Startar semestern på gymmet

Det var tungt att hitta motivation efter fem timmars sömn efter nattpasset ( det skulle varit 4 timmar men jag råkade visst snooza 1 timme!) Men Victor  lockade med Alfapet och vin med svärföräldrarna ikväll och då piggnade jag till! Nu ligger vi här i soffan med våra randiga strumpor och är allmänt gulliga och skitsnygga givetvis, efter ett brutalt benpass á la Johansson! 


Mot duschen! 


Pizzaonsdag!

Hämtmat på Kungsvägen, smygstart på semestern som börjar om mindre än 7 timmar :) 

Här har ni en Fiaspecial! Champinjoner, rödlök och oliver. Mums!! 

Klänningen till My och Stefans bröllop kom idag. Jag hade hoppats på att den skulle sitta som en smäck men den var lite stor. Jag hoppas att jag kan sy om den lite eller att världens bästa farmor kan hjälpa mig 

Dags att fortsätta jobba.. Sista natten sen semester!! 

Kan man inte spara lite värme till januari?

Sol och värme i all ära men det går ju inte att sova! Vaknade runt 15 idag och hade jag inte gått upp då så hade jag nog bokstavligen börjat koka. 

Kvällens middag åt vi tillsammans med Karina och till Clintans stora förtjusning så var även Signe där. 

Grillmästar'n

Dom två sötaste fisarna i världen! Dom tycker också att det är aningen varmt!



Här är jag!


Jag jobbar och sover! Men det blir bara två jobbnätter till innan jag har drygt tre veckors semester :) 

Igår kväll lagade min fina sambo middag till oss (som han iofs gör varje kväll..) men igår gjorde han pulled pork som vi åt med sallad i tunnbröd. Väldigt gott!! 

Nehe, sovdags då! Ha det så skönt i solen! Godnatt 


Solo i soffan

Började dagen i köket och avslutar den i soffan. Däremellan har jag legat på bryggan och solat!
Gjorde en vinbärskaka idag men den blev inte som den Faster Anna gör så jag får be henne om receptet! Men den blev helt okej! 
Ogräddad bild 

Nu har jag som sagt landat i soffan. Jag är ju ensam ikväll också så då får man göra det bästa av situationen och i min värld är det hårinpackning, ett glas rött och en tjejfilm! 

Mannen tog sig igenom milsloppet med bravur i den 30-gradiga värmen men jag trodde inget annat ;) 


Gräsänka

Victor har åkt till Falkenberg för att springa Falkenbergs stadstlopp imorgon. Det ska bli spännande och se vad det blir för väder, det har pendlat mellan 24 grader och åskskurar till 30 grader och solsken. Vi kan ju hoppas på det förstnämnda, så att han inte dör på kuppen! 

Lycka till älskling! 

Så Clintan och jag är själva här hemma, vi ska nog snart hoppa i säng. Clint är i hallen och jagar flugor. Han börjar nog bli lite förbannad på dom för varje gång han lägger sig ner så kommer dom och surrar runt huvudet på honom. 

Dagen har vi spenderat på bryggan i Maden, solat och badat! Det var 26 grader i Sommen idag, då badar även jag :) 
Sen har jag hjälp Mia och Oscar en stund med att flytta. Nu är dom äntligen HEMMA igen <3 
Mot sängen, nya tag imorgon! 


Tack för ikväll!

Ännu en helt underbar kväll i Sundgren/Berggrens sällskap är över. Trevligt som tusan, precis som vanligt och massor med gott i matväg! 
Nu har nedräkningen börjat och vi väntar på spänning på tillskottet ;) 
Stor kram på er!! 



Uppe med tuppen

Vaknade första gången vid 04.50 men då tittade jag och Clintan på varandra och i samtycke så slog vi ner våra huven på kuddarna igen. Men vi 06.00 hoppade vi upp och satte en bröddeg. 
När jag skulle ut och kissa Clintan så hade jag slängt på mig träningskläderna men kikade på termometern innan jag gick ut och såg att det bara var 15 grader ute så jag tog närmsta tröjan (vilket råkade vara Victors) och  traskade ut. När jag kom tillbaka in och såg mig själv i spegeln så tänkte jag att det är tur att det inte är så mycket folk ute klockan 06.00. Ser ni Fia? Det är huvudet och benen som sticker fram i den gula tröjan! 
:) 

Morgonens bakning resulterade i ett brytbröd som jag tänkte ta med mig till Tallboda och så några russinbullar till frukosten. 



Ett axelpass på gymmet och ett par timmar på bryggan har vi hunnit med hittills. Nu ska vi snart glida mot Linköping och uträtta lite ärenden innan det vankas grillning! 

Ursäkta röran, Fia bakar!

Jag kanske ska trycka upp en sån skylt? Den kan komma väl till pass för att varna mina medmänniskor när jag är i farten. Men idag har det bara varit jag och Clint hemma så då stökar vi bäst vi vill! 

Mazariner, bullar och knäckebröd blev det idag. För alla er där ute som anser att det är galenskap att baka när det är 30 grader varmt ute så kan jag säga att det gick alldeles utmärkt! Degen jäste som bara den! ;) 


Det var nog tur att jag ändrade storleken på bullarna. När jag hade gjort första bullen så tänkte jag att den där kommer bli enorm när den har jäst och gräddats. Och det blev den! Det är en vanlig bläckpenna som ligger brevid. Resten av bullarna gjorde jag hälften så stora ;) 

Så här blev det


Jag tog med mazariner och bullar till mormor och morfar men det jag fick med mig hem var mycket bättre! 
Tomater, krusbär och vinbär från deras trädgård. Bra byteshandel! 


Imorgon är det semester för Victor! Imorgon blir det nog en sväng till Maden för sol och bad. Innan det så blir det ett pass på gymmet men det bästa sparar vi till sist, nämligen grillkväll i Tallboda! 


Varm tisdag

Jösses va varmt det är! Men skönt givetvis! 
Idag har vi varit lediga båda två så vi började dagen med att åka till det gamla kalkstensbrottet utanför skänninge som idag är en liten sjö med turkost vatten. 
Och idag, hör och häpna, så har även jag badat!!

På väg i.. (och jag kom längre än till knäna idag! 

Min fina <3 

Jag har fortfarande hudfärg som ett spöke men det är ju faktiskt inte hela världen! 


Imorgon ska Victor jobba sitt sista pass innan semestern och jag ska baka! 




Götevi

Fika med farmor och farfar och efter det sol (och bad för vissa..) nere vid ån tillsammans med Korre. 

 Att sola idag var nog kanske inte den bästa idén även om det var skönt att se lite sol! Snurrig, ont i huvudet och illamående. Så jag fick faktisk gå och lägga mig vid 15 och sova en stund. Så nu får jag hålla mig vaken en stund så det blir nån sömn i natt också. 

Ledigt!

Dags att gå av nattveckan! 
Så otroligt sugen på att stänga in mig i köket och kladda ner mig! Har massor som jag vill baka den här veckan! 
Mazariner, bullar, fransk nougat, russinbullar och knäckebröd! Något mer kanske? 
Lite inspiration

Men först ska jag njuta av solen och det har vi tänkt att göra i Götevi idag! 








Sommar, sol och grillning

Längtar till nästa vecka när jag kan vara ute lite i det fina vädret jag också! Men jag har hunnit se några solstrålar idag iallafall. Vi var bjudna på mat till pappa, så dit åkte vi när jag vaknade. 
Vi hälsade på Matildas två pyttesmå kaniner som jag blev en gnutta kär i. Så små och lurviga!!

Men jag gissar att en kanin i en lägenhet, tillsammans med en fransk bulldog inte är en god idé. Haha 

Min egna kock

Middagen som serverades på Kungsvägen 44 idag var helt fantastiskt! Kycklinggryta, ugnsrostad potatis och hemmagjort vitlöksbröd. Jag älskar den där mannen så tokigt mycket! 

Från en middag till en annan, dom spelade inte riktigt i samma liga om man säger så men den här var god den också. Nattens matlåda: 

Jag har skrivit det förut men det tåls att upprepas. The blind side är utan konkurrens den BÄSTA filmen någonsin! 

Den går på TV3 ikväll för er som har missat den! 

Två timmar kvar, sen är det dags att sova och efter det ska vi åka och grilla hemma hos pappa. 


Kvällsmat

Glömde matlåda till jobbet inatt och har därför precis tryckt i mig den här grillade  mackan. Jag hade helst velat ha en korv men folk har en förmåga att stirra lite snett på en när man beställer en korv med bröd klockan sju på morgonen. Det finns heller sällan några som är färdiggrillade.Det är lite mer socialt anpassat att beställa en macka.

Min orangea pärla är nu såld vilket känns skönt. En kille från Linköping har nu tagit över den huvudvärken, må Gud vara med dig! 

Nya pärlan fick sig en dusch igår och även nya fälgar (vilket var en mycket viktig detalj, enligt min sambo) 

Solen skiner, inte ett moln på himlen, en perfekt dag att sova bort med andra ord ;) 






Godnatt!

Fransk nougat, det tänkte jag skulle bli nästa veckas utmaning! 
Frågan är om man bara ska ta mandlar (nötter går inte) eller om man ska ha lite torkad frukt i också som jag har sett i en del recept? Och choklad doppad eller inte? 
Lånade receptbilder

Tåls att tänka på! 

Blev attackerad av en mås påvägen hem. Jag HATAR verkligen fåglar mer än något annat! Hjärtat slog volter i en kvart efteråt.
Utrota fåglarna! Det blir dagens slutord!( eller startord?)

Nu pluggar jag i mina öronproppar och kryper ner under täcket! 

Ha en fin onsdag, godnatt! 



Måndag 14 Juli

Den är slut sedan länge egentligen men inte för mig. Jag har drygt två timmar kvar av min "måndag" innan jag ska landa på kudden hemma. Jag är så fruktansvärt trött idag! Såhär trött har jag inte varit sen nån natt tidigt i våras tror jag. Sov alldeles för lite innan jag åkte och jobbade. Jag har städat lägenheten, rensat bland våra papper och pysslat med bilförsäljning idag. Min Peugeot ska ju säljas och jag la  ut den på blocket..i 13 minuter. Efter det fick jag ta bort annonsen igen för att jag blev totalt nerringd! 23 olika nummer hann att ringa på dom där minuterna! Så förhoppningsvis blir den såld imorgon (eller idag, blir det ju.. alltid lika snurrigt) 

Efter bilförsäljningen så tror jag att vi visst skulle ut och äta med Rasmus och Sanna ! Vardagslyx! 

Annars idag har jag kollat på en gammal film, sömnlös i Seattle. Ibland känns det som att filmerna var bättre för! 

Pigg , pigg, pigg som morbror J hade sagt. Ett par timmar kvar bara! 



Änga 2014

Dagen började med fotbollscup där våra grabbar, "Dom tio vännerna och Kula", förlorade samtliga matcher men verkade glada ändå! 
Sen blev det förfest med grillning och slutligen gick vi bort till Änga. 

Kvällens outfit 

Mina två favoriter gör sig till lite extra när kameran kommer fram 


Emma och Sanna 


Min äldsta kusin, som jag inte har träffat ordentligt på länge var också med, vilket gjorde mig väldigt glad!!

Blivande polisen har ju hittat hem över sommaren vilket är väldigt roligt! 

Korre och jag, <3



Borta på Änga träffade vi även Tengvallarna och Shibby, vilket var jäääättelängesen! 
Hela gänget! 


Samanfattning: våra vänner är dom bästa, en fantastisk kväll som alltid! 


VM-final!

Victor har dukat upp ett hav av smaskiga grejer ( troligtvis för att jag ska hålla mig vaken!) 

Lägger snart upp lite bilder från igår också, vi hade en riktigt rolig kväll på änga igår! 



Volvo V40

Här är den, våran nya fina Volvo V.40.




Jag börjar att vänja mig vid alla nya finesser och är inte längre livrädd när jag kör den. 

Vi har spenderat dagen på bryggan i Maden. Både Signe och Clint älskar att ligga och njuta i solen. Två sötare hundar får man leta efter! 


Nu ikväll har vi haft Rasmus och Sanna här på middag. Dom fastnade inte på bild men min nya kjol från Esprit gjorde det! Riktigt nöjd med den, superskön är den också. 


Imorgon är det Ängacupen följa av Ängafesten så vi hoppas på att vädret håller i sig även imorgon! 


Jag ligger efter

Dåligt på bloggfronten, jag vet. Men det är verkligen en fullspäckad vecka det här! 
I tisdags var jag som sagt hos sjukgymnasten, frisören och efter det ett kvällspass på jobbet. 
I onsdags var vi och hämtade vår nya bil  på Rejmes i Linköping! (Wiiii!) Jag lägger upp en bild på skönheten imorgon. 
I onsdags kväll var vi och firade fina farmor som fyllde 81. 

Idag har Clint och jag varit med mamma och Påhl. Vi har ätit, solat, fikat och haft den allmänt gött. 

Å imorgon då, då fortsätter vårat fullspäckade schema med ett snabbt linköpingsbesök för att hämta Victors klocka som är på lagning. Sen åker vi upp till stugan och solar och badar några timmar och efter det ska vi hem och ha lite middagsgäster! 
Full rulle! Härligt!  

Eftersom jag inte har någon bild på utsidan av bilen så får ni en sneak peak på insidan. 

Den är så fin! Väldigt nöjda båda två! (Å det är ju sällan Victor och jag är eniga) 

Det här har vi ju gjort idag med, mamma och jag: 


Kokat mat till Clint. Han har fortfarande magkatarr och äter bara kokt mat. Men det är värt lite extra pyssel för att han ska må bra våran prins. 

Läggdags! 





Morning run

När man är klarvaken 5.15 finns det inte så himla mycket att göra så jag sprang en rundan i det, än så länge, relativt svala vädret. 
Solen påväg upp över Kungsvägen. 

Jag måste nog slumra en stund på soffan innan jag ger mig iväg till sjukgymnasten, jag ska ju jobba till 22.30 ikväll så då kan det vara bra om jag är pigg och håller mig vaken! :) 


Äntligen måndag

Nu är den här, måndagen! Men ledigheten får vänta lite för jag måste jobba ett extrapass på jobbet imorgonkväll. 

Imorse när jag gick av mitt pass så kom Victor in till hotellet och vi åt lite frukost tillsammans innan vi fortsatte med att provköra en bil. Min Peugeot har gett upp och vi måste därför köpa en ny. 
Vi har nog nästan bestämt oss men ska sova på saken. 

Efter det har vi hunnit med att handla på Store 4 you och ligga och sola på bryggan i Maden med Per, Karina, Emma och Fredrik. 

På store 4 you köpte jag en klänning och Victor en T-shirt. Ser ni vilket sött par som vid kassan upptäckte att dom har valt kläder efter samma färgpalett! Matchande jogginoveraller nästa! 



Nu är det snart läggdags efter att ha varit vaken ett dygn. 
Imorgon väntar sjukgymnast, frisör och jobb! 


Sjätte natten är alltid värst

Men nu är den snart över och jag ska hem och sova. 
Igårkväll innan jag åkte till jobbet så var vi ute och åt tillsammans med Emma, Fredrik, Per och Karina. Vi firade Karina som fyllde år och åt mat på Meet, där det smakade fantastiskt som vanligt. 

Nu är det en natt kvar sen är det dags för en fullspäckad ledig vecka! 

Tidigare i natt satt och och läste lite gamla blogginlägg. Den största anledningen till att jag skriver här är för min egen skull. Jag har ett flertal gånger tänkt att sluta men då läser man några gamla inlägg och inser hur roligt det är att kunna göra det. En del inlägg tar fram fler minnen än andra och ett av dom var det här som jag skrev för snart tre år sedan, när Victor och jag nyligen hade blivit tillsammans och jag bodde på Vasavägen:



Jag kommer ihåg den där kvällen som den vore igår! Och jag tycker fortfarande att det är helt fantastiskt att få sova bredvid den där snarkande 100-kilos stenen!

Nehe, dryga timmen kvar till läggdags så godnatt gott folk, hoppas ni får en härlig dag i solen!! 




Fredagsdrink

När många säkert körde afterwork med goda drinkar så körde jag lite "before work" hemma i min ensamhet med en liten äpple, citron och selleridrink! 
Med lite gräspulver också, såklart! 

Avrundade det hela med en kebab, man får inte chocka kroppen med för mycket nyttigheter ;) 


Jag kliar snart ihjäl mig!

Jag har blivit myggbiten. Det är väl inte så mycket att pippla över tänker ni? Jo, om man heter Sofia Nilsson så får man ju givetvis inga små vanliga myggbett utan stora, stenhård bulor, stora som pingisbollar. Å jag har fyra stycken! Plus att jag har mina vanliga utslag, vilket betyder att det just nu kliar på 7 olika ställen och min kortisonsalva ligger hemma på sängbordet. 
Lovely! 
Ibland undrar jag vad jag har gjort för ont för att få alla dessa jävla allergier??
Jag är allergisk mot nötter, pencillin, getingar (och uppenbarligen myggor!), jag är känslig för skaldjur, rödvin och jag får munnen full med blåsor om jag tuggar tuggummi. Och varifrån utslagen på kroppen kommer är det ju ingen som vet så ytterligare något mer är jag troligtvis allergisk mot. Å så astma och en trasig SI-led på det! Tackar tackar! 

Och som om inte detta vore nog så har jag fötts till den klumpigaste människa som gått i ett par skor. Bevis på det är att jag just nu sitter och skriver på en totalt söndersprucken telefon som jag har tappat i marken. Dagen före midsommar sprang jag rätt in i en lycktstolpe så mina Gant-glasögon gick sönder ( jag hade tänkt att behålla den informationen för mig själv men va tusan, jag är irriterad nu!) Därav fläskläppen på midsommar! 
Det är tusan inte lätt att vara Fia. 





Min fantastiska klocka!

Jag älskar den här klockan!! Alla borde ha en sån! Idag har jag fått veta att jag har gått över 17.000 steg och att jag har sovit ca 8 timmar var av 80% var rofylld sömn. Den berättar allt! Jag kan hälsa min mamma att hon har fel. Idag när jag har sovit under dagtid så har jag sovit lugnare och bättre än vad jag har gjort på nätterna! 



Tack igen fina Victor för mina superfina klocka! 

Dags att fortsätta jobba! Jag undrar vart mina fyra sista gäster håller hus? 



Good to be back

Att vara hemma och ledig i all ära men det är roligt att hoppa i kostymen och klackarna och jobba igen! 
Vi har fått ett nytt te på jobbet som var riktigt gott! Det är ett rött ört te från four o'clock. 

Det blir nog ruskigt gott att göra iste på det här! 


Kombinationen slö hund och ösregn har dykt upp både en och två gånger dom senaste veckorna. Då är det tur att det finns ett sånt här hemma! 


Då kan man knalla och gå i alla väder! Clintan är nöjd och matte är nöjd! 
3 timmar jobb kvar! 



RSS 2.0