Nyår

Jag är expert på att sätta på strykjärnet och gå därifrån.. sitter i soffan och hör hur det "klickar till" ute i köket. Lyssnar inte på det örat.. stryksuget försvann (som om det någonsin fanns där!)

Sitter och funderar på nyår. Dom senaste fem åren har jag varit med mia och gänget i Norrköping på nyårsafton men i år vet jag inte hur jag ska göra.

 

 Nyår 07/08. Lugg! Den låg dock aldrig som jag ville :P Mias lugg därimot ligger snällt på plats.
Tror du det blir ett grönt år Mia? ;)


Klicken kommer visst oftare och oftare... kanske dags att ta tag i skjortorna då.

Bakning och tvättstuga

Nu jäklar är tunnan tom! så otroligt tråkigt att tvätta! Det är bara ett jäkla springande upp och ner i trappan.. Tacka vet jag städning :)

Gjorde några biskvier idag med som förhoppningsvis är goda :)



I kväll bär det av till Boxholm igen och jobb imorgon.¨


No work

Knallade upp och gick till jobbet klockan sju idag, detta har inte hänt sendan i augusti, men det blev inget. Jag skulle ha jobbat larm idag och heldag imorgon men det blev felbokat så jag tog lite morgonturer bara och knallade gick hem efter det. Så nu har jag en och en halv dag här som jág inte vet vad jag ska göra med :P Ska höra med min vän borta på tallåsvägen om vi ska umgås eller om jag ska åka hem till Linköping.

Ska försöka boka om tiden i tvättstugan eftersom tunnan inte längre går att stänga.

Nya datorn är jättebra och framför allt jättelätt! Nu slipper jag gå sne till skolan.

Nyår?

Helena, dags att komma hem snart?

Ny maskin

Sitter och försöker bekanta mig med min nya vän, en liten mini pc.

Julen var mysig! Jag hade varit snäll :) vääääldigt snäll :)

Don't try this at home

Nu börjar julen närma sig :) julklapparna är nästan färdiginslagna, bara Thomas groda kvar att slå in.. vet inte riktigt hur jag ska lyckas med den.. stor, rund och mjuk är ju inte dom bästa förutsättningarna för ett snyggt paket.

Bakning har det blivit idag.. Jag skulle gjort biskvier men insåg när jag kom hem efter en runda på stan att jag inte hade något bakplåtspapper och orkade inte gå ner i hysterin igen.. så det blev bara Dammsugare, eller punchrullar om man föredrar det namnet. Nu är ju det här i och för sig inga punchrullar utan glöggrullar :) Riktigt goda men förjävliga att göra.

Jag gillar färgkombinationen, hulkengrönt och lös-i-magenbrun :)




Dansbandsdunk

Idag har det varit fart här.. Malin, Anders och Theo har varit här och fikat. Theodor stannade inne hos mig när Malin och Anders var nere på stan och julhandlade. Theo och jag roade oss med att spela tvspel, laga hans tiger som hade tappat benet och kollade på barnkanalen.
Senare blev det lite lunch ihop med dom på Gingis, längesedan jag var där och åt..gott som vanligt.

Köpte en groda till Daniels brorson i julklapp.. problemet var att Daniel tyckte den var så söt att han ville ha den själv och jag kan hålla med om att den är riktigt söt och jättemysig!

Idag har butikerna här nere öppet till tio vilket inte går att missa. Just nu är det något jäkla dansbandstjafs som står och spelar på trädgårdstorget.. det dunkar och drönar ända upp hit!





Gran!

Borde inte sitta här i morgonrocken men jag har liksom inte kommit längre. Dammsugaren står och blänger på mig.. Daniel skulle ha dammsugit igår men det blev visst inte så. Det blev lite barr och skit här igår när vi tog in våran gran så jag får väl ta en runda med den. Per, Daniel och jag var och köpte granen igår. Det är en kungsgran så förhoppingsvis kommer den inte barra så mycket.

Sammanfattningen om Kosta Boda Art Hotel är fotfarnade inte inlämnad, vilket känns lite stressande men jag känner mig själv. Sätter jag mig omotiverad så tar det hur lång tid som helst att skriva, är jag på plugghumör så printar jag ner det där på nolltid så det är väl bara invänta humöret :)

 
Här har vi den! Aningen gles i toppen kan man väl säga men förutom det är det en riktig skönhet :)


Tjoho

Det är bihålsinflamation på gång, det lär ju piffa till julen!


sol och snö

denna underbara kombination! Bäst att passa på att ta ett varv runt ån.. man vet aldrig när den där solen går och gömmer sig igen.
I går var jag ute och vandrade i stormen. Jag skulle gå till fultornet och hämta en portkod (eftersom den förra vi fick inte fungerar) När jag kommer fram så får jag en helt annan kod, bra tänkte jag, när jag kommer hem igen så funkar ju givetvis inte den heller. Ringer lite lätt upprörd till Stångåstaden och gnäller. Killen säger att jag ska testa igen lite senare men jag kan meddela att koden funkar fortfarande inte.. Hur mår stångåstaden egentligen? Men, när jag står nere vid porten och testar koder för glatta livet kommer vår granne som bor på samma våning och säger att hans kod fungar utmärkt och att jag gärna fick använda den (alla har en egen kod)

Så nu mina vänner, kan ni komma in :) (och bäst av allt, jag slipper springa som en hulligan upp och ner i trappan varje gång någon ska komma)

Frågan nu är om jag har sådan tur att det var granar mitt öga skådade på trädgårdstorget? Det vore ju inte helt fel, då fixar jag nog att släpa hem en själv.

Daniel var uppe före tuppen idag och knallade iväg till jobbet klockan 04.00, jag är imponerad.

Knäck, smörkola och ischoklad fixade jag till igår. Tror jag ska göra några pepparkakskolor idag med så har vi nog alla behov täckta :)



Grejer på gång

Just nu märks det att jag är kvinna. Jag bloggar samtidigt som jag står och rör i knäckgrytan och i smörkolagrytan. Idén att göra båda samtidigt kanske inte var så bra?  Jag har dessutom märkt att kastrullen till knäcken är aningen liten, så vänder jag bort huvudet i mer än två sekunder kommer det att bli knäck a la Rudolf Andersson.

Hej på en stund

Okej då..

.. det kan väl bli lite bloggning om ni vill då :)

Vaknade precis av att jag gick i sömnen, vilket inte är speciellt ovanligt men det lustiga var att jag bara somnade till i soffan. Jag har aldrig gått i sömnen på "dagen" förut. Vaknade av att jag satt och rotade bland filmerna framme vid tvn :P Det är lite obehagligt att vakna när man inte ligger där man somnade.

Imorgon kommer farmor fikar :) Äntligen någon som vill äta upp mina lussebullar!

På tal om släkten så var jag hemma i Boxholm i måndags. Först var det tandläkarbesök och jag tror fasen att dom missade att stoppa i något skit för fan så ont det gör! Jag och mina skitgaddar har ju varit med om både de ena och det andra hos farbror tandläkaren men så här ont har jag aldrig haft! Att man håller på att dö när man ligger där kan jag ta men att det ska göra ont när jag kommer hem också! Jag borrade två olika hål var av ett i framtanden. I framtanden har fortfarande ett hål.. ett större hål än vad jag hade när jag kom dit, så ska det nog inte vara? Men det var en av dem lyxigaste behandlingarna jag gett mig själv på länge... 1145kr, jippi!
Bedövningen verkade för övrigt inte i tanden utan i näsan! Näsan var död! Obehagligt.

Vad som hände mer när jag var hemma hos mamma var att jag upptäckte att min kära mor har förvandlat mitt sovrum till mejeri! Det är typ 12 grader där inne. Hon springer upp ibland och vänder på ostarna och baddar dom med whisky. Vad ska man säga..

Boxholm har Sveriges fulaste gran. Mia, kolla på den när du är hemma.. det är så man skäms! Tydligen har dom hämtat skiten i Småland så där är bara att Helena börjar skämmas också.

Antar att det är dags att laga mat igen, vilket inte är en av mina favorit sysslor. I går stod Daniel för matlagningen. " Fia, var har vi skärbrädorna? Fia, var är locken till kastrullerna? Fia, när är den här gurkan köpt? Fia, måste jag micra köttet?"  Vi har bott här sedan augusti och han har inte en aning om var skärbrädorna är..Undra om han har hittat städskåpet?

Har ju glömt att skriva en sak... JAG HAR JULLOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Då var det bara dags att ta tag i alla uppgifter som ska vara färdiga efter jul.

Tack och hej

 




Det blir inget..

.. jag bloggstrejkar.

Tillbaka från Köpenhamn

Köpenhamnresan var riktigt trevlig! Designhotell, julmarknad på tivoli och mat! Här kommer bilderna


KOSTA BODA ART HOTEL




MIDDAG PÅ RIZRAZ



TIVOLI



Dagens ekonomilektion var inställd vilket var OTROLIGT skönt! Tack Håkan för att du är sjuk :)

Nu måste jag sätta igång och plugga inför semenariumet imorgon.. Borde ha gjort det direkt när jag kom hem men det blev inte så.. det blev Pretty Women och en nap i soffan istället.




Synsk?

Skulle behöva ha en spågumma i min vänskapskrets just nu.. Daniels pass är mystiskt borta.. Det kan ju inte bara försvinna!

Knepigt


Ny mascara

Äntligen har jag hittat en bra mascara! Efter ett tips från Helena så har jag inhandlat den här
 
Den är kanonbra!


tomtenatta

Ikväll är det tomtenatta på gelleria Leo så jag gå nog ner dit en sväng ikväll.. det var en hel del bra erbjudanden :)

Kommit halvvägs med engelska och sen är det ju "bara" destinationskunskapen och turismkunskapen kvar. Det kommer nog bli plugg hela helgen.. jippi.

Åter igen hamnade jag framför sfkanalen när jag kom hem ifrån skolan.. Det är SOS, en av mina absoluta favoriter! Med tanke på hur många gånger jag har sett den så borde jag vara urless på den men det är jag inte! Långt ifrån!

Frågan är vad man ska äta ikväll?

På tal om mat så är det ju underbara Per ikväll, hur ska jag hinna med honom nu då när jag hade tänkt att shoppa.. :/ Tusan..


Ångestonsdag

Att det ska vara så svårt att sätta sig ner och plugga :/ Har åter igen fastnat framför SFkanalen och Så som i himmelen. Svårt att slita sig från en sådan härlig film. Älskar Gabriellas sång! Det är dock lite synd är att min favvo, Per Morberg, spelar kvinnomisshandlare.

Kom på att jag hade bokat tvättstugan idag så det är väl bara ta tag i det om jag vill ha några rena kläder att packa ner till Köpenhamn. På tal om det så måste jag växla lite pengar också. Till Helena: Jag hade rätt! Det ligger ett växlingskontor mitt emot våran lägenhet. Dock inte Forex men eXchange!

Nu är det Bert! haha men tyvärr får jag nog ta mig i kragen och sätta mig och läsa igen.. plugga i kombination med filmtittande har visat sig vara en dålig idé.


Sol!

Vilker underbart väder det är idag! Kallt och soligt :)

Det trillade just ner ett brev där det stod att vi kan knalla bort till hemköp och hämta ut beverly hills s. 5 och OZ s. 3 så ikväll blir det nog mys i soffan... om jag kommit någon vart studierna vill säga.
Det är så grymt tråkigt plugg jag har just nu.. bara läsa, läsa, läsa..

  


Canal+ SFkanalen

Daniel och jag har nu, två kvällar i rad, suttit och kollat på gamla filmer. Igår gick 30:e november och ikväll har vi kollat på en nästintill likadan film, 9 millimeter.



Handlingen i dem här två filmerna är skrattretande lika.. släng in lite nazister i 9 millimeter så är det klart!
Riktigt dåliga men roliga på samma gång.. och ja, det är Paolo Roberto som är med. Hans skådespelartalanger är inte dom bästa..

Ekonomi

Ekonomilektion- skjut mig

RSS 2.0