honom i smaken. Men det gick toppen!

Idag har vi bara varit hemma. Karina och Per var här på en kopp kaffe och nu ikväll var Emma, Fredrik och Signe här och hjälpte oss med ritningar till våran bygglovsansökan. Sen åt vi pizza ihop också 👍🏼 en söndag helt i min smak.
Frank var en lite solstråle fram till lunch. Efter lunch har han varit som ett åskmoln istället.

I förmiddags fick han vindruvor till mellis som han fick äta själv. Det var en riktig höjdare 👍🏼

Nu är det läggdags!
Imorgon jobbar Victor och jag ska hänga med Farmor!
Godnatt!


Torsdagsmys med farmor och kusin

Idag har vi haft en mysig dag, jag och Frank. Vi har varit hemma hos farmor och farfar, där även kusin korre var. Vi har fått favoritmaten: fläsk med löksås!
Så gott! Och så mysigt. Korre och farmor är bäst! Har alltid varit och kommer alltid vara ❤️


Victor har gjort en supersmart lösning här hemma vid våran trapp. Våran huligan klättrar ju som bara den men nu är det stopp!

Vi tycker att det blir trångt (och fult) med grindar som ska vara i vägen i hallen. Så nu har vi en rullgardin från Lascal Kiddygarden neråt och skivan uppåt. 👍🏼 båda går att trolla bort på några sekunder.

När Frank och jag var och handlade nere på stan häromdagen så struntade jag i vagnen (som han ändå aldrig vill sitta still i) och bar honom istället. Strålande idé tills vi kom till Willys och jag hade kramp i armen samtidigt som jag skulle plocka varor. Så Frank fick hoppa ner i korgen och han älskade det! Satt och spanade därnere, knäpptyst, hela handlingen.

Nu sover Frank och Victor jobbar så jag tänkte dra av några avsnitt SKAM. Ännu en serie som har satt klorna i mig. Sen ska jag sova tidigt så att jag blir av med den här förkylningen någon gång!


Imorgon är det babysim på schemat! Vi får hoppas att lilleman visar sig från från sin bästa sida!

Avslutar väl med en bild på Frank från idag. Han har ju alltid vägrat napp. På nätterna suger han på tummen men på dagarna är det pekfingret istället!

Imorgonbitti är det helg för familjen Johansson/Nilsson! Vi får se vad vi hittar på för roligt då!
Godnatt!

Tokunge!


Söndag på vift

Imorse åkte Frank, Clint och jag till Boxholm och har spenderat nästan hela dagen där. När vi kom hem på eftermiddagen röjde vi lite till här hemma. Den här veckan när Frank har varit sjuk så har det blivit stökigare än vanligt. Victor har ju jobbat massor den här veckan och jag jobbade i torsdags. Eftersom Frank har velat bli runtburen hela dagarna så blir det absolut ingenting gjort hemma när man är ensam med honom. Men nu är jag ifatt!

Igår var vi och löste melodikryss hos farmor och farfar och efter det åt vi lunch hos Victors föräldrar. Victor tog en bild nere i Götevi igår på en glad mor och en glad son ute i snöyran!

När jag tjuvade den bilden från honom hittade jag även den här från när vi provade badbyxor förra veckan.

Dom vi hade hemma var aningen för små kan vi väl säga 😉 men nu har herr Johansson två par nya badbrallor och jag har en ny bikini så nästa vecka är vi laddade för simhallen! 👍🏼

Nu ska jag sova. Frank sover riktigt dåligt just nu. Jag hoppas att det bara är förkylningen som spökar och inget annat.

Sov gott!


Fredagsfint!

Nu börjar våran pallevante må bättre. I natt var vi "bara" vakna knappt tre timmar och han har varit pigg och glad idag. Nya snorsugen gör underverk också 👌🏼
Vi hoppade dock över babysimmet idag med risk för att han skulle hata att bada om vi drog med honom dit när han bara är gnällig, trött och sjuk. Nya tag nästa vecka!

Victor jobbar och Frank och jag har haft en pysseldag här hemma. Plockat, dammat, dammsugit, tvättat.. sen var vi ute och gick i över en timme och det var vårfeeling första halvan och bitande kyla sista. Tur att det inte var tvärtom för då bulldoggen vägrat följa med.

Mammas lilla hjälpreda ❤️

Tyvärr stökar han till mer än vad han hjälper till. Men det är okej, för han är söt!

Till kvällsmat kom mamma och Påhl med Burger King! Det var längesen och väldigt gott!

Tänk vad roliga alla saker som INTE är leksaker är! PappmuggaR, tidningar, fjärrkontroller, TOABORSTAR! Det kvittar vad man lägger fram för leksaker, har han ställt in siktet på fjärrkontrollen så ska han ha den och ger sig inte.

På spåret utan Victor är inte samma sak 😔 men imorgon kommer han hem och då blir det kryss!
Lilleman sover så det borde jag också göra.. man vet ju inte hur länge det varar!!


Vårt nya sovrum

Vi har ju som bekant köpt en ny säng och fick målarfärg i julklapp. Detta har bidragit till en liten make-over av vårt sovrum!
Jag är så himla nöjd och det bästa är ju helt klart sängen, 210x210! En stor skillnad mot vår förra 160-säng.
Nu saknas bara nya sängbord, en ny byrå och sen är det klart!

Bilder före

Den här tapen är ju jättefin men jag skulle själv aldrig valt den i vårt sovrum. Det blir för gulligt.

Efter

Nya gråa sängen, grafitgrå vägg och lite nya kuddar och lampor m.m.
Kuddarna med guldknappar har jag sytt själv. De stora gråa är faktiskt sydda av en filt. Jag hittade inga kuddar jag ville ha på Ikea så jag köpte största innekuddarna, en filt och tog ett gäng loppisfynd-knappar och gjorde ett par egna.

Borta på fönsterväggen hänger nu mörkläggningsgardiner från golv till tak. Kommer bli super när jag ska börja jobba natt igen.

Här sover vi gott!


Förkylningstider på Brunnsviksgatan

I måndagskväll vaknade Frank två timmar efter att vi nattat honom och var genomförkyld. Helt täppt i näsan och fick ingen luft. Så natten mellan mån-tis så sov han sittandes mot massa kuddar mellan Victor och mig. Han vaknade tit som tät och mellan 01-03 var det inget annat som hjälpte än att jag bar omkring på honom.
07.00 dagen efter gick Victor till jobbet för att vara borta 25 timmar. Sådana här dagar är helt klart nackdelen med hans arbetstider. Men Frank hängde på min arm hela tisdagen. Jag fick inte ens gå på toa utan att han började gråta. Tisdagnatten var vi ju själva och den var ännu värre. Han sov 20 minuter, vaknade, sov 20, vaknade.. hela natten. Jag var som ett lik när Victor kom hem imorse och protesterade inte när han sa åt mig att gå och sova. I tre timmar sov jag som en klubbad säl.
Jag ber till högre krafter att han sover bättre inatt för jag ska köra ett jobbpass, 07-15, imorgon.

Vad har hänt sen sist då? Helgen var den bästa på länge! En perfekt blandning! Middag och vin med E&F på fredagen, melodikryss och Maden på lördagen och sen söndagsmys!
Victor lagade smörstekt torskrygg i söndags. Jag kan säga att jag har gått från att hata fisk till att älska det! Det är nog det sjukaste och (bästa!!) den här graviditeten har gjort med min kropp 😂

Våran älskade huligan är ju helgalen här hemma. Röjar-Ralf! Nu har han hittat trappen också. Han är sjukt duktig på att ta sig upp också! Fyra fem steg, utan problem, blixtsnabbt!

Vi har ju skydd ovanför trapporna men vi trodde nog att vi inte skulle behöva skydda den uppför redan nu...😒


Nu ska jag lägga mig raklång i soffan. Titta på min snygga sambo och ta en infärsshot!

Man vill ju gärna tro att man är den absolut bästa mamman som finns i hela världen men det är jag inte. Det finns en som är bättre och det är MIN mamma! Man ringer och säger att man är sjuk och hon kommer hit med hemmagjord ingefärsdryck som rensar upp i varenda liten håla!

DET är mammakärlek det!!


Nyårsmiddag

Igår var vi hos Emma och Fredrik för ett lite försenat nyårsfirande. En barnfri 3-rätters middag satte verkligen guldkant på våran helg!!
Frank hängde med sin mormor och Påhl och han hade skött sig bra. Han sov som en gris när vi kom hem och fortsatte med det fram till 05.50 då han tyckte att det var dags att gå upp! Vi kom i säng vid halv två så man kan väl uttrycka det som så att det var liiiite jobbigt att hoppa ur sängen idag. Men kvällen igår var helt klart värt det! Utan tvekan!!

Emma hade som vanligt dukat upp jättefint i uterummet och vi fick helt underbart god mat!! Ostbrickan och champagne när vi kom, parmasanskål med räkröra och mer champagne till förrätt, oxfilé och rödvin till huvudrätt och glass i chokladskålar med dessertvin till efterrätt. Efter det blev det lite mer bubbel 😂👌🏼 huvudet var aningen tyngre i morse än vad det vanligtvis är!

Jag bidrog med efterrätten. Första gången jag gjorde chokladskålar men det var faktiskt enklare än vad man tror!

Idag så åkte vi hemifrån halv tio och gjorde först ett melodikrysstopp hos farmor och farfar. Efter det fortsatte vi mot Maden! Det är så himla fint såhär års! Helt vitt, tyst och stilla!

En hare?

Nej nej, bara Mr Clint.

En helt underbar helg! Å än är den ju inte slut 😊


En kväll på hotellet

Knappt en timme kvar av kvällspasset på jobbet. Det har varit fullt ös sen jag kom hit. Huvudet går på högvarv, ryggen värker och fötterna har fått sig en omgång i nya skorna! Fick nya fina jobbskor av mamma i julklapp! Skinnskor som kommer bli kanonbra, jag ska bara gå in dom först! Värsta biten med nya pjucks.

Nu sitter jag och pustar ut och inväntar nattportiern.
Min kvällsmat:

Saknar grabbarna där hemma men det har nog gått galant utan mig!
Jag gillar att mina nya "lukta gott-sulor" ,som mamma har köpt, har damdoft! Man vill ju inte att fötterna ska lukta herr! 😂

När jag kommer hem så är det helg! Då är hela familjen lediga till på tisdag! Det kan behövas för nästa vecka blir det mycket jobb. 72 timmar för Victor och 8timmar för mig. (Ja, mitt arbetspass räknas också!)

Victor var på info-träff inför babysimmet idag. Frank och jag var hemma för vi tyckte det var onödigt att dra iväg allihop när det bara var lite info.
Det var bara mammor och ett fåtal par där. Inga ensamma pappor och ALLA hade barn med sig. När Victor sa att, ja, jag har den lille hemma idag så sa hon som höll i det att "jaha, ja så kan man ju också göra.." 😂
Men nästa vecks drar det igång! Victor jobbar ju givetvis nästa vecka så jag får gå då. Det ska nog gå bra, även om jag är allergisk mot såna här "baby-grejer".

Jag avslutar väl med en bild på Frank, vem annars?! Den är från igår när vi var hos mamma. Han var så stolt att han kunde sitta själv på sin bil! Axa ligger brevid och håller koll!


Startskottet för 2017 har gått

Den här måndagen började 06.23, ungefär som de flesta mornar. När jag tycker att det är tidigt så brukar jag bara tänka tillbaka på när Frank ville gå upp klockan 04.00 och plötsligt känns det helt ok!
Såhär brukar första timmen på dagen se ut:

Frank röjer på golvet och hans mor ligger i soffan och tittar på. Det var en riktigt fridfull stund innan han lärde sig krypa. Nu är det fullt ös, morgon-kväll.

Han sover iallafall som en liten prins i sina nya lakarn som vi fick av gamlemormor och gamlemorfar i julklapp. Flanell! Det är nästan så man önskar att man fick plats brevid 😊

Idag har vi nästan bara varit här hemma! Victor har tränat och sen tog vi en snabbtripp till Linköping. Ser fram emot helgen, då ska vi fira lite "nyår" en vecka i efterhand med Emma och Fredrik!

Nu blir det film!
Jason Stathams nya. En riktig Victor&Fia-film! Ingen behöver kompromissa! Det är värre med svenska filmer (Victor hatar, jag älskar) och science fiction (jag hatar, Victor älskar. Så nu är det bäst jag slutar skriva och börjar njuta av det här konfliktfria filmvalet.

Trevlig kväll!


2016

Sitter vid våran stationära dator och skriver det här medan jag lyssnar till Frank som illvrålar när hans pappa försöker få honom att somna. Jag har redan gett upp! Han är hopplös på kvällen och vägrar somna, hur trött han än är. Till slut brukar han däcka av utmattning men det är skönt när vi båda är hemma och vi kan bytas av.
Igår däremot var jag ju själv hemma. Första kampen var att få Frank att somna men när han väl gjort det så sov han som en stock! Han vaknade inte ens av fyverkerierna vid tolvslaget. Det gjorde dock jag och Clint. Clintan låg och skakde och tyckte inte att det var särsklit roligt men vi somnade om sen, båda två.
Nu brukar ju inte mina nyårsaftnar vara speciellt roliga eftersom jag de senaste fem åren har jobbat fyra. Den här var nog ändå överlägset tråkigast. När Frank hade somnat så åt jag en matlåda, såg en film och gick och la mig!

Nog om det!
Nu när jag sitter vid datorn där vi har ALLA våra bilder så tänkte jag att jag slänger upp några för varje månad 2016.

Januari 

Nyår 2015/2016 firades hos Emma och Fredrik. En ganska så stillsam tillställning med två skotträdda hundar och jag som var sjukskriven (annars hade jag som vanligt firat bakom receptionsdisken) 

 
Jag sjukskrevs ju i början på november 2015 eftersom jag gick med kryckor. Så januari och februari kan ha varit de längsta månaderna i mitt liv. 
 
Ständigt trött eftersom jag aldrig hittade någon skön ställning som jag kunde sova i. 
 
Förutom här då, där jag verkar ha däckat mitt i en bok efter att äntligen ha hittat en skön ställning för mitt bäcken... 
 
 
Februari 
 
Dagarna ramlar på och magen växer!
 
 
I februari så gjorde vi även iordning det sista sovrummet, Franks rum, som hittills hade stått helt tomt i över ett år. 
 
 
Mars
 
Mars dominerades av påsk, födelsedagar och dagar fulla med sammandragningar. Jag var helt säker på att det skulle bli en marsbebis!
 
Farfar, Maja, Martin, Victor, Thomas, Lasse, Anders och jag. Mars är fullbokat med födelsedagskalas!
 
Min fina SMEG som jag fick av Victor <3
 
 
Clintan och jag spenderade många timmar i vårsolen.
 
 
Kalaskulan är klädd för födelsedagsfirande!
 
 
På Victors födelsedag, den 27 mars, var vi uppe i Maden. Vi fikade tillsammans med Per, Karina, Per-Åke och Margareta.
 
 
April
 
Det är väl lite så att det är en händelse som liksom tog över hela april, och resten av året (livet!) också! 
 
Natten mellan 2-3 april börjar värkarna och söndagen (3 april) spenderas hemma med värkar var 7-10 /minut. Jag bakar sockerkaka och Victor och Per röjer mossa i trädgården. Efter 24 timmar hemma åker vi in till BB och tänker att nu är det nära! Det dröjer dock ytterligare 22 timmar innan han gör entré, våran lille Frank. 
 
 
Men väl värd att vänta på! 
 
Här är första bilden på honom. Det var även den här bilden som jag såg honom på, första gången. 
Eftersom han var lite dålig när han föddes så gick de iväg med honom direkt. När Victor sen kom tillbaka så visade han mig den här bilden så den kommer alltd vara lite speciell för mig. 
 
 
Badar med pappa på Neonatal-avdelningen. (Jag ligger ju som bekant i sängen med spinal huvudvärk kan har svårt för att resa mig) 
 
 
 
Maj
Den här bebisbubblan som alla pratar om infann sig aldrig riktig för mig. Jag förstod inte riktigt hur dåliga jag faktiskt var när vi lämnade BB. Anledningen till huvudvärken var (som jag har förstått det) att det läckte vätska från ryggraden, en biverkning av Epiduralen. Det gjorde i sin tur att trycket upp till nacken/ huvudet blev fel och därav huvudvärken. Jag gjorde en blood patch innan jag lämnade sjukhuset( Det de gjorde då är att de tog blod från armen som de sedan sprutade in i ryggen för att försöka jämna trycket) och det blev bättre första dagen men sen kom huvudvärken tillbaka. Andra kvällen hemma så bröt jag fullständigt ihop, det kändes som att huvudet skule sprängas och jag kunde varken gå, stå eller sitta. Victor tog ju hand om Frank utan problem men det kändes ändå som jag blev snuvad på bebismyset. 
I slutet på maj började Frank att skrika. Mycket. Något som vi senare förstod måste vara kolik. 
Det finns i princip bara två sortes bilderpå Frank under maj och där är sådana här: 
 
Antingen så är han vaken och jätteledsen eller så sover han på mig eller Victor. 
 
Juni
 
Dagen innan midsommarafton firade vi Victors farfar Per-Åkes 90-årsdag uppe i Maden med alla kusiner. 
 
Vi har här kommit på värdet av en bärsjal!
 
 
Midsommarafton firade vi här hemma på Brunnsviksgatan med ett gäng kompisar! 
 
 

 
 
 
 
Juli
 
Vi firar Karinas födelsedag med en resa till Göteborg! 
Frank spenderade större delena av resan i bärsjalen. Bilresan som vi bävade inför gick som en dans! (Hittills hade han inte åkte bil längre än fem minuter utan att bli helt hysterisk och illvråla.)
 
Augusti
 
Spenderar en dag på Visingsö med underbara vännerna!
 
 
 
Fiskar kräftor 
 
 
Och tar familjebild hos fotografen.
 
September 
 
Årliga hösttrippen till Vadstena och ta en fika i solen. 
 
Oktober 
 
Firar Frank som både hade namnsdag och blev 6 månader den 4 oktober! 
 
November
 
Jag gör min första dag tillbaka på jobbet!! 
 
December
 
Frank lär sig krypa på lucia och ställer sig upp själv på julafton!
 
Franks första jul! 
 
 
 
Jösses så långt det här blev! Mycket längre än vad jag hade tänkt mig. Nu har jag suttit här en timme och hade det inte varit för att Frank har somnat nu så hade nog Victor gormat på mig från tv-soffan att jag ska komma ner så vi kan sätta på en film :) 
 
Vi får väl ändå sumera 2016 som ett bra år. Ett toppenår faktiskt. Nu hoppas vi att 2017 blir minst lika bra!
 

RSS 2.0