Testar nya telefonen

Sådär ja! Ny telefon utan sprickor och julmust! Och oj va lätt det går att blogga på den här, det gillar vi!

Har precis sprungit från jobbet till tåget i rekordsnabb fart! Det kändes lika långt som ett maraton och jag trodde jag skulle ramla ihop när jag kom fram men det gick bra :) det väser i lungorna när jag andas, det är nog bra att dom får jobba lite.. Som slutsats kan jag säga att det är lätt värt stressen och andnöden denna springtur bidrog till för nu får jag får ju sova med Virre! Och DET gillar vi!

Då var det 8 timmars jobb kvar till helgen då :) Wihii

Godnatt!!


Jag är inte ens förvånad.

Jag har just lyckats dränka min spruckna telefon i julmust och just nu är läget kritiskt. Svarar jag inte när ni ringer lägre så vet ni varför.




:( Klantfia!

Första advent

Idag, första advent, så saknar jag min lägenhet. Min gamla lägenhet. Lägenheten som hade ett stort kök som man kunde baka lussebullar i och mer än ett fönster att julpynta.










Två timmar kvar av jobbhelgen och sen mot Bishops Arms! Och bästa av allt: imorgon är jag ledig! :D


FilosofiFia

Det är en oerhört stillsam lördagkväll på jobbet och det är jag oerhört tacksam över. Om cirka två timmar är den här jobbhelgen avklard. Morgondagen kommer dock inte vara lika stillsam men det är nog också tur, för tiden går så mycket snabbare då.
Jag hinner heller inte tänka på så mycket när det är fullt upp. En lugn lördagkväll hinner man tänka massor! Det är inte bra, man ska inte tänka för mycket..


Min lördag har varit mycket trevlig :) Trevligt uppvaknande följt av fotbollstittande i Lagmanshallen (var det där vi var?)

Som tur var så skulle min fina kusin också kolla på fotboll. Män tror att själva underhållningen är att kolla på fotbollsmatchen, men hela poängen är ju att prata om spelarna, domarna och allt som händer runt om. Detta förstår i alla fall Korre. 

 Innan jobbet hann även Victor, Erkan och jag med lite lunch på Gusto.


Jag bävar för att komma hem ikväll! Lägenheten ser ut som den utsats av rån, krig och en jordbävning. :/ .

Imorgon är det jobb och efter åtta timmars slit (förmodligen) ska jag och mina kollegor till Bishops Arms och proväta menyn. Nice sunday.


Victor och jag var på Lindholms i torsdags för att inhandla en födelsedagspresent till Emma. När vi gick runt och kollade på möblerna så sprang vi på ett stort vitt bord. Vi blev lite kära och köpte det :) Jag blev även lite extra kär i Virre för att han tyckte om bordet. Och för att han ville köpa det med mig. Så nu är vi "med bord" phuu, känns stort det här! ;)
Bordet ska hämtas nästa vecka och då blir det bild!


Längtar liiite tills på måndag faktiskt, när jobbhelgen är över. Sover solo tre nätter på raken nu och det är ju inte lika tilltalande som att sova solo noll nätter på raken.  Men! Nu ska vi se om vi inte kan se något positivt i det här! Hmm.. Jag får säkert vara med om något spännande inatt. Jag kanske till exempel vaknar upp och inser att jag har städat hela lägenheten i sömnen. Det vore sweeeet! Dessutom kommer det vara ännu mysigare att få slänga sig på Virre på måndagkväll när det är måndagsmys! (till alla er svenssonmänniskor med 7-16 jobb kan jag översätta: fredagsmys!)


Six down, two to go!!



(Funderar även på att vara lite modig imorgon men känner jag mig själv så drar jag mig nog ur det hela, av bekvämlighetsskäl. Ungefär när man är på Liseberg och alla ska åka Uppskjutet. Varför ge sig in i obehaliga situationer om man inte behöver liksom!)











Väntar på en snygg man..

Är inne på sista timmen på jobbet, skönt! Står och kikar mot dörrarna varje gång dem går upp och hoppas att det ska vara en snygg brandman som kommer in men hittills har han inte dykt upp. Hoppas att han kommer. Han brukar alltid komma och möta mig på jobbet när han är ledig. Victor kan man lita på, min fina kille <3


Arbetsdagen har gått skitfort! Vilket troligtvis inte är så konstig eftersom det har varit full rulle ända sen jag kom. I fötterna dunkar det så där härligt som det bara gör när man har stått upp non-stop i åtta timmar. But no problems for me, I love what I do!!



Imorgon är det bara chill som gäller, hela dagen ska gå i lugn och fin tackt. Skönt!



Virre, Virre! Kom då!! ;)






Datorlös konferensvärdinna

Andra veckan som konferensvärdinna. Jag som bara har jobbat som receptionist innan tycker att det är aningen knöligt. Sladdar, stolar, mackor... jadijadijadi. Fördelen är att man springer runt hela dagarna och behöver inte ha dåligt samvete om man sen spenderar resten av kvällen framför tvn.
Detta aktiva liv med massa möblerande (klockan fem på morgonen!) har restulterar i en hel del ganska osmickrande blåmärken på diverse ställen. Råkade ju givetvis välta en trave muggar i en fullsatt frukostmatsal som resulterade i ett himla brak, ett mindre blodbad (eftersom jag givetivs tog sönder en mugg och skar mig på den) och ett 50-tal par stirrande ögon som undrade om jag verkligen var lämplig för detta tidiga morgonjobb som innefattade saker som kan gå sönder. (Svaret på frågan är givetvis nej. Jag kan vara Sveriges klumpigaste person.)

Förhoppningsvis är den riktiga värdinnan tillbaka nästa vecka...

Annars tycker jag att livet är allmänt trevligt och jag umgås med mina trevliga kompisar, min trevliga familj och min underbara karl.


I helgen lyckades jag pricka av att träffa de flesta nära och kära. Micco och Robban på fredagen under en spontan kväll på Pitcher's. Under lördagen träffade jag Mamsen, Anna och Korre när vi var på julmarknad i Mjölby. På lördagkvällen var det födelsedagsfirandes hos Mysan och fick då träffa Mia och Linda också. (Dessutom var alla karlarna med, dessvärre tror jag inte någon av dem ställde upp på denna trevliga parmiddag utan lite övertalning :P ) Mysfarmor också!  Korre och jag klämde ju även in en fikapaus hos mysfarmor på eftermiddagen.


Veckan består av sex härliga dagar jobb. På torsdag är jag dock ledig och då blir det sovmorgon (alternativt tvättstuga beroende på humöret..) efter det blir det shopping och födelsedagsfirande!



Vilken natt!

Medans de flesta är ute och svänger sina lurviga på lördagnätterna så har jag andra grejer för mig :)
Igår när jag åkte till jobbet så kom jag på att jag glömt min mobil i Mjölby, vilket inte är något jättestort problem för jag kan tycka att det är skönt att slippa den där evigt ringande saken ibland.
Vad jag inte tänkte på då var att jag inte äger någon väckarklocka, vilket kan vara bra och ha när man börjar jobba klockan sju. Så klockan elva igår kväll, när jag kom hem från jobbet, så började jag fundera på hur jag skulle lösa detta (en del briljant idéer poppade upp i Fias huvud, bland annat att jag skulle ringa till Karin, min nattportier på jobbet, och be henne ringa och väcka mig. Bra idé förutom att jag 1. behöver en telefon för att ringa Karin, 2. behöver en telefon om Karin ska ringa och väcka mig :P )
Tillslut hittade jag mina gamla telefoner och en av dom gick till och med att starta :) När jag hade "testat" alarmet fem gånger så kunde jag till slut lägga huvudet på kudden . 

 Eftersom jag inte hade mitt vanliga alarm låg jag och vände och vred på mig väldigt länge och kollade på telefonen var tionde minut för att vara säker på att den fortfarande fungerade. (Hade jag försovit mig kunde ju inte någon direkt ringa och väcka mig!) När jag inte sover bra så kommer vi till nattens nästa problem: jag går i sömnen. Vanligtvis har jag noll koll på vad jag sysslar med utan knallar runt i min egna lilla Fiavärld men inatt hade jag en "verklig" dröm och dessutom så kommer jag ihåg vad jag höll på med,vilket jag ytterst sällan gör (och tack gode gud för det, jag lever hellre i total förnekelse).

 Det hela började med att jag slänger mig ur sängen, helt övertygad om att det står folk utanför som knackar på min ruta och säger att jag måste flytta, omedelbart för att jag inte har betalt min elräkning (vilket jag i och för sig inte har gjort men det är för att min kära hyresvärd inte har ändrat abonnemanget hos Tekniska Verken utan bara låtit elräkningarna komma till henne istället. Bra för mig givetvis men som den goda människa jag är *klappar mig själv på axeln* så ringde jag förra veckan och ändrade detta).

I alla fall..
Jag springer runt i lägenheten, slänger på mig kläder, sätter upp håret och tänker att jag får sova resten av natten på jobbet! När jag är fullt påklädd med väskan i högst hugg så vaknar jag. Småflinar lite när jag ser mig själv i spegeln med håret i en slarvig knut och mjukisbrallor, kappa och tofflor på mig. Känslan när jag inser att klockan är kvart över tre och jag inte behöver lämna lägenhet är obeskrivligt skön! I det här ögonblicket så förstår jag nog nästan hur dementa människor känner sig. Ståendes i hallen, fullt påklädd och helt övertygad om att man är utjagad ur sin egen lägenhet.. Ska jag sätta en kamera i lägenheten kanske?

En slutsats av detta är att jag idag är väldigt trött men också fruktansvärt road av natten aktivitet. Jag måste försöka se det komiska i det här, annars skulle jag bli livrädd för mig själv.

*****************************************************************************

En liten förkylning på detta gör helgen fulländad!

I eftermiddag blir det fikamys med Mamma, mormor och morfar.



Glesbloggaren Fia Nilsson

Ni har väl lärt er vid det här laget att man kan aldrig lita på att jag faktiskt uppdaterar den här bloggen med acceptabelt långa mellanrum utan det blir mer när lusten faller på ( låååååååånga mellanrum alltså). Men den senaste tiden har det faktiskt varit min dators fel. Datorn är nu ute på äventyr hos Elgiganten.

Jag vill också ut på äventyr! Jag kan tänka mig det mesta, road trip anyone?



Jag skulle vilja träffa min kusin! Längesen jag fick ha roligt med henne. Men jag tänkte dra med dig till Lundby någon dag Korre och så vi kan svettas lite tillsammans, kul va? :D 

Kusinvitamin innan Barbados (Måste uttalas Barba doss, annars är det inte kul)



Vi har slängt om mitt schema på jobbet så nu blev det två jobbhelger på raken och trots min kärlek till att jobba helg (läs var ledig vardagar) så blev det här lite väl trist. Jag vill ut och dricka shots och dansa på bord! NAKEN! Eller påklädd.. det kanske är mer Svensson.. och mer lagligt också.



Nästa helg blir det tjo och tjim i alla fall för då ska vi fira Mysan!

Mysan och jag Egypten 2011 med staaaarka drinkar :P (och ja Mia, du behöver inte skriva i kommentarsfältet att jag är en mes som inte kunde dricka upp dom för det vet alla! FIA ÄR EN MES! Sålänge  det inte smakar lakrits eller när jag är riktigt packade för då slinker det mesta ner.


Ikväll är det en stor fest på jobbet och glada berusade människor överallt. Dom sjunger, vinglar och ställer samma frågor hela tiden. Jag ler, lägger huvudet lite på sned och svarar med min gladaste röst samtidigt som jag försöker att inte koka över av irritation och jag ber till gud att jag inte beter mig så där när jag är ute och kalasar (oh shit, det lär jag ju göra... troligtvis värre dessutom).

Imorgon lär det inte vara lika många som dansar glatt förbi mig här nere i lobbyn utan tvärtom. Trötta gäster som har försökt att sova till en pågående konsert vägg i vägg. Men det är ju imorgon det!  (Bäst att börjar ladda mentalt redan nu).



Jag är som ett litet barn på julafton idag :) Jag har en liten överraskning på gång och som vanligt är det nog jag som är mer uppspelt än vad personen som ska få överraskningen blir :P Men så ska det vara! Roligare att ge än ta! (i vissa lägen i alla fall ;) hihi)


På tal om julafton så fick jag ju dom fin fina nyheterna förra veckan att Elite Stora Hotellet i Linköping kommer att vara stäng 24, 25 och 26 december vilket betyder att Fia kan ligga hem och dricka glögg i lugn och ro. Sweeeeeeeet. Och eftersom julen skulle ha varit min jobbhelg så är jag automatiskt ledig nyår så då kan vi skriva det igen: sweeeeeeeet!!!

Mia och jag en nyårsafton 08/09 i Norpan (Frågan är varför vi envisades med att fira nyår i Norrköping varje år eftersom det ALLTID slutade i mer eller mindre katastrof? :P )
(By the way, tack för näsan Pappa.. när jag ser den här bilden blir jag väldigt sugen på att besöka docktor Kniv.)



Nästa vecka ska jag träffa min särbo för det var längesen vi hängde bara hon och jag! Vår förhopping (eller våra samvetens förhoppning) är att vi ska träffas och köra ett träningspass men det kan vara så att det helt enkelt blir en fika med en stor bakelse och en himla massa skitsnack istället.

Särbo och jag i somras på Storans uteservering


Last but not least..

Tack min snygga hunk för att du står ut med mig. Varje dag med dig är underbar! <3



Nu tycker jag nog ändå att jag har vägt upp det dåliga bloggande för dom senaste dagarna (veckorna?).

Thanks and good night!


Två timmar kvar!

Nu är det två timmar kvar av den här jobbsöndagen. När den är slut ska jag hem till Vasavägen och mysa! Lasagne och film kanske? Lasagne blir det ialla fall. Det är ett måste när det är mys!

Såg att min fina särbo hade lagt ut lite bilder från Malmö på sin blogg, dom kan ni kolla på här.  


Förvånansvärt pigg i morse måste jag medge. Dock inte så pigg att jag kom ihåg min matlåda som jag gjorde igår kväll. (Man kan ju inte lyckas med allt, det är ju ett framsteg att jag GJORDE en matlåda i alla fall.)
Hade god lust att smälla lite extra i dörrarna imorse eftersom mina kära grannar gjorde det X antal gånger klockan halv fyra inatt men som den fina människa jag är så smög jag ut kvart i sju imorse. Varsågoda!



Sovdags

Stickad tröja och dubbla täcken..nu är det dags att sova! Önskar jag hade två starka armar och ett hårigt bröst som värmde mig istället. Har haft en underbar helg i Malmö. Det finns inget bättre än att få vara med dig!!

Världspremiär!

Eftersom datorn är paj så ska jag försöka mig på att mobilblogga. Resten av världen gör det ju så hur svårt kan det va? :P Tisdagens to-do-list börjar sakta men säkert ta slut. Tänkte jag skulle köra det sista ikväll nu. Jag har gått på helg för övrigt! vilket känns väldigt bra! Ledig till söndagmorgon! :) Ska snart sätta igång och prova ut morgondagens outfit när vi ska på roxette! Troligtvis slutar det hela i ett panikartat samtal till min fina särbo! Ligger i soffan och njuter av att bara vara hemma :) men som sagt ska väskan packa och imorgonbitti bär det av igen. Jag tror min stackars lägenhet känner sig lite ensam. Ska iväg och träna en sväng bara men resten av kvällen ska spendera hemma på vasavägen! Min bättre hälft jobbar tills imorgonbitti så jag försöker roa mig på egen hand. Tråååkigt! Mycket roligare att hänga med min snygging! Då är frågan, ett glas vin? Det är ju ändå fredag! :D

Jag borde..

..maila till Apollo så jag får in lite pengar av dom.
..svara på fyra sms.
..skicka in papper till Stångåstaden och meddela att jag har flyttat.
..ringa någon utbildad människa och fråga om man ska ha kramp och må illa varje dag (..och svaret är nej på frågan ni alla nu tänker på.)
..ringa Medley och ändra mitt träningskort.
..ringa Tekniska Verken och ändra namn på mina elräkningar.
..ringa mamma som har jagat mig på telefon.
..borde gå till gymmet (eller rättare sagt så borde jag gått till gymmet för en vecka sen......)
..äta någon vettig kvällsmat (för jag antar att inte Pingvinstäng räknas som det?)
..lämna in min trasiga dator (telefonen också för all del.)


Det där var min privata to-do-list. Den som ligger brevid mig här på jobbet är dubbelt så lång.

Slutsats? Jag borde sluta skjuta upp saker. Crap.





RSS 2.0