Vecka fem

Jag beundrar alla människor som vet vad det är för vecka. "Vad ska du göra vecka 25?" Ja du... men såhär i början på året är till och med jag med!

Lördagkvällen var jätterolig och jag tror att Emma hade en riktigt fin kväll! 
Jag smög in och la mig 01.30 och fick sovmorgon till 9.30 😲 
Söndagen spenderade vi först hos Emma och Fredrik, sen röjde jag i källaren för att sedan hamna i soffläge med resten av grabbarna. 

Idag har jag haft sällskap på jobbet eller, det har jag ju varje dag i form av mina kollegor, men idag hade jag även en av mina söner under skrivbordet. 
Mysigt! 

Victor gick av i morse och är ledig i nio dagar!! Jag är en gnutta avundsjuk..



klippning och hämtmat

Igår tog jag äntligen tag i mitt hårsvall. Det borde jag gjort för längesen men tiden räcker inte riktigt till. Men nu är det äntligen klippt! 

Så skönt! 
Efter frisörbesöket gick jag hem till grabbarna grus och bönade och bad om att vi skulle äta hämtmat till kvällsmat. Det gick herrskapet med på, dock så blev det från tre olika ställen till oss tre, så det hade nog gått fortare att laga mat! 😂

Nu är klackarna och lösögonfransarna på och jag sitter på tåget till Linköping. Party all night long!! (Ja, eller till 22.00 ska jag väl hålla ut till iallafall.. 🙄) 

Rödsprängda ögon

Trötta rödsprängda ögon matchas bäst med rödsprängda läppar! 

Det piggar ju upp lite iaf! Mitt i januarimörkret. 
Jag hämtade en dymo-maskin igår som jag har beställt. Den la dock min sambo vantarna på direkt och när jag sen plockar upp min mobil så har han dekorerat skalet lite.. 

Humoristisk den där sambon. 

Två arbetsdagar kvar den här veckan (om det inte ska bli lite lördagsjobb också, det börjar ju bli tradition. 6-9.30 med "ring så spelar vi " som sällskap. Om man inte har lyxen att ha lillsorken som sällskap, som förra lördagen. )

På fredag eftermiddag lyckades jag hitta en klipptid också, vilket är välbehövligt. Jag har inte klippt sen i maj? 
På lördag ska jag på party så då är det bäst att vara snygg! Jag ska till stora hotellet i Linköping ( känns bekant på något vis 🤔) och fira Emmas 41- årsdag ♥️ 🍾 

Nu ska jag gå upp och väcka Victor, som troligtvis sover medan han som ska sova (Frank) med stor sannolikhet fortfarande är vaken. Sen blir det nog ett avsnitt av True Detective. 



Söndag igen

En vecka går fort, en helg går väldigt fort och nu är det söndag igen. I veckan har Victor jobbat typ 80 timmar så honom har jag knappt sett. Jag har bara klämt in 40 timmar eftersom jag spenderade min tisdag med att besöka reumatolgen, fysioterapeut och optiker.
I lördags morse jobbade både Victor och jag så då fick lill-sorken följa med. Han fick följa med mig, han gör sig nog bättre på ett kontor än på brandstationen. Skulle han fått välja själv hade han nog valt annorlunda.. 

Frukost på kontoret! 

På eftermiddagen var vi på kalas för kusin Harry så då åkte snyggkläderna på. Frank valde strumpor själv och var väldigt nöjd över valet! 


Idag har vi hängt hos mamma och Påhl där vi tiggde till oss lite mat (eftersom vår kock jobbar idag) 

Grabbarna grus som rockar linne! 


Nu är det bara dagens sista uppdrag kvar, förflytta sig från soffan till sängen





Snöig söndag

Den här häääärliga söndag började med sovmorgon till klockan nästa var 09.00! 😲 
Frank och Victor gick upp vid 6.30 och då sa jag " jag kommer jag också, jag ska bara snooza lite.." 🙈 Skönt! 
Igår gick jag upp med Frank vid 05.00 för att sen åka till kontoret vid 06.00, för att jobba några timmar. Så sovmorgonen idag satt fint! 

Vi tog en skogspromenad på förmiddagen. Vädret såg helt okej ut men innan vi alla fick på oss kläder och kom ut så hade det börjar snöa, rejält!
Men vi traskade på i skogen, Frank sprang konstant i en halvtimme för att sen dra Victor i armen och säga " bära mig pappa, jag ORKAR inte mer! " 


På eftermiddagen har Frank och jag bakat chokladmuffins och sen myst i soffan framför Aristocats. 


Så snygga i mina hemmasydda kockmössor!

Nu ska jag gå upp och trösta en liten kille som är i full gång att berätta för sin pappa att  han är "jätteledsen nu faktisk". Och att han vill vara "jaken nu, INTE sova" 
Inte lätt att vara liten! 
Sen blir det soffan tillsammans med Moström.














En lördagkväll hemma..


..med grabbarna grus.


Två bilder från i somras, så fina ♥️ och slående lika 😉 

Det är svårt att inte längta efter sommaren en mörk kväll i januari. På samma sätt som det inte är så svårt att längta efter mörker, snö och stickade tröjor en varm sommarnatt, när man ligger svettig i tunna lakarn, i ett sovrum som verkar omöjligt att få mörkt och svalt.
Men ikväll, ligger varma sommarnätter nära i tankarna. 

Här sitter två favoriter och en flaska vin i uterummet i somras. Krånligare än så behöver det inte vara! 

Vårt uterum i norrläge som var för varmt för att vistas i större delen av sommaren. Tidigare somrar när vi endast har haft ett däck utan tak, har det alltid varit regnig och kallt. Så kan det vara! 

Ett glas rosé och en tänd grill.. snart vi där och längtar efter rödvin och höstiga grytor.. 



Nu är det sagostund, sen är det lakrits, rödvin, film och soffläge! 


Finn ett fel..

Idag gav dom upp, mina älskade Gantbrillor. 08.05 gick dom sönder, så resten av dagen har jag sett ut såhär.. 

Det gick det med, så länge jag inte utförde några häftiga huvudryckningar. 

Bästa stunden på dagen, när jag och min kollega Roine tar lite luft i parken..
 

Imorgon är det fredag och Victor är ledig i helgen,  det vill säga HELG på riktigt! 
Kalsongsköp står på aktivitetslistan. Det går åt många kalsonger nu till våran stora kille ♥️






Julkort 2018

Jag beundrar dom som tar mycket kort. Dokumenterar hela sin graviditet med veckorbilder, fina månadsbilder på barnets första år och så vidare.. 
Där är inte riktigt jag.. När jag äntligen får bollen i rullning har 8 gravidveckor gått och vips så var ungen 6 månader. 
MEN julkort där lägger jag mitt krut. En uppstyrd bild på mina fina killar.

2016 

2017 


2018

Vilka brorsor ♥️


Idag har det blivit ca 11 timmar på kontoret med härlig bokföring och imorgon blir väl någon liknande, så nu sängen! 


Ynkling

Den där förkylningen tog fart och det var nätt och jämnt att jag tog mig till jobbet igår. Men med två Panodil, en ny blus och lite jävlar anamma, så gick det! (Hur mycket fel det blev i bokföring, det återstår att se 🙈 ) 

Däckade här igår kväll och imorse när Victor gick till jobbet så ringde jag min lilla mamma och frågade om vi inte kunde få komma till dom. Det gick vi! Så Frank har spenderat dagen med att terrorisera "Mommo o pååååa" 
medan jag har legat på mammas kökssoffa med en bok och blivit serverad både potatismos och lax och sen våfflor! 

När vi skulle bege oss hem frågade mamma om inte Frank skulle sova där och det ville han ju gärna! Så nu har jag krupit till kojs klockan 18.00 och tänkte sova bort den här förkylningen så jag kan jobba på måndag. Fram till 12:e februari kommer jag ha sinnessjukt mycket att göra på jobbet och då finns det inte utrymme för några envisa baciller! 

Mamma och minikocken gräddar våfflor



Och jag... 

..hade det inte helt dumt 😊 

Tack och godnatt! 🤧😴 








Olika syn på saker ting

I nio fall av tio så går våra åsikter isär, mina och Victors. Det kan handla om allt från vad man beställer in på en restaurang, vilken film man vill se, vilken musik som är bra, hur drömhuset ser ut osv. osv. När det kommer till inredning är vi i alla fall oftast överens. Oftast som sagt, vi kör över varandra ibland, (Jag en rosa gammal loppislampa, Victor ett glasskåp med klockor m.m)
Häromdagen kom han hem med en ny lite pjäs, en rysk pansarvagnshylsa? 

Den fick stanna! 
Idag däremot rann bägaren över.. 

Japp, vardagsrummet togs över av ett stort fotbollsmål. 

Här får jag lägga in mitt veto. Jag kan sträcka mig till trädgården... 

Vaknade i morse med en härlig förkylning. För att pigga upp det hela så slog jag till på skjorta, mina nya örhängen jag fick av mamma i julklapp mitt fina armband. Det hjälpte! (En stund iallafall 😁) 

Fredag imorgon, inte dumt alls! 








back in business

Sådär, nu var första arbetsdagen efter ledigheten avklarad. Väldigt skönt att starta med en kortvecka. 

Victor står i köket och gör lasagne medan jag sitter hos lillsorken som badar med dinosaurierna. 
Eller ja, dom får inte bada så mycket utan står prydligt på rad som Lillemans leksaker brukar göra. Varför leka när man kan organisera?  😉

Vårt nyår var livat värre! Victor jobbade, Frank somnade vid 20.00 och sen slog jag till på inte en utan TVÅ filmer. Riktiga tjejfilmer som man får passa på att se när inte Victor är hemma. 


 Fördelen med en lugn nyårsafton är att man är väldigt pigg på nyårsdagen. Så igår rensade jag avlopp, städade ut julen och tömde tvättkorgen! Frank och jag möblerade om lite och fixade en spanarbänk till köksfönstret 

I mellandagarna så har vi haft ett litet mission här hemma, nämligen att få Frank blöjfri. Så sen annandagen har han bara haft blöja på natten ( och dom har varit helt torra 5 av 7 nätter! 😲) Dag två var lite lättpanikartad med många olyckor men sen har det gått toppen!

En suddig bild på en riktigt glad kille som har bajsat på pottan och klistrat bajskorv i almanackan! ( ja, va gör man inte för dom små liven!) 

Nu lasagne!! 






RSS 2.0