Ikea

Idag har jag spenderat dagen tillsammans med min mamma :) Vi träffades på IKEA vid tio och slog runt där inne ett par timmar.
När det började närma sig lunch var det dags att åka hem till mormor och morfar och få lite god mat..sen ägnade vi hela eftermiddagen åt att sy gardiner :) Både mamma och jag är ganska händiga men att sy är INTE våran grej. Som tur är har vi mormor som är en klippa på att sy!
Så nu hänger det gardiner i matrummen och i köket. Nu är det bara vardagsrummet kvar som är gardinlöst men jag har inte klurat ut någon bra lösning dit än..

Imorgon är det dags för studieresa i Östergötland. Själv ska jag guida i Linköping vilket känns bra :)  Om jag ska vara ärlig så har jag verkligen fått nog av Alvastra klosterruin, Vadstena, Omberg och speciellt rökstenen...men det kommer nog bli en jätterolig dag ändå :)

/ Fia


Äntligen :)

Nu är jag klar med den förbaskade uppsatsen som har hängt äver mig hela helgen. Vilken lättnad! Men nu sitter jag här och är nervös att jag har skrivit för lite. Uppsatsen fick max vara tre A4 sidor..min blev två.. för kort?

Sitter och bokar biobiljetter till torsdagkväll när Micco kommer. Ska bli kul att träffa henne, har inte sett henne sen i somras. Flickan som lekte med elden ska det bli. En film som jag verkligen vill se och som Daniel skulle vägra titta på så det blir ju kanon. Min kära mor har sagt att den är bra så jag litar på henne.


Nu är det nog dags för en bit mat. Det har bara blivit frukost än så länge..


/ Fia

Fredagkväll

Sådär.. nu är lägenheten hyfsat organiserad och ren igen. Tanken idag var att plugga men jag lyckas skjuta på det hela tiden.
Hade tänkt åka till IKEA och sen hem till Boxholm men insåg att jag inte skulle hinna. så nu blir det bara Boxholm. Ska hem och täffa mina kära vänner :)

Tänkte lägga in lite bilder ifrån sovrummet som äntligen är färdigt.

 
Tapeten på fondväggen syns lite dåligt och den var väldigt svår att fånga på bild, men här kommer en close up:


Då är det snart tags att snalla mot stationen.. Ha en trevlig fredagkväll!

/Fia

Man får inte alltid som man vill..

jaha.. det blev ju inte rikigt som jag hoppades. Jag kom inte hem till ett färdigtapetserat sovrum utan möttes av det här:

Jag tror jag ska omskola mig till hantverkare så jag kan göra skiten själv i fortsättningen
Så nu rök min sovmorgon imorgon också.. det är bara traska upp klockan sju och se glad ut.
Jag borde börja med uppsattsen så att jag slipper sitta hela helgen men jag måste ha ett break ikväll, annars kommer jag inte förstå vad jag håller på med.


Ha en mysig torsdag!

/Fia

Skolbloggning

Regnet öser ner.. det var längesedan det var sånt här ruskväder. Jag vet att jag borde jobba men jag föredrar att spana på Ikeas hemsida istället :)
Datalektion om fyra minuter, sen är det helg. Eller om man nu kan kalla tre dagar fulla med arbetsuppgifter för helg..
Destinationsprov imorse.. jag tror att det gick bra, eller så bra det nu gå när man ska plugga in sjukt mycket fakta om vårt avlånga land. Men det kändes bra.. Två timmar och 16 sidor.. sen var jag klar :P Det har gått bra på alla prov hittills så det känns jättekul och väldigt skönt.

Jag hoppas jag kommer hem till en lägenhet utan tapetseringsbord och div. verktyg för jag orkar inte ha hantverkare hemma en morgon till.
Håller tummen för att sovrummet blir bra med dom nya tapeterna.. men det kunde i alla fall inte bli värre än vad det var.
Antar att jag har en hel del städning att göra när jag kommer hem, slipdamm kan nog vara det värsta jag har varit med om.. Det är överallt!

/Fia

Jag drunknar

Just nu känns det precis som när jag skulle lära mig ryggsim i skolan.. vattnet öser med jämna mellanrum över huvudet. Men just nu är det skolarbeten som dränker mig. Jag måste verkligen sätta mig och plugga men det är inte så lätt att nöta in massa information ( måste läsa högt för mig själv) när man har en tapetkille i köket som lyssnar på radio.
Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det här, jag kan omöjligt vänta tills fyra då han går hem.. jag har heller inte tid att åka hem till boxholm. Biblioteket är ju inte heller någon strålande plats för högläsning.
Jag får väl helt enkelt leta fram ett par öronproppar och försöka lära mig det utan att läsa högt..( vilket garanterat kommer resultera i att jag somnar.)
Nog om pluggproblemen.

Ännu en besvikelse gällande renoveringen :P Jag blir tokig. Matrumstapeten trodde jag skulle vara vit, den är ljusgrå och kökstapeten trodde jag skulle vara mörkgrå, men den är också ljusgrå. Sammanfattning: Allt blir ljusgrått utan den enda saken som faktiskt skulle vara ljusgrått, golvet! AHHHHH!

Djupt andetag och hoppas på att sovrummet i alla fall blir bra.

/Fia

Renovering

Va underbart roligt det är att leva mitt i ett renoveringsobjekt. Ska bli skönt när tapeterna är på plats så man kan komma i ordning ordentlig och hänga upp lite tavlor och gardiner.



Nu är hela matrummet+köket intryckt i vardargsrummet IGEN!!

Idag blir det tyvärr plugg hela dagen. Destionationskunskap och turismvetenskap.
Om en vecka ska jag lämna in en tresidig rapport om resandes utveckling.
För att kunna skriva den måste jag ta mig igenom en 300 sider lång bok på engelska.
...och jag har inte börjat....

Nu är det dags för en fiafrukost: Amerikanska pannkakor och färskpressad apelsinjuice. Sånt jag måste unna mig om jag ska ta mig igenom det här...



Ha en fin höstdag!

/Fia


Kamerasladden funnen

Långt ner i en ouppackad flyttkartong.. där låg den!

Så nu kan det bli bilder igen!

Slänger väl in ett par bilderna från i fredags


The ladies in pink: Linda och My

Mysan och Mia sjunder singstar

Kvällen avslutaes på platens/sliver

Kanonkväll :)

/Fia

En sväng i Boxholm

Varit hemma en sväng i Boxholm idag. Mamma och jag har varit och fika hos mormor och morfar..Fick med mig lite äpplen, päron och plommon hem ifrån deras trädgård. Sen fick jag även en kanonsnygg väst av mormor som hon är stickat! Skitsnygg :)

Just nu sitter jag och kollar på den dubbade tyska serien baserad på Marie Ljugstedts deckare.. den kunde varit riktigt bra om den hade varit svenskproducerad..

Imorgon kommer tapetkillarna och ska slänga upp lite nya tapeter i matrum, kök och sovrum. Hoppas dom jobbar snabbt för det finns faktiskt inget värre än att ha hantverkare hemma. Speciellt när man ska sitta och plugga hemma hela dagen. Kan bli så att jag flyr till malmgatan för lite lugn och ro.


/Fia

Lördagkvälll i soffan

Igår spenderade jag kvällen i soffan med tre st filmer. Daniel var inte hemma så det var fritt fram och välja vad jag ville! Så det blev tre fiafilmer.. en riktigt mysig kväll :)

                        

Alla filmerna var jättebra, men en shopaholics bekännelser levde inte riktigt upp till mina förväntningar.

Nu sitter Daniel och jag och väntar på pizzan som anländer snart.

Jag har massa läsning som hänger över mig men jag orkar inte ta i tur med det. Ett prov på torsdag och en inlämning nästa tisdag. Känner jag mig själv rätt så blir det i sista minut.



Fredagkvällen med tjejerna var kanonkul! Tack för att ni kom!!

/ Fia

Fredag

Springer mellan tvättstugan och faktaboken i turism.
Ska snart kila ner på stan och inhandla mat och dryck till kvällen. Jag är lite sugen på drinkar ikväll så jag tror det får bli det.. man får passa på när man är på hemmaplan.

Det här är ju en smaskig hallonfavorit..  det blir nog lite sånna ikväll, och givetvis en och annan rosa panter!

Snart är det dags för min vardagsdrog.. låter allvarligt men det är inte värre än "hem till gården".

Just det, kamerasladden var det också...

/Fia


Tjejkväll!

Tjejkvällen blir av imorgon :) gud va kul! det var alldeles för länge sedan vi sågs alla fyra.
Imorgon ska jag göra ett seriöst ryck och leta efter min kamerasladd så jag kan ta lite bilder som jag faktiskt kan få in på datorn sedan..

Lite god mat, mycket tjejsnack och en krogrunda är nog planen imorgon!

Har fastnat framför Grey's Anatomy ( som jag har lovat mig själv att jag inte ska titta på, eftersom jag vill se hela säsongen..men men, jag tycks inte lyssna på ig själv)

Helg!

/Fia

Mobilen tillbaka på sin rätta plats

Jag är nu inte längre någon mobillös kvinna, vilket känns otroligt bra. Jag är faktiskt inte så fäst vid min mobil som det kanske låter.. jag tycker faktiskt det är ganska skönt att bara låta den vara ibland, men just den här helgen och veckan var den nödvändig och det är ju  givetivs då den försvinner.
Men, jag får väl ta tillbaka mina hårda ord om tjuvar.. det var en i H&Ms personal som hade lagt den i nån låda, där den fick ligga hela helgen.. utan att informera någon annan i personalen om detta.. men men jag är evigt tacksam att den är tillbaka med tanke på alla nummer jag har sparade i telefonen. Jag har märkt, efter den här helgen, att man inte kan få tag i allt och alla på eniro...
Och förlåt Mia att jag gjorde dig orolig, jag ska aldrig skicka ett sånt sms, precis innan jag tappar min mobil ;)

Förhoppningsvis blir det en riktigt tjejkväll i helgen! Det vore jättekul!

Svenska äpplen, kall luft, klarblå himmel och en stickad tröja.. finns det någon underbarare kombination?

Sitter just nu i skolan och sliter.

I eftermiddag börjar min helg :)

/Fia

Helgen avklarad

Då är helgen slut och både bröllop och 50-årsfesten är avklarad.
Ligger i soffan framför one three hill och försöker lära mig att använda word. Prov på tosdag.

Det är härligt höstväder ute så det blir nog en promenad längs med ån i eftermiddag :)


Bild tagen i norrköping för två år sedan.. Jag verkligen älskar hösten!

Fortfarande sur på mobiltattaren.. Livet blir så mycke mer komplicera utan telefon.

/Fia

skit fredag

Jag har just upptäckt att jag har en granne med grymt dålig musiksmak.. han/hon sparar dessutom inte på krutet! Hoppas att han/hon inte tänker lyssna på skiten hela kvällen.... mitt humör är sådär just nu :P allt är störande och jag hatar folk i allmänhet.

Men, man måste få vara lite hatisk ibland också..

Hälsning till grannen ovanför: Stäng av!

/Fia :(

oärliga människokräk!

Jag har blivit av med min mobil och det gör mig jävligt sur! Hatar folk som inte vet skillnaden på ditt och mitt!
Så ringer ni mig, är det inte längre jag som svarar..

Dessutom ska jag på bröllop imorgon och har inte en jäkla aning om vad jag ska ha på mig...
Skit helg!


Uppdatering

Sjukdomen har slagit till på S:t larsgatan, men jag börjar se ljuset i tunneln..( hoppas Daniel håller sig frisk så han kan följa med på lördag)

Lördag: 50 års fest för min far som uppenbarligen har lyckats bli så gammal.

Helgen spendersdes dels i sängen, men även nere i Ullared. Han även med en utekväll på Palace i Norrköping med lite tjejer från nya klassen. Jättekul helg måste jag säga, men den hade varit ännu bättre utan snor och feber.

Nya golvet är på plats. Det skulle varit ljusgrått men enligt mig slår det i grönt vilket inte alls är speciellt snygg.. men det är ju inte så mycket att göra åt saken men när ni kommer och hälsar på så får ni gärna säga " gud vilket snyggt golv!" Bara en liten hint ;)

Köksgolvet blev jättebra i alla fall..

Nu är det snart dags för kommunikationslektion..   Efter det blir det nog raka vägen hem till sängen, det är ungefär vad jag orkar med...

/Fia


Hål

Bloggning ifrån skolbänken!

Precis skrivit mitt första prov, lite väl fort så nu sitter man här med två timmar till nästa lektion.
Folk pratar mat fån höger till vänster så det är väl snart dags att hugga in på min svamp- och broccolipaj som jag var så sugen på igår när jag köpte den.. men just nu känns det sådär faktiskt. Men det är väl bara att acceptera att jag inte är någon matlåde-människa.
Beundrar dom som alltid har med sig gårdagens mat och äter dagen efter. Jag själv måste vara sugen på något om jag ska äta det, så jag ratar även veckomatsedel o.s.v. Storhandla är inte heller min grej...

Nog om mat :P tvättstuga ikväll! Tjoho!

Ledig imorgon, och på lördag blir det roadtrip till Ullared!

/ Fia

RSS 2.0