Lördagmorgon

Igår var Helena och Pia här på tjejkväll! Vi satt och tjuttrade här hemma i flera timmar innan vi åkte in till Linköping och möte upp Korre. 
Helt ärligt förstår jag inte vad jag har gjort för att förtjäna såna fina vänner som jag har. Mitt bankomatkort försvann på krogen och jag blev ledsen och arg på det mesta. Det som gör mig mest arg är Linköpings väktare. Jag åker tåg in varannan helg mellan 21-22 när jag jobbar och jag har flera gånger sagt till mina kollegor att det är inte dom fulla ungdomarna som härjar mest, inte heller dom fulla vuxna utan värst av alla är väktarna! Jag har under mina kvällar, nykter på pendeln till jobbet, helt tappat respekten för den här arbetsgruppen. Dom kan slänga av folk i Mantorp som inte har gjort en fluga förnär men värst av allt är en kväll när jag behövde stå och lyssna på tre väktare som skröt om vilka personer dom hade skickat i fyllecell under helgen. Idioter är faktiskt precis vad dom är. 

Men mest arg är jag på mig själv, det var JAG som inte hade ordning på mitt kort och JAG borde ju kunna vara en bättre och större människa än väktarna. 

Ännu en gång, stort tack älskade vänner för att ni kom igår och ett ännu större tack för att ni är dom ni är! 

Nu ska vi ladda om här hemma för nästa gäng som kommer ikväll! 




Vilken torsdag!

Jag kunde ju givetvis inte somna om imorse så jag gick upp klockan 4 och började baka saffranskransar. 

Klockan 7 åkte jag till simhallen och simmade 1 km på 25 minuter, och det var trots flertalet, knappt flytande, gubbar ivägen!

Efter det har jag hunnit med Mobilia, måla farmors farstu, lunch hos farmor, blomsterhandeln med mamma, och fika hos mormor och morfar. Dessutom har jag haft ett litet projekt i köket som har resulterat i fyra olika chokladpraliner som nu står i kylen :) 

Tyvärr är mina förbannade utslag tillbaka. Dom blossade upp nu ikväll och  jag ser hemsk ut, lagom till helgen som är fullspäckad! 
Satan. 

Frågan är ju bara om det är kloret i simhallen eller om jag kanske har stressat lite mycket dom senaste dagarna. Mina enkla middagsbjudningar har ju en förmåga att skena iväg en aning :P 
Man kanske inte MÅSTE ha hemmagjorda praliner.. Men men, sån är jag!
Nu skiter jag i resten och tar det imorgon istället, så kanske utslagen känner för att försvinna! 


Bishops arms

Vardagslyx slog vi till med efter julshoppingen igår och åt middag på Bishops arms. God mat, gott vin och givetvis det bästa sällskapet man kan få! Tack för en mysig kväll älskling, det får vi göra om snart! 


Jag borde sova såhär dags men jag har inte riktigt fått till någon bra dygnsrytm den här veckan. Om två timmar ringer Victors klocka och han ska upp och jobba. Då är tanken att jag också ska gå upp och iväg och simma men somnar jag inte om snart så blir det nog tungt! Efter simhallen har jag ett fullspäckat schema så nu Fia får du slå ihop dina blå! 


Mot Lkpg!

Vi kom aldrig till Linköoing igår men nu är vi påväg! Sitter i bilen och sjunger högt till Eldkvarn. 
Julklappasshopping och middag ska det bli i Linköping.

Något som jag däremot fick gjort igår är att skaffa ett gymkort. Lundbybadet fick det bli så att jag kan simma också. 

Så när det bara simma på! 


Uppe före tuppen!

Seriöst, Depot Mantorp? Vad är det för fel på Mobilia? Alla kommer ju fortsätta säga Mobilia! Precis som när dom bytte namn från galleria Gränden i Linköping till galleria Leo! Dom fick ju snart byta tillbaka.. Byt inte namn om det inte är till något helt fantastiskt mycket bättre och Depot Mantorp är INTE bättre! 


Jag är uppe lite väl tidigt idag.. Jag somnade vid 17.00 igår. Men jag har sällskap! Lille clintan var också pigg och ville gå upp med matte men han somnade i mitt knä direkt när vi satte oss framför Rederiet! 

Idag ska vi åka till Linköping och beta av lite julklappar! 


Fias gröttips!

Jag och frukost har en slags hat-kärleks relation till varandra.
Långfrukost på en ledig dag med scones, ägg, färskpressad juice och hela kittet är ju underbart!
Att gå direkt från sängen ut till köket och börja gaffla i sig massa mat bara för att man måste är ju hemskt.
"Frukosten är dagens viktigaste mål" har en mycket klok kvinna sagt till mig vid frukostbordet i 18 års tid :) Och mamma har väl rätt, som vanligt!
 
För att komma till saken så kan jag stoltsera med att jag nu mer äter gröt på morgonen! (ja, eller på eftermiddagen, under mina jobbveckor..frukost är väl när man går upp, oavsett tidpunkt!)
Men jag äter ju inte vilken gröt som helst, utan Fias supergröt!
 
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mitt egenkomponderade recept om det finns någon mer själ där ute som skulle behöva bättre på sina frukostvanor!
(Den här gröten är nästan lika god som barnyogurt med kalaspuffar!)
 
Blanda följande i en kastrull:
 
1 skalat äpple, skuret i tärningar
1/2 dl fruktmüsli, gärna med mycket frukt i. Jag köper min på Lidl!
5-6 grovhackade sötmandlar
1 tsk honung
1 dl vatten
strö över lite kanel
 
Låt koka i 3 minuter och servera med mjölk!
 
 
 
 
 
Nu ska jag återgå till mitt jobb och om 5 timmar så går jag på en veckas ledighet! Inte så dumt!
Jag tänkte börja ledigheten i vanlig ordning med tvättstuga, städa lägenheten och bädda rent i sängen. Är det måndag så är det! :D
 
Tjillevippen!
 
 

Svarta bestik

Jag har länge velat ha nya bestik och helst då svarta. Jag har fått för mig att livet skulle bli lite roligare med svart bestik, det skulle dessutom bli en otroligt snygg dukning mot vårat stora vita bord :)
 
Jag har skrivit tidigare att jag verkligen gillar Doroteas svarta bestik men då dom kostar 1400:- för 8 delar (fyra knivar och 4 gafflar) tycker jag att det är en smula i överkant!
 
Men nu har jag hittat ett set med 24 delar för samma pris, dvs 1400:- från Rba, darksteel. Mycket snygga!
Inte lika snygga som Dorotea MEN 3 gånger så billiga!
 
Nu när mitt absoluta favoritprogram Hela Sverige bakar (eller, delad förstaplats med "En plats på landet") är slut så är jag väldigt lycklig över att "Hela England bakar" har börjat :D Strålande!
 
Det är nästan lika bra som svenska varianten och även om Tilde är toppen så är Englands programledare ganska festliga dom också!
 
Så nu väntar jag med spänning tills på torsdag klockan 21!
 
Nu ska jag be en liten bön för att lördagsgästerna som skakar rumpa på Harrys är rara och trevlig när de kommer tillbaka och ni andra får ha en trevlig söndag!
 
 
 

jobbsällskap

Jag har haft sällskap här på jobbet ikväll i form av franska vattenhunden Alice! Hennes husse och matte skulle äta på restaurangen och Alice var inte helt nöjd med att vara ensam uppe på hotellrummet så hon fick hänga med mig i receptionen.
 
Har ni inte provat Saturnus glögg så tycker jag att ni ska göra det! Den finns i lite udda smaker, minst sagt. Hallon&lakrits, delikatoboll och päron. Mycket goda! Väldigt söta men ju sötare saker är här i världen, desto bättre ;)
 
Förra veckan som jag jobbade fick jag en flaska årets glögg av en av våra stamgäster. Den var också väldigt god! Det är alltid roligt med uppskattning, nu när jag jobbar natt så träffar jag dom ju inte lika ofta.
 
Fyra timmar kvar av fredagen, sen är det lördagmorgon! Det betyder 1 vecka kvar tills mina fina vänner kommer på middag! Njut av att äta den här veckan som är kvar för sen är ju risken stor att ni alla ligger matförgiftade ;) Ne, skämt å sido så ska jag nog lyckas slänga ihop något. Jag får väl ta hjälp av min kära sambo annars, han som är lite mer van bland grytorna!
 
Tjingeling då och trevlig lördag!
 
 

Brillan!

Det är Victors nya smeknamn på mig.
Jag håller fortfarande på att vänja mig vid att dom sitter där på näsan. Varje gång jag springer förbi den stora spegeln på jobbet hajar jag till.
 
 
Jag slipper huvudvärken och det är mycket värt!
Uttrycket "Diamonds are a girl's best friend" är ju ingenting emot " Torrschampo are a girl's best friend"! Den filuren som kläckte den här idén vill jag innerligt tacka!
Här är mitt lilla förråd:
 
Snart är det fredagmorgon vilket betyder 1 vecka kvar till tjejkväll med Helena och Pia! Tjiho!
 

Att leva med Fia Nilsson

Att sova är något av min specialitet. Det spelar ingen roll vad klockan är, hur mycket jag har sovit tidigare under dagen utan lägger jag mig i soffan så somnar jag. Speciellt om jag får min stora röda ullfilt, det har gått så långt att Victor nästan förbjuder mig att ha filten när vi sätter oss i soffan på kvällen.
När jag sträcker mig efter filten så kommer följande konversation:
 
- Ne Fia, du får inte sova nu!
-Men jag fryser ju bara...
- Vi vet båda två att du sover inom tio minuter..
-Nej då, jag looooovar!
 
Tio minuter senare...
 
- ZZZZZzzzzzz!
 
När jag kollade på bilderna i hans mobil började jag fundera på hur mycket vaken tid vi har tillsammans egentligen :P Det mest pinsamma är att även när vi har vänner hemma och kollar på film eller dylikt så sover jag ofast när dom går hem!
 
Så, så här ser det ut hemma hos oss!
    
Jäkligt skön soffa har vi ju uppenbarligen!
men som ni ser så är jag ju sällan ensam utan har en liten kille som mer än gärna slumrar en stund med matte!
 
Jag är ju en sömngångare av rang, det är kanske därför jag måste sova ifatt på dagarna?
Nu senast så skrämde jag slag på mina rumskamrater Korre och Carro i Göteborg när jag klockan 01.00 börjar skrika rakt ut. Ber återigen om ursäkt för det lilla utfallet ;)
 
Idag har ju äntligen Dollar Store öppnat i Mantorp så där har vi varit en sväng. Massor med folk men även massor med grejer! Butiken är ju jättestor och allt är superbilligt! Dit blir det fler besök!
 
Nehe, nu ska jag sparka igång den här tredje jobbnatten! Sen är det "bara" fyra nätter kvar innan veckan är slut!
Sov så gott allihopa!
 
 
 

Underbara inredning!

När jag fyllde 25 så hade mina fina arbetskollegor samlat ihop till ett presentkort på EPOK i Linköping och i fredags tittade jag in där och såg att dom hade en ljusstake som jag länge velat ha. Så jag slog till på två! Nu ska jag bara stoppa något fin i boxarna också, lite granris kanske, nu när advent snart är här :)
Nästa vecka är jag ju ledig och kommer nog gå och småpyssla hela veckan inför advent! Jag sätter gärna fram ljusstakarna ett par dagar innan advent för att sen slänga ner dom direkt efter nyår.
 

Dom här glasen och silverbrickan fyndade jag på loppis, och så här så brickan ut med höstpyntning
 
 
Jag använder nagellack 24/7 och eftersom jag står mycket framför datorn och slår på ett tangentbord större delen av min arbetsdag så är det skönt att hitta ett lack som håller mer än 1 dag.
Pieces, säljs på bland annat Vera Moda, har ett superlack för 39 spänn! Det sitter som berget och jag brukar bara behöva fylla i det 1 gång under min arbetsvecka.
Finns i massa av färger, jag har det bland annat i rosa och blått.
 
 
Nu är det fyra timmar kvar av min natt sen ska jag hem och ha familjemöte med min sambo som också slutar jobba då. Vi var på husvisning i måndags.. att buda eller att inte buda, det är frågan!
 

Plötsligt händer det..

Några dagar..en vecka.. en månad! Jag övervägde ett tag att låta hejahallon gå i graven men det är ju faktiskt så att det är otroligt roligt att gå tillbaka och själv läsa vad jag styrt med. Jag kommer därför vara väldigt sur på mig själv om ett år eller två när det inte finns ett enda inlägg mellan den 13 oktober och den 19 november 2013.

Det här har ju faktiskt hänt två gånger tidigare under dom här fem åren. Juli 2009 och juli 2011 ekar tomt...

Varför börjar jag just idag då? Det är en viss mamma som gärna har velat att jag ska börja blogga igen och idag, den 19 november, är det ju faktiskt mammas namnsdag! Och mormors! Och min! Elisabet minsann!

Så mamma, grattis på namnsdagen, jag lovar att jag ska skärpa till mig på bloggfronten.

Två Elisabetor

Jag har tillbringat helgen i Göteborg tillsammans med farmor, fastrar och kusiner. Lilla farmor fyllde 80 år i somras och fick en resa tillsammans med oss tjej-barn och barnbarn. Jul på Liseberg, middag på resturang och en heldag med shopping stod på programmet och så givetvis boende på Radisson Blu! Mitt älskade Radisson som jag saknar!

Här kommer lite bilder från helgen:

Vi bodde på Radisson Blu Skandinavia, Väldigt fint hotell. En rutinerad bloggare hade kommit ihåg att ta en bild på insidan av hotellet men jag har "lagt av mig" lite här nu under den här månaden. ;)

Liseberg var upplyst och mysigt, vädret däremot var inte särskilt mysigt. Regn och snålblåst!

 
Påväg tillbaka till hotellet så åkte vi taxi, eftersom vi var tio personer fick några åka i en "storbil" vilket närmare bestämt var en kombi med två säten i bagaget. Där tryckte vi in Korre och Lovisa men dom var glada ändå!
 
Vi åt på en Italiensk restaruang som hete Bellini. Maten var supergod! Jag åt pasta med skaldjur och jag måste försöka lära mig att laga musslor själv, det är ju underbart gott!
 

I söndagskväll när jag kom hem stod en fin man och väntade på stationen, han hade varit och köpt min favoritmeny på BK och en hel påse banana skids som är månadens cravings. Han är så fin den däringen!

En annan sak som har hänt är att jag äntligen har köpt nya glasögon. Jag trodde inte att jag hade fastnat på någon bild med glasögonen än men så hittade jag den här på mobilen. Den skickades till Victor för att han skulle uttala sig om jackan på bilden.
Den godkändes och inhandlades och jag är sjukt nöjd över min nya vinterjacka (och mina nya glasögon)
Jackan är från Zara och glasögonen från Gant.
 
Det har ju hänt en hel del under den här månaden, faktiskt! Mina fina vänner My och Stefan har gått och blivit världens bästa föräldrar! Lille Sam har äntligen kommit ut och charmat oss allihop! Om knappt två veckor så får jag träffa lillkillen igen för då kommer han, hans föräldrar och en hel drös med annat löst folk på middag hemma hos oss ;) Men mer om det sen!
 
Och jag har äntligen fått till en tjejkväll med Helena och Pia! Och det ska bli så otroligt kul! Den 29 november smäller det!
 
Jaha, det var en början! Det kommer en fortsättning, jag lovar.. :)
 
 

RSS 2.0