Söndagshäng med bästisar

I förmiddags fylldes huset med vänner! Franks "tompisar" Anton, Sam och Stella med föräldrar var här och fikade. Har inte träffats med barnen på evigheter så det var riktigt mysigt att få träffas allihopa. Inte optimalt kanske att ses 5 vuxna och 4 barn i vårt vardagsrum men det gick. Man längtar dock lite till sommaren när man kan ha altanhäng med ungarna i trädgården istället ☀️

Jag är som vanligt urusel på att ta kort men där rycker Mia in och styr upp 😉 
Så samtliga bilder har jag fått av henne 😘




Tanken var att Frank skulle sova middag när gänget hade åkt men det tänkte inte han. Han sover middag varannan dag nu ungefär, till hans föräldrars stora sorg 😒 Den där middagsluren behöver han och oftast vi med! 😂
Men vi tog en sväng förbi Fogdegatan istället och hälsade på och nu badar Frank och jag tänkte fortsätta i min bok. Sen väntar en lugn söndagskväll med Flygande Jacob. 




Kvällsfrid

Efter en hel dag, ensam med våran älskade 2-åriga ligist, så är det helt fantastiskt att få se hans små blå ögon slå ihop, sjunka ner i soffan med en kopp te, en dammsugare, ett tänt doftljus och ett avsnitt av nya favoritserier. 

Vi har haft en väldigt mysig men intensiv dag tillsammans. Det har regnar nästa hela dagen så därför har vi bara varit utanför dörren när vi gick en vända med Clint. Annars har vi haft lite fikagäster, spelat nya ballongspelet, lagt nya pussel, målat, lagat mat i Franks nya kök och tittat på film. Lyx man får passa på med såhär i semestertider 😊

Imorgon kommer Victor hem igen och då är vi bjudna på mat på Fogdegatan 👍 sen är det helgmys som gäller! 

Julafton på fogdegatan och Juldagen i Götevi

Julafton och juldagen är förbi. Vi har verkligen haft en toppenjul med inte mindre än 3 tomtar, massor av paket, god mat och ledig tid tillsammans! Min SI-led (som jag nu mer vet att det är) har skött sig ändå fram tills idag. 

Julafton började dock lite väl dramatiskt med en liten Frank som snubblar i trappen in till sin farmor och farfar. Han ramlar, slår huvudet i husväggen och slår upp två små sår i huvudet som blödde väldigt mycket. Så mycket att vi var lite osäkra på om vi var tvungna att åka och sy men det ordnade sig som tur var ändå.
Frank lugnade sig snart och hade sen en modern roséton i håret resten av julafton.
Mammas älskade lilla sork, så rädd man blir. 

Resten av julafton flöt på i en betydligt lugnare och mysigare anda, med mat, fika, Kalle och julklappar. 

Frank har verkligen älskat det här med julklappar, både att få, öppna och givetvis, det som låg i. 
När Victor tog med honom ner i källaren och visade honom ett paket som var tre gånger så stort som han själv så förstod han knappt att det var ett paket! Lyckan när han öppnar och ser att det är en stor röd bil som han kan sitta i och köra! 

Älskade unge, så bortskämd men det är svårt att låta bli ♥️

Juldagen firades traditionsenligt i Götevi med hela Nilssonmaffia. 


Två kort tog jag på hela kvällen men jag kan kompensera upp med ett par som jag tog i lördags när vi var där och löste kryss: 

Frank och morfar

Lilla sötsessa Esther i Victors armar med en beundrande syssling tätt intill.

Och såklart, farmor och farfar ♥️

I mellan allt firande  så har vi badat och skrubbat blod ur håret

Och testat alla nya leksaker, som nya elbilen, det fodrade regnstället från gammelmorfar och gammelmormor och så klart, lekt med alla dinausarier! 



Imorgon ska Victor jobba och Frank och jag ska bara vara hemma och mysa och leka 😊


Julfirande på tallåsvägen

Idag har Frank och jag varit hos mamma och Påhl och firat jul tillsammans med mormor, morfar, Martin, Josefin och Thomas. 

Frank har ju väntat länge på tomten och jag har berättat att när vi tänder 4:e ljuset i adventsljusstaken, DÅ kommer tomten. Så i morse när vi tänder ljusen, och jag då även tände 4:e ljuset så var det STORA ögon som i samma sekund  sneglade mot dörren följt av ett "ne mamma, det tommer ingen tomte" 😂 


Men sen kom tomten till mormor och Påhl och även om det var mycket tårar i början så så han "Tack tomten" flera gånger, vilket är stort i Franks värld som är fullständigt livrädd för okända/utklädda personer. 

När tomten sen hade gått så studsade han som på moln och ögonen lyste när han insåg hur mycket paket han hade. Han hjälpte även mormor att dela ut resten av julklapparna med stort engagemang. 

Tomtemor! 

En julfint Axa!


Största paketet till Frank, så stort att..

...man behövde lite hjälp av morbror


Som sen belönades med en stor kram! 


Mycket paket blev det men Frank studsade överlycklig runt och delade ut paketen till var och en ♥️

En riktigt mysig "julafton" har vi haft med mat, spel, fika, paket och lite mera mat. Det enda som kunde varit bättre är om Victor hade varit ledig också men han får jobba tills imorgon bitti. 














Jullov

Klockan 14.00 idag svängde jag in på Eldslösas förskola och hämtade en helnöjd Frank. En av hans fröknar så att han hade varit extra nöjd idag eftersom dom bara hade varit 5 barn. Det passar herr Johansson utmärkt! 😊 
Sen styrde vi mot Boxholm och mamma och Påhla för lite fredagsmys. Vi klädde granen och Frank och jag plockade fram tomtar (aningens fler än vad min mor hade föredragit) men är det jul så är det! Sen åt vi kvällsmat och styrde hemåt. 
Och nu är det alltså ledigt i 11 dagar! Så skönt! Efter att ha jobbat heltid med ett helt nytt jobb i ett år nu med bara två veckors semester i somras så ska det bli väldigt skönt att vara ledig. 

Festligt att mina julröda ben flyter ihop med gardinen! 

Superfin! Klädd till den obligatoriska julskivan Lars Vegas Trio. 

Två söta knasbollar 


Tre söta knasbollar! 

Nu är det läggdags, Victor jobbar i natt, håller tummarna för att det blir en lugn och fin natt i jultrafiken! 


Frank och Fias fantastiska fisk!

En dag kvar på jobbet innan lite välbehövlig ledighet. Hela min kropp värker och jag är trött. Nu tror jag inte att 3 dagars ihärdigt julfirande kommer bota det men det kanske fyller på min energinivå iallafall. 

När jag kom hem från jobbet så gjorde jag och Frank två sillinläggningar. 
Han är så rolig när han ska hjälpa till. Han går in för det och frågar om allt och sen viktigast av allt " Ja smaka mamma?" Han är en märklig unge, ÄLSKAR oliver, parmesan, kräftor, musslor, svamp. Häromdagen pillade han BORT pizzan från oliven 😂 






I helgen var vi uppe i Maden en sväng, lika fint på vintern som på sommarn. 
Frankie och jag var snygga i matchande kläder

Nu ett avsnitt New Amsterdam  och sen sängen. 
Mycket bokföring ska avverkas innan mr. Santa kan komma. 



Ofrivillig detox

Ja, den här veckan blev ju inte riktigt som jag hade planerat kanske.. 

I tisdags jobbade jag med kryckor, ont i lederna hela dagen. 
I onsdags fick jag vara hemma och vabba med en sjuk Frank. 
I onsdagskväll träffade jag mina älskade vänner på en restaurang i Linköping. I bilen på väg hem börjar jag må illa. Kommer hem, går och lägger mig men har så fruktansvärt ont i magen. Sen börjar det! Spydde hela natten och fick ringa hem Victor från jobbet. Mådde bra på morgonen (vilket jag inte hade gjort om det hade varit maginfluensa) så en härlig matförgiftning måste det varit helt enkelt. Låt mig säga såhär, jag ska aldrig mer äta skaldjur.
Jag kan även tillägga att spy med en inflammerad SI-led INTE är så nice. Det gjorde ont som satan. 
Sov hela torsdagen, halva fredagen och idag, när jag är helt bra, så går jag med kryckor igen. Love life 😉 

För att pigga upp det här muntra inlägget så tänkte jag bjuda på ett par bilder från brorsans bröllop som vi var på i september. 
Så fint bröllop med rockmusik i kyrkan och festen i en lada. Perfekt!






Herr och fru Miller ♥️ 

Mellan spyor och ryggläge så har vi hunnit klä granen, jag och lillsorken! 






Nu håller vi tummar och tår för att den här kroppen funkar som den ska på måndag, för nu har jag mycket att jobba ifatt innan vi kan ta julledigt! 





Snorpelle

Idag är vi hemma, jag och Frank. Jag vabbar för tredje gången i mitt liv! Det blir sällan något vabbande för min del eftersom Victor är hemma många vardagar. Men idag jobbar Victor och Frank är förkyld så då är vi hemma och myser. 

Mormor har varit här och tittat till oss också. 

Hon och Påhl kommer tillbaka ikväll för då ska jag åka in till Linköping och träffa dom två efterlängtade brudarna Pia och Helena! 

Så nu, när Frank sover middag, laddar jag upp med min nya fina present jag fick av Victor häromdagen, en värmegördel! 😁 
Så kanske kryckorna kan stanna hemma ikväll. 

Och där står våran fina, präktiga gran som Victor köpte igår! Så himla fin! Den ska vi pynta någon kväll. Lite tidigt att redan ha den här inne men det är ju så fint och mysigt! Och det är ju faktiskt Lucia imorgon 😊 


Midsommar.. ne, JUL!!

Det är så bra att ha den här 10 år gamla bloggen att titta tillbaka i. När köpte vi huset? vad gjorde vi nyår 2011? Vilket år var vi i Rom? 
Man kan hitta roliga bilder och minnen som till exempel när vi skulle lära en liten valpClint att gå över tröskeln ♥️

Eller julen 2012! 

Osv osv.. OM man faktiskt skriver och inte lämnar en lucka från Midsommar till Jul!! Men på riktigt så är det helt galet hur fort tiden går. Jag hör att pensionärklockorna börjar slå när jag säger det men det är ju sant! 

Nästa vecka, på min älskade mammas födelsedag, så har jag jobbat på Nilssons redovisningsbyrå i ett år. Whaaat??! 
Förutom att jag faktiskt har lärt mig att bokföra och vet vad dom som kommer innan för dörren heter, så känns det på riktigt som om jag slutade på hotellet förra veckan. 
Men här sitter jag nu, och har iallafall koll på vad jag sysslar med större delen av tiden 😂

Och såhär ser vi ut 
Iallafall för ett par helger sen när vi var och firade svärfars 60-årsdag på Rimforsa Strand!
 



Och våran älskade lilla korv, som har hunnit att bli 2,5 😚

Så vad har jag missat här nu då, i luckan mellan midsommar och jul? 
En helt galen varm sommar (underbart om du frågar mig, katastrof säger en del...) en jobbfylld höst med väldigt, väldigt mycket jobb. En glad dagiskille som äntligen tycker det är roligt att gå på dagis (förskolan.. jag vet.) Och han har ju fått både en kusin och en syssling!! Och sist men inte minst en lätt halt Fia med det evigt bråkande bäckenet. 


Då så! Då var vi på rull ☺








RSS 2.0