Snart är det dags!

Nu är nyårsafton här och 2013 är inne på slutspurten!

Förra årslutet bloggade jag varje månads bästa händelse men i år tänkte jag sammanfatta året med en lista! Jag tycker det är fruktansvärt roligt att läsa andras listor, inte lika roligt att skriva dom själv men är det nyår så är det! Så här kommer lite allmänt trabbel och en resumé av mitt 2013.

5 frågor om dig själv

Ålder? 25

Några tatueringar? Ne, och den där ugglan på foten kommer jag ju heller aldrig att våga göra..speciellt inte nu när min mamma kommer att läsa det här, hon är helt övertygad om att vi ingick i ett avtal när jag var 15 år gammal att jag aldrig någonsin skulle tatuera mig. Utpressning!

Vad tycker du mest om hos dig själv?  Att jag alltid är mig själv - det får bära eller brista!

Vad är du bra på? Jag är en hejare på att rensa avlopp!

Sover du hellre själv än tillsammans med någon? Jag sover helst med Virre, hur vida han hellre skulle sova i lugn och ro, det vill säga utan mig, låter jag vara osagt.

5 frågor om dina vänner

Har du många vänner? Jag har en drös underbara vänner som alla har funnits där väldigt länge!

Vem vet allt om dig? Jag är ju ganska öppen av mig så jag tror att allihop vet det mesta. Mina toalettvanor tillexempel är alltid ett återkommande samtalsämne.

Vem är den roligaste av dina vänner? Stefan! Han får oss alltid att skratta tills tårarna rinner!

Vem är snyggast av dina vänner? Den där Bas är riktigt snygg, o andra sidan kanske jag är lite partisk?

Vem är "underhållaren" av dina vänner? När Singstar är framme så är det helt klart Mia, ingen annan får gå i närheten av micken! Även Korre har en specialdans som plockas fram vid väl valda tillfällen, speciellt när det är lakritsshot med i bilden!

Vem är den du litar bäst på? Jag litar på dom allihop, gjorde jag inte det så skulle dom inte vara mina vänner.

5 frågor om 2013

Årets största händelse? Att jag äntligen fick tjänsten som nattportier!

Vad spenderade du mest pengar på? Mat, helt klart mat.

Favoritprogram på TV? Hela Sverige bakar!

Årets bästa köp/investering? Tills för en vecka sedan skulle jag sagt min bil. Handbromsvajern gick av nästa precis på dagen, ett år efter att jag köpte den. Den får ändå godkänt min orangea pärla.

Hur ska du fira in det nya året? På en stort fint fyrstjärningt hotell..hrm.. på jobbet med andra ord..

5 frågor om 2014

Nyårslöften? En kliché vore ju att skriva " jag ska börja träna och äta hälsosammare" och vi vet ju allihopa att mina matvanor är helt störda men också helt orubbliga. Däremot så måste jag faktiskt använda träningskortet som jag har signat upp för fram tills november 2014....

Vad skulle göra ditt 2014 till ett toppenår? Att hitta ett hus som vi vill bo i (och som är till salu!) vore riktigt kul! Håll tummarna!

Något som du vill ägna mer tid åt 2014 än vad du gjorde 2013? Semester! Jag vill ut och resa! 2012 hann vi med två utomlandsresor..2013 noll :( Och fler vinkvällar med mina vänner skulle jag inte heller tacka nej till!

Vad tror du kommer bli 2014 års största händelse? Magasinet måste ju städas ;) Jag väntar med spänning på en inbjudan från någon som känner sig manad ;) Storebror? Storekusin? Lillekusin? ;) ;)

Hur tror du ditt tolvslag kommer att se ut 2014/2015? Det kommer nog se ut exakt som årets tolvslag. Jag är ju en traditionsbunden människa och som mitt jobbschema ser ut nu så jobbar jag nyårsnatten dom närmsta 5 åren.. Varför ändra på ett vinnande koncept? ;)

Gott nytt år allihopa!


Klarvaken

Det är ingen hit att ligga klarvaken klockan sju när man ska jobba natt. Victor har gått till jobbet, Clintan sover som en stock och här ligger jag och inte kan somna om! 
Det är nog lika bra att gå upp och äta frukost. 

Igår fick jag äntligen se Heat! 
Jag skrattade mig igenom hela filmen men Victor skrattade nog bara på två ställen och då var det ena stället åt mig för att jag lät dom en gris där jag låg, dubbelvik av skratt! 

Men sen fick Victor välja och då blev det World war z vilket resulterade i att jag somnade! 

Jag har tänkt att slänga ut granen idag, den börjar att barra lite väl mycket, det är väl bara att hoppa ur sängen och sätta igång då! 




En shoppingtur med mor

Mamsen och jag har gjort stan, först sharpman och sen Linköping! 

Nu är det pizza, film och vin som gäller för den här lördagkvällen! 

Här kommer lite av julklapparna som jag gav till mina nära och kära! 

Min morfar och morbror fick varsin burk med Fias supergröt! 


Den här burken var inte helt lätt att slå in så när jag satt hemma och svor över att presentpappret gick sönder hela tiden så kläckte Virre en smart idé! "Kan du inte sy något att slå in den i, det är ju lite mer din grej" och jag håller med, sy är mer lättsamt än klappinslagning! 
Morfar fick även sina favoritkakor, bondkakor! 


Till mormor och farmor hade jag sytt varsitt förkläde 
 

Och mamma fick ett lapptäcke att lägga på sängkanten och såhär fint blev det i deras sovrum 

Min hjälpreda var som vanligt med och "hjälpte till" när jag sydde 


Jag köpte givetvis lite vanliga julklappar också men jag tror att mina hemmagjorda uppskattades lika mycket! 

Jag hade varit snäll i år också!

En hel drös med fina paket fick jag på julafton! Här kommer lite bilder på en del av klapparna





Tygservetter som passar fin fint med mina servettringar! 



Av Theodor och Harry fick vi stora kusiner varsitt bidrag till Unicef, en mycket bra julklapp! 
Av mormor och morfar fick vi nya täcken och dom är så fluffiga att Clint nästan försvinner! Jag älskar fluffiga täcken och är väldigt glad över dessa! 
Jag försökte fånga fluffigheten på bild men det var svårt, men ni ser ju bäddmadrass vs täcke! 







Tack så hemskt mycket allihopa!! 

Jag har ju GETT en del paket också, inte bara tagit emot och många av dom har jag gjort själv! Men bilder på det kommer imorgon! 

Ikväll blir det middag hos Per och Karina! 


Julen 2013 i bilder

Jag började på ett inlägg här igår men hann inte klart, det har varit full rulle dom senaste dagarna! 

Men här kommer lite bilder: 
Uppklädda inför firandet hos mormor och  morfar 



Mormor och morfars julgran 


Tomten hade ingen traditionell luva i år utan mammas Bondelidmössa! Men ganska söt tomte ändå tycker jag! 


Senare på julaftonskvällen åkte vi till Per och Karina och hade spelkväll 


Clintan ville gärna vara i centrum som vanligt! 

Juldagen firades hos farmor och farfar men på kvällen var vi på Harrys och åt tre-rätters innan vi dansade in på småtimmarna! Lite bildlöst därifrån men Virre fastnade på bild, i nya skjortan och  flugan 
  


Och Korre och Erkan röjde på dansgolvet! 

Idag jobbar Victor så han kommer hem imorgonbitti och då kanske det blir lite mellandagsrea? Vi får se! 
Nu har clintan och jag bäddat ner oss i våra nya täcken vi fick av mormor och morfar i julklapp men bilder på lite klappar kommer imorgon! 


Pralinerna klara

Det blev ingen mer sömn så jag gick upp och fixade det sista med chokladpralinerna. Jag gjorde 5 olika praliner igår kväll som farfar ska få i julklapp. 
Jag hittade en mycket passande plåtask att lägga dom i 


Det blev ganska många så chokladälskande mormor ska få en liten ask också 

Dom blev ganska bra allihop men mest nöjd är jag med min tvåfärgade hårda pralin med kola och pepparmintstryffel i 

Nu ska jag nog gå och väcka grabbarna så vi kan äta lite julfrukost! 


Vaken och förkyld på Jesus födelsedag!

Snorig och klarvaken kvart i fem..inte bra! Men jag ligger och filosoferar en stund till så får vi se när jag tassar upp :) 

Bilder från glöggkvällen var inte så många men här är dom: 

Receptet vi använder är ju som bekant urgammalt, jag tror dock att dom hade spriten i glasflaskor på den tiden och inte i bag-in-boxpåsar! 

Det var Martin och Erik som enligt tradition kokade glöggen och för dom som inte körde bil och kunde smaka så var den god men stark, som vanligt! 
Det tåras i ögonen bara man luktar på den här glöggen! 

Småkusinerna klädde farmor och farfars gran och gjorde ett mycket bra jobb! 

Idag ska vi till mormor och morfar men först blir det paketutdelning här hemma med Victor och Clintan! 

God jul allihop! 

Jag har aldrig blivit så lycklig över att se mjölby!!

När jag hade klivit av tåget i Linköping tidigare ikväll så skulle jag ta upp min mobil ur fickan, tror ni den fanns där? Såklart inte! Den välkända paniken spred sig för tredje gången den här månaden ( jag har ju som sagt tappat ett kreditkort, en plånbok och nu var mobilen väck..) 
Är den kvar på tåget? Hemma? Hos farmor? Jag blir så fruktansvärt trött på mig själv och ni tänker säkert " det är väl inte så svårt att hålla ordning på sakerna?" Jo, det är mitt största bekymmer här i livet, alla dessa saker som jag ska ha ordning på och inte lägga ifrån mig på alla möjliga ställen! 
Det finns en hel drös med inlägg på den här bloggen om allt som jag har slarvat bort men jag tänkte bjuda på en liten topplista: 
 
1. Min vita I-phone 4s tappade jag i februari när jag var ute och rastade Clint. Jag har på min nya I-phone installerat  "hitta min I-phone" som jag har haft stooor nytta av kan jag säga! 
 
2. Victors bilnyckel. Det här tror jag inte att Victor vet om men jag bjuder på det ;) hans ena bilnyckel till Forden var länge spårlöst borta efter att jag hade haft den. Jag hittade den tillslut (efter ett par veckors nervöst letande) i en av mina väskor. Förlåt Virre! 
 
3. Min plånbok. Den har varit borta så många gånger att jag har tappat räkningen men veckans incident med soporna tar nog priset. Jag drar dock inte den historien en gång till, skammen har inte riktigt lagt sig än. 
 
Det här är ett litet axplock av allt som händer med mina saker och nu ikväll var det då dags igen! När jag berättade för Victor att mobilen var borta sa han bara "vilken skräll Fia, verkligen.." 
MEN mina kära vänner, jag har precis använt mig av "hitta min I-phone (undra om man kan få den funktionen på nycklar och plånböcker också?) gissa om jag blev lättad över att se mjölby på kartan och pluppen precis på vårt hus. Tack Gud, återigen har du hört min bön. 


Jag försöker verkligen, jag GÖR det men sakerna försvinner ändå! 
Som ni vet går jag i sömnen, den här veckan har jag gjort det varje dag och i 90% av fallen så letar jag efter något, ironiskt? 
 
Ikväll har jag varit på glöggkokeri hemma hos farmor och farfar men bilderna därifrån är ju i mobilen då.. 
 
Inatt jobbar jag till klockan 08.00 och då kommer Victor och Per till hotellet och äter frukost med mig, SEN är vi också jullediga!! 
 

Private practic

Eftersom vi stänger hotellet på  måndag så är det ovanligt tyst och lugnt här, man kan inte tro att det är lördagnatt! 
Så jag håller mig vaken med Private practic och clementiner. Sitter och funderar på hur jag ska få ut våran gran vi har i receptionen imorgon? Jag kommer ihåg att jag slet som ett djur förra året. Jag kanske ska klippa ner den? Borde vara smidigast.. Vi får se imorgon! Först ska jag sova och sen ska jag hälsa på farmor innan jag är redo för 7:e och sista natten! 




Är det något du saknar mamma? Har du åtminstone glasögonen under kontroll? Fodralet är nämligen hos oss! 

Jag borde dock inte yttra mig, äpplet faller inte långt från trädet. Victor var inte så värst road när vi letade efter min plånbok tidigare i veckan.. Vet ni vart den var? 

I soporna! Grannarna fick sig nog ett gott skratt när vi var ute med ett skohorn i högsta hugg och grävde efter våran soppåse. Så kan det vara att leva med mig! ;) 


Kommer det ingen snö..

.. Då kan vi lika gärna hoppa fram till sommaren! Satt och gick igenom lite bilder på mobilen och kände att lite sommar och sol skulle sitta fint! 
Man kanske inte får längta till sommaren så här fyra dagar innan julafton men det här vädret är ju så tråkigt, grått och blött! 
Den här veckan har jag ju inte sett en enda minut av dagsljus heller, det kanske väger in i dagens vinterdepression. 




3 nätter kvar! Sen är det jul! 


Vilket mysigt vinterväder!

Seriöst? Inte särskilt uppiggande julafton-väder eller? 

Halvvägs in på veckans fjärde natt. När jag slutar idag ska jag åka raka vägen hem till sängen för två mornar i rad nu har vi varit på gymmet! Träningsmotivationen flödar just nu, man kan ju hoppas på att det håller i sig! 



Morgonpass på gymmet

Nu kommer jag sova gott! Victor och jag  möttes upp efter jobbet och körde ett gympass! Men nu är det hög tid att hoppa i säng! 
Ha en bra onsdag!! 




Godmorgon!

Här sitter jag och myser framför tvn med skinkmackan och paketinslagning! 
Nu är det nästan klart! Annars har jag inte gjort mycket idag, Victor jobbar så jag tog sovmorgon (soveftermiddag?) och nu är det snart dags för jobbnatt nummer två! 







Granen är på plats!

Nu är det dags för jobbvecka! Men vi har hunnit med en hel del annat idag också. Vi har varit och köpt oss en gran! Så nu luktar det jul här hemma! 


 
Lite julklappar har jag hunnit slå in också, vårt matrum har förvandlats till en paketverkstad (eller ett mer passande ord, bombnedslag) men nu är det soffhäng innan det är jobbdags och resten av klapparna får vänta! 


Mot Norrköping och årets julfest

Vi hade en mycket trevlig kväll hemma hos mamma och Påhl igår och jag tror att 50-åringen själv var ganska nöjd! 

Kvällens snygga värdar! 



Mor och dotter (vi är lite lika har jag hört..) 


Kvällens eldsjälar som iförda tomtedräkter och skönsång samlade in pengar till musikhjälpen!



Nu sitter jag på tåget och ska åka och äta julbord på Grand i Norrköping. Slog till på mina Burberry-bågar! 








I bakar tagen!

Den här veckan har gått fort och det har varit fullt upp!  Nästa vecka jobbar ju jag och går av sista natten den 23 och då måste  ju det mesta inom julfixandet vara klart!

I onsdags var jag och hjälpte farmor att få julfint hemma och i torsdags var Victor, mamma och jag iväg och inhandlade dom sista julklapparna. 
Såhär kul är det att handla julklapp till Victor: 

Han hann köpa spelet själv givetvis. Så nu måste jag försöka hitta på något annat. 

Igår kväll hade vi en riktigt trevligt middag på Meet ett stort gäng vänner. 
Jag häller ut en glas vin på Benna (rött  såklart, Ikväll kanske jag ska hålla mig till vitt, för säkerhetsskull. )

Igår och idag har jag bakat lite, gjort kola, beskvier och karameller! 
Jag skippade knäcken i år och gjorde något lite roligare, hårda vanilj-, lakrits-, saffran- och mintkarameller :) 
Det går ju lätt över styr när jag ska pyssla lite..men det är ju sån jag är! Jag är dålig på tyska men bra på att pyssla! ;) 





Nu måste jag snart hoppa i kvällens partyoutfit! 


Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag, för det är mamsimumsans 50-årsdag!! Hurra hurra hurra!! 

Idag är det världens finaste mamma födelsedag! Det finns många bra mammor i världen men min är utan tvekan den allra bästa! Hon har och kommer alltid att finnas där för mig och min bror! Älskar dig mamma!! 

Och ikväll ska hon firas! 








Tack så mycket!

Idag kom årets snyggaste julkort från Mia, Oscar, Bella och Gino! Tack så jättemycket! 



Dagen började på gymmet och Victor har kört ett mördarpass med mina stackars kycklingarmar. Jag kommer inte kunna lyfta dom imorgon. 


En måndag

Idag har Korre och jag varit i Götevi och hjälpt farmor göra köttbullar och knäck. Vi hann även med en shoppingtur till Mobilia och där hittade jag äntligen ett par nya vinterkängor. 

Farmors kokbok från 1957, det blev väldigt goda köttbullar så den håller fortfarande måttet, helt klart! 

Och sen åkte Köksbjörnen, farmors julklapp 1959, fram med! Ingen kitchenaid här inte! 

Det har varit en väldigt mysig dag med farmor och kusin! 

Nu på kvällen har vi varit barnvakter till två mindre kusiner, nämligen Theodor och Harry. Dom fastnade inte på bild men våra fina pepparkakor som vi bakade gjorde det: 

Nu är det läggdags för imorgon ska vi upp och gymma! 


Fikasällskap

Idag har vi haft fikagäster på förmiddagen i form av My, Stefan, lille Sam, Mia, Oscar och Bella! 

Victor och jag gick båda av jobbet imorse och hjälptes då åt att fixa det sista på kakorna jag bakade igår 

Virre doppar dammsugare för fullt! Han är en riktig naturbegåvning! 

Sen blev det även cupcakes (bakad i kopp!) biskvier, polkanäbbar och maränghjärtan. 






Efter fikabesöket så gav vi oss ut i snöstormen och åkte till mormor och morfar. Men nu ger vi oss inte ut mer i rusket utan bäddar ner oss i soffan. 



Triss i sönderbitna klackar

Jag trodde att vi hade fått en vuxen hund men skenet kan bedra! Vanligtvis brukar han inte bita på någonting, ibland bär han runt på mina skor men biter inte. Men i torsdags när han var själv i en timme så gick han lös på tre av mina fina skor! Det borde jag ju ha räknat ut med tanke på hur sur han var innan jag gick. 
Men det här drar vi av på ditt godiskonto Clintan!! 




Festklänning

Jag som jobbar hela nyår, när ska jag få vara festfin då? Det finns så mycket klänningar som jag har lust att beställa hem!
 
Vinröd enarmad från H&M
 
 
 
Den här från Pernilla Wahlgren collection har varit slutsåld ett bra tag.. Tur är nog det för den skulle nog inte passa mig ändå..
 
 
 
Å den här kjolen från Dry Lake med en svart oversize t-shirt till!
 

Då är det bara att ni skickar en inbjudan då! Så att jag kan beställa en klänning ;)
3 timmar kvar av fredagnatten, sen är det 1 natt kvar innan 8 dagars ledighet :) Jag har ju nämligen semester på söndag!
 
Ha en trevlig lördag i snöstormen! Jag ska sova gott, långt under täcket hemma :)
 

Jul med Ernst

MysErnst! 
Det är tur att jag ska åka och jobba snart, annars hade jag nog dragit igång lite marmeladkokning såhär på kvällskvisten! 

Idag har vi fyllt upp skafferiet lite, både vårat och Clintans! 
Clintans godisskål (som inte direkt är av den lilla sorten) är så full att den inte går att stänga! 

Jag har fyndat servettringar på loppis och är barnsligt lycklig över det! Bakat lite kakor också till fikasällskapet som kommer på söndag. 




Snart är det jobbdags, Victor är på hockey så Clint får vara själv nån timme tills Victor kommer hem och det är precis som att han vet om detta. Han ligger och tjurar med huvudet rakt in i väggen i andra änden av soffan. Trevligt tvsällskap! 



Rapport från soffan

Har spenderat större delen av dagen i soffan och återhämtat mig efter gårdagens, ja vad ska vi kalla det? Kroppsrensning?  men imorgon är det dags för jobb igen!

En bra tjejfilm var det längesen jag såg så idag fick det bli Two weeks notice, efter mycket velande. Den är ju bra! Hugh Grant och Sandra Bullock, båda strålande! 

Men nu blir det bonde söker fru :) 


Livet är roligt nästan jämt!

Fy fan. Den här natten vill jag aldrig mer uppleva. Spykavalkaden började vid halv fyra och höll på i  tio timmar. Men nu har jag ätit en halv skorpa och allt verkar gå fint. 

Virre kom hem med en baktidning med massor med roliga kak- och godisrecept! 


Ne, nu ska jag återgå till skorpan, part 2. 





Va tusan?

Jag sitter på jobbet och mår så fruktansvärt illa att jag inte vågar flytta mig en centimeter. Varför mår jag så illa? Vad har jag ätit? Snälla gode gud säg att det inte är maginfluensa! Jag fortsätter att sitta still en stund så får vi se vad som händer. Bryter helvetet ut blir det en lång natt, det är fyra timmar kvar tills min kollega kommer och byter. Usch, nu måste jag tänka på något annat! 

Det blåser storm ute. Så pass att dom låsta ytterdörrarna har blåst upp! 

Ne, jag mår så fruktansvärt illa! Man kanske kan dricka något? Jag har ju Cola här.. Jag kan ju inte sitta här hela natten, jag har ju ett jobb att sköta. 
 
Jag vill åka hem! :( 

En riktigt härlig SLÖSÖNDAG!

Igår hade vi ytterligare en trevlig kväll med ett gäng fina filurer! 

Lille Sam var tyvärr sjuk så han och hans mamma och pappa fick stanna hemma :( 

Men vi andra åt en trerättersmiddag och satt och gäspade ifatt, tvådagars är vi för gamla för, helt klart! 

Förrätt, signalkräfta och Västerbottenpaj 

Huvudrätten fastnade inte på bild men det blev fläskfilé, potatis och sås i lite olika varianter. 

Till efterrätt blev det hemmagjord hallonglass med knäckflarn 

Mina nya ljuslyktor fick agera bordsdekoration med rosor i. 


Victor överraskade mig i början på veckan med att komma hem med dom svarta bestiken som jag ville ha <3 så dom har vi invigt i helgen! 



Nu ska vi tända adventsljusstaken och krypa ner i soffan och njuta av söndagen! 


Tack alla inblandade för en supertrevlig helg! Kram! 


RSS 2.0