Torsdag i Malex, fredag i Linkan

Igår var vi uppe i Malexander och blev bjudna på grillat av Rasmus och Sanna. Jättegod mat och efterrätt och sen en kvällspromenad, mer komplicerat behöver det inte vara för en riktigt mysig kväll!

Fina Hulken var också med såklart!

Ikväll har jag också haft en mysig kväll men helt annorlunda. Korre, Emma och jag har varit i Linköping och ätit tapas.

Innan idag har vi varit och hälsat på familjen Berggren/Sundgren i nya huset! Det kommer att bli så himla fint!
Inte ett enda kort tog jag där men ett kort på inflyttningspresenten

En litet stilleben till köksbänken.

Nu är det läggdags! Frank sover som en stock, det tar på krafterna att vara ensam hemma med pappa!
Victor sover också redan som en stock, det tar på krafterna att vara ensam hemma med Frank 😉


IKEA hacks

Frank kan nu sitta med oss vid matbordet i hans stol! Vi köpte en Gulliver från IKEA som vi tillslut hittade på blocket. Vi målade stolen svart och köpte dynan Pyttig på IKEA som jag nu har klätt om till grått linnetyg och så en fårskinnsdyna i botten.

Mycket nöjd! Den passar perfekt vid vårat matbord och är i samma stil som övriga stolar👍🏼
Frank verkar också vara nöjd!

Två tummar upp för IKEA (iaf på eget vis 😊)


Brygghäng

Fredag och söndag spenderades på bryggan i Maden. Det blev till och med så att fröken Nilsson tog sig ett dopp i söndags! Det första (och troligtvis enda) i år!
Clintan badade och Frank låg under parasollet och chillade.

Idag har Frank och jag varit ensamma hemma. Jag har plockat vinbär och fryst in. Frank har kört på pj's hela dagen och sultat på banan genom sin nya fruktnapp!
Äpple, körsbär, blåbär, vattenmelon, banan, allt är gott!

Nehe, nu hoppar jag i säng! 20.45! Har haft ont i huvudet hela dagen och imorgon ringer klockan tidigt. Besök på US igen men den här gången är det Victors tur!
Godnatt!


Jag ligger efter

Har tänkt blogga flera kvällar nu men ögonen går verkligen i kors när jag väl kommer såhär långt. Sen är de flesta bilderna som tagit de senaste dagarna på Victors telefon så jag måste få över dem först.
Ikväll har vi haft Per, Karina, mamma och Påhl här på grillat. De ska tydligen bli lite svalare imorgon och det är jag tacksam för men Frank är nog gladast av alla. Han har tyckt att 30 graders värme från tidig morgon till sen kväll är lite väl varmt!
Just nu ligger vi uppe i sovrummet med härliga 27 grader. Jag hoppas det svalnar av snart,, om inte tar jag Frank och går och lägger mig i källaren.

I lördags var vi hemma hos mamma och Påhl och åt pizza. Efter pizzan satt vi i trädgården och mumsade på mammas chokladtårta som var suverän!

Pappa-Frankmys på altan häromdagen. Mina fina superkillar!

Mer bilder imorgon! Nu åker ögonen igen!


Körsbär, värme och smakportioner

5 liter körsbär är plockade, urkärnade och infrysta! Mina händer ser förskräckliga ut men det är väl ingen idé att snygga till dom då jag hoppas på att hinna ut på en blåbärsrunda i helgen. Då lär dom ju bli lika lila igen!

Jag tänkte försöka göra en körsbärspaj. En riktig amerikansk klassiker! Kom och tänka på twin peaks och agent Cooper. Borde se den serien igen, sjukt märklig men väldigt bra!

Idag har vi mest chillat. Victor har tränat, vi har solat i trädgården och varit en snabbis på IKEA.
Jag tror det är en gadd påväg i lillpysens mun, han har börjat dregla i mängder!

Va? Jag? Jag dreglar väl inte?

Idag fick han prova lite blåbärspuré och det gick hem!

Mums!
Imorgon åker vi nog till Maden och solar och badar om det är lika fint som idag. Bikinipremiär för i år i sådana fall!
Nu ska vi försöka sova här hemma, 26 grader i sovrummet trots öppna fönster med korsdrag... 😓


Halvtid

Två veckor av Victors semester är nu förbi, vilket betyder två veckor kvar!
Idag har vi hälsat på mormor och morfar i Boxholm, fikat med Emma och Fredrik och sen har Victor grejat i trädgården. Jag, som är lite som en zombi, har kollat på en ny serie! Orphan Black, riktigt bra verkar den vara. Har hunnit beta av tre avsnitt idag under tiden då Frank har sovit eller ammat. Han äter varannan timme, dygnet runt så jag får sällan sova mer än två-tre timmar i sträck. Man blir ju liksom aldrig riktigt utvilad.. Men men, en powernap i soffan då och då räddar det hela! 👍🏼☺️

Nu ligger jag i soffan och kollar på en av mina absoluta favoritfilmer som går på tv ikväll, Bridget Jones

Igår var vi ute och gick hela familjen. Vi hade inte behövt köpa någon vagn till våran son. Han vägrar att sitta/ligga i den utan vill bli buren hela tiden.

Sen var det dags för fredagsbadet, en dag för sent!

Han gillar att bada våran lille pys!

Imorgon åker vi till stugan en sväng!
Nu ska jag återgå till Bridget!


Tre timmar på tumanhand

Igår lämnade vi lillsorken och bulldoggen hos svärföräldrarna och sen åkte vi in till Linköping och drog en bio!
Legenden om Tarzan

Victor tyckte inte att den var då bra men det gjorde jag! Jag har aldrig kollat i 3D innan så det tyckte jag var fräääänt! 😝 Tre timmar, bara Virre och jag, och batterierna är fulladdade när vi kommer hem!

Ikväll blir det thaimat med mamma och Påhl! Tills dess så ska vi bara chilla här hemma.

Grabbmys i babygymmet

Jajjemän, pappa får också plats!


Göteborg

Jag får börja med att ge min lilla groda en guldstjärna i uppförande. Även om det känns som att jag ständigt har kånkat runt på ungen i två dagar så har han varit snäll och nöjd nästan hela tiden!
Bilresan ner gick suveränt! Han sov när vi åkte hemifrån men vaknade redan i Gränna och jag tänkte att nu är det kört. Han har ju hittills inte åkt mer än typ tio minuter när han varit både tyst och vaken. Men han överraskade och var glad hela vägen till Göteborg!!
På Liseberg så sov han i bärsjalen eller så satt han upp i sin vagn.

Åkband blev det och jag följde med dom andra på allt utom Helix och Balder 😊 jag åker ju karusell med skräckblandad förtjusning. Men det får inte bli för extremt för då tippar det över i ren panik.
Vi åt lunch på Järnvägsrestaurangen och Victor vann stjärnvinst på Centerhjulet och Per på Tobleronehjulet. Vi spelade och drack en öl med Pappa och Mia som också var där.

Sen traskade vi bort till Avenyn och Elite Park Avenue. På kvällen var vi på Lilla London och åt god mat. Tanken var att lillsorken skulle sova i bärsjalen nu med men var överraskande pigg! Tillslut så nöjde han sig därinne och låg och småslumrade lite.

Frank har ju gjort hotellpremiär, ELITEpremiär till och med! Det gick suveränt (bortsett från bajskatastrofen i sängen..😝)

Igår gick vi lite på stan, åt lunch på Jensens och INNAN det så åt jag något av det mest fantastiska jag någonsin ätit!
En donut med mjukglass!!

Hemfärden gick lika elegant som ditfärden. Han kikade på Bamse och somnade sen i Gränna och sov samma sträcka hem. Jag hade utrustat baksätet med solskydd och leksaker 👍🏼

Påvägen hem stannade vi och åt tacos hemma hos mamma och hämtade storebror som hade fått hänga där! Det hade gått jättebra (trots att han fick sova på golvet istället för i sängen ☺️)

Här började Franks humör dock att försämras avsevärt och bär vi kom hem skrek han helt otröstligt för första gången på länge. Vet inte om det är för att jag har börjat äta mjölkprotein igen eller om han bara var trött. Han somnade iallafall tillslut på pappa. Idag verkar han vara sitt vanliga glada jag.

Idag ska vi bara ta det lugnt och ta en lååång middagslur!


Laddar

Imorgon är det dags! Franks första semestertripp och det blir till Göteborg. Karina, Per, Emma, Fredrik, Victor, jag och Frank ska åka ner och gå på Liseberg, bo på hotell och strosa på stan.
Våran underbara och fina son har dock en egenskap som troligtvis kommer att göra den här resan lätt energikrävande och det är att han hatar att åka bil (och vagn!)
Så jag och Frank har nu krupit ner i sängen och ställt klockan tidigt så han ska hinna bli trött igen tills det är dags att åka halv nio.
Håll tummarna!

Det ska bli riktigt roligt att komma iväg och vi hoppas på att det inte är allt för mycket folk på Liseberg.
Så får vi se hur modig jag är imorgon. Jag hatar ju verkligen karuseller men kan även se tjusningen i det och älskar framför allt stämningen inne på Liseberg!

Men som sagt, mest av allt hoppas vi att våran lilla ängel sover i bilen och sen nöjer sig med att antingen sova i bärsjalen eller att åka vagn.

Vi får väl ta med Herr Kanin! Han är mysig att sova med.

Godnatt och håll tummarna åt oss imorgon!


Social måndag!

Idag har vi hunnit med mycket här hemma! Dagen började med en fika på stan tillsammans med My och Sam. Sen fortsatte den med lunch på Bambu med Mia. På eftermiddagen tittade faster med familj förbi på en snabb kopp kaffe och nu ikväll har vi haft Daniel, Sanna, Theodor och Sally här på lite kvällsfika!
Trots allt detta sällskap så har jag bara tagit ett enda kort och det är på min lunchtallrik! 😂
Är det buffé så är det!
Kyckling med potatis, stekta nudlar, pastasallad, vegetariska vårrullar, pizza, kebabsås och sushi PÅ SAMMA TALLRIK! 😀 inga bekymmer

Imorgon skulle vi hälsat på våra favorit tallbodabor men eftersom stackars Ebba är sjuk så flyttar vi fram det!
Så vem vet, det kanske blir en riktigt lugn dag imorgon? Skulle nog behövas som uppladdning inför Göteborg på onsdag!


Fullspäckad lördag och fridfull söndag

Jösses, det gick verkligen i ett igår!
Började dagen med att kolla på Ängacupen i Väderstad med Korre.
Grabbarna körde hårt men gick inte vidare, vilket var tur för det hade vi inte hunnit med 😝

Lite pappa-Frankmys mellan matcherna.

Efter fotbollen åkte vi hem och tog en tupplur och svirade om till festkläder och fortsatte till Farmors 83-års firande!
Där lämnade vi Frank och fortsatte sedan mot Väderstad igen och Ängafesten.

Idag njuter vi av att ta det lugnt! Påväg upp till stugan nu och ikväll blir det en helkväll i tv-soffan!

Den här lyxfrukosten åt jag idag tack vara Karina som plockat bär åt oss!

Sommarlyx!


Ensam hemma

Victor är i Norrköping ikväll med sina kollegor så jag får roa mig själv! Han har dock sett till att det inte går någon nöd på mig här hemma och bunkrat upp med godis, favoritmaten (korv med bröd) och en helt underbar jordgubbssorbet!

Igår var vi och hälsade på hemma hos pappa och nya valpen Prins!
En liten strävhårig taxvalp!

Här hemma kör vi babblarna och det är toppen tycker Frank! Clint är lite mer skeptiskt inställd!
☺️

Nu är det Sally på tvn! Det var längesen jag såg det! Håll tummarna att den lille sover vidare där uppe en halvtimme till.

Imorgon är det full rulle hela dagen med fotbollscup, farmors födelsedag och fest på kvällen.


Middag på 1854

Igår var vi och firade Karina med middag på 1854 i Linköping.

Jag var lite nervös över Franks restaurangdebut, speciellt eftersom han dagen innan fått sprutorna i benen och hade blivit röd och svullen vid sticken. Det gick dock över förväntan! Lillsorken sov sig igenom hela besöket i sjalen.

Efter maten åkte vi till Fogdegatan och drack kaffe och firade med skumpa!

Frank fick en fin rosett på huvudet av sin faster 😊

Såhär har det sett ut hemma idag

Toalettstolen på lilla toan har gått sönder så den har Victor och Per bytt idag till en ny fin!

Nästa vecka blir det fler restaurangbesök för Frank! På onsdag ska vi nämligen åka till Göteborg! Det kan bli spännande ☺️


Semester

Vi ligger i sängen, jag och mina grabbar. Två av dom snarkar för fullt men den tredje och minsta börjar vakna nu men ligger fortfarande med näsan inborrad mot mig ❤️
Han var så duktig igår och grät bara precis när hon stack honom med sprutorna. Han var lite gnällig på kvällen men sov nästan hela tiden i bärsjalen.

Vi hade middagsgäster igår, Erkan, Rasmus, Sanna och Hulken.
Hulken var så mysig och fin! Han och Clint röjde järnet i trädgården.

Man blir trött av att busa!

Idag fyller Karina så ikväll ska vi ut och äta!

Nu ska jag nog smita ner och göra lite frukost åt oss.


Söndagslunch

Idag har Frank, Clint och jag varit och ätit lunch hos mormor och morfar. Kyckling, potatis och gräddsås med rabarberpaj till efterrätt! Bortskämd som få! ☺️

Frank med gamlemorfar

Men man blir trött av att vara på vift hela dagen, så när vi kom hem så slocknade vi alla tre i soffan

12 timmar kvar, sen kommer Victor hem på semester!
Vi börjar semestern med ett besök på BVC där det är dags för vaccinationssprutor! Imorgon blir han ju tre månader våran lille pys!
Tre månader sen han låg där, liten, gul och med slang i näsan. Våran lille prins ❤️


Sista jobbhelgen

Nu är Victor inne på sista jobbhelgen innan han går på 4 veckors semester! Han jobbar fredagsdygnet och söndagsdygnet och på måndagmorgon 07.30 är det semester!!
Men idag är det bara Frank och jag hemma. Det är Broarnas dag här i Mjölby men jag tror att vi struntar i det och bara stannar inne och myser!
Hittills har vi hunnit med att bada, promenerat bort till svärföräldrarna och druckit kaffe och lämnat Clint som ska sova där inatt.
Sen har jag bakat mjölkfria muffins, äpple/kardemumma och choklad/kokos.
Jag skippade vagnen idag när vi var ute på promenad och tog Frank i bärsjalen istället. Han sover mycket bättre i den och jag får två händer över till att hålla ordning på hunden! 👍🏼

Bild från igår när mamma, Påhla och Martin var här. Som ni ser så visar sig våran son från sin allra charmigaste sida 😉

Ikväll blir det tjejfilm! Bäst att passa på när Virre är på jobbet!


RSS 2.0