Mjölkfritt

Idag hänger jag med dom här sötnosarna medan Victor är på jobbet.

Våran lille parvel har ju väldigt ont i magen vilket leder till att han skriker mycket och sover lite. Så BVC har föreslagit att jag på prov ska äta en helt mjölkfri kost och se om han blir bättre. 
Det är ju lite halvknöligt men jag börjar få kläm på det! Problemet är ju att mjölkfritt och laktosfritt inte är samma sak, annars finns det ju ett helt hav av laktosfria produkter i kyldisken. Men jag får hålla mig till "havrehyllan". Eftersom jag inte tål soyaprodukter så blir det ju ytterligare lite bökigare.. 
Men men, lillkillen har faktiskt blivit bättre så det får vara värt besväret. Inatt sov han mellan 22-05.30 och däremellan vaknade han och åt EN gång! 👍🏼 han brukar äta tre gånger under samma tid. 
Han har ju fortfarande ont och främst på kvällarna. Då vill han att vi bär på honom oavbrutet. Den här udda ställningen är en favorit

Han växer så det knakar iaf och börjar nu att kunna ha sina kläder i stl 62. 
Jag har i princip inte köpt några kläder själv till honom för vi har fått så mycket! 
Men den här pyjamasen köpte jag när vi var i Köpenhamn i december, så den invigdes nu.

Med hattar och mustascher såklart! ☺️

Ikväll ska Frank och jag åka till Mamma och Påhl och tigga till oss lite kvällsmat! 


Mamma

Jag har skrivit det förut men det tåls att nämnas igen, min mamma är den bästa!  
Så idag ska jag fira henne, även om borde  firas varje dag! 
Hon finns alltid ett telefonsamtal bort, OM hon inte har glömt mobilen någonstans, det händer ju titt som tätt. Något som verkar ha gått i arv i rakt nedstigande led. 
Hon är ALLTID glad och bryr sig och lägger sig i alldeles för mycket, precis som mammor ska göra! 
Så grattis på morsdag världens finaste och tokigaste mamma!! Älskar dig! ❤️





Finbesök

Igår var dom äntligen här! Ebba och Helena! 😃 vi saknade dock Ronnie som var på jobbet men vi får ses snart igen. Jag hade bakat en paj på mina egenodlade rabarber. Man kan tycka att jag borde ha tagit ett kort på Helena och Ebba men det gjorde jag givetvis inte. Jag är kass på att ta kort men det är för att jag aldrig har telefonen på mig utan lägger den på alla möjliga lustiga ställen. 
Något jag däremot tog kort på som jag skulle visat Helena (men glömde!) är det här: 

Jajjemän! Vem dyker upp på Nyhetsmorgon om inte Anders Parment! 
Han har skrivit en ny bok. Jag undrar om den är lika bra som hans tidigare bok "ekonomistyrningens möjligheter och problem" för den var ju helt fantastisk 😉 Skämt åsido, han är festlig Anders! Väldigt underhållande att lyssna på 👍🏼

Pajresterna fick hänga med till Boxholm där vi har varit nu. I övrigt har vi hunnit med fika med Karina, fika med Emma, storhandling (jag) gymbesök (Virre) och besök av sotarn! 
Japp, roligare än så blir det inte på en torsdag! Men imorrn är det helg! 😉 


Varmt och skönt!

Bäst att njuta, imorgon skulle det visst bli 13 grader och regn igen. 
Vi har hunnit med mycket dom senaste dagarna! Lunch och staketbygge i Maden, firat Victors farmor, och grillat på Fogdegatan. 
Igår åkte vi till Vadstena och fikade och tog en promenad längs Vättern. 

Just nu hänger Frank och jag i soffan och Victor är på gymmet. 
Såhär spenderar man sin förmiddag om man är sju veckor gammal och har varit vaken större delen av natten

Jag har försökt lägga honom i vagnen men det blir gallskrik efter två minuter. 
När Victor kommer hem blir det lunch och efter det ska jag byta om till något som inte är täckt med bebiskräk (om det finns något kvar i garderoben) och sen får vi se vad vi hittar på idag! 

Djurens dag

Idag har det varit en lite annorlunda dag på Brunnsviksgatan. Victor har jobbat men bara dagtid så han är hemma nu och resten av helgen! 👍🏼 
Lillpysen har haft barnvakt för första gången! Han har varit hemma hos Påhl. 
Jag då? Jag har varit på djurens dag i Åsbo! Theodor ville gärna att Clint skulle komma och vara med så där har han och jag varit på förmiddagen. 
Jag var minst sagt nervös innan över hur vida mina pojkar skulle sköta sig. Det gick till min förvåning jättebra! Frank sov hela tiden hemma hos Påhl och Clint skötte sig jättebra tillsammans med alla barn som ville klappa honom. 
Han blev dock livrädd när en gris skrek rakt ut men det blev hans matte också. 
Så två tummar upp till mina grabbar! 
Blev väckt fem imorse och gissar att det blir något liknande imorgon så nu är det tack och godnatt! 


Avklarat!

Sådär ja, dagens tråkiga besök hos tandläkaren är avklarat! Jag är som ett litet barn men jag avskyr verkligen läkare och tandläkare! 
Men inga hål och en kostnad på hela 30:- fick mig nästan att småspringa därifrån innan de ångrade sig ☺️ 
För att pigga upp tandläkarbesöket som var i Boxholm passade vi på att fika hos mormor och morfar innan. Dit kom även mamma och Martin. Mormor hade bakat en paj av årets första rabarberskörd, supergott! 

Nu har jag och Frank precis tagit en liten tupplur. Han kände att han ville vara vaken inatt nämligen, den lille rackaren! 
Men hur trött man än är så är det ju svårt att vara sur på den här ungen!! 
Älskade skitunge! 


Jag är så sugen på att åka på semester! Sola och bada! Jag tror att det är för att jag vet att vi inte kan åka utomlands i år, därför lockar det extra mycket! 

Bilder från Egypten 2012



Vi får helt enkelt hoppas att Sverige visar sig från sin bästa sida i år 😉 


Ny vecka

Idag blir han sex veckor den lille skrutten!! 
Vi har haft en fullspäckad helg men jag har ju helt bommat att ta några kort.. 
I lördags började vi med melodikryss, fortsatte upp till Maden och åt lunch och Victor hjälpte Per att bygga staket. På kvällen var vi bjudna till Emma och Fredrik på lite grillat och det blev en väldigt mysig kväll trots en ganska gnällig Frank som inte hade sovit varken på natten eller någon längre stund på dagen.
Det tog han dock igen med råge igår när vi var på konfirmation. Victor och Frank var hemma när vi var i kyrkan och kom till Götevi efteråt. Då sov ungen i nästan 5 timmar! Aldrig hänt förut! 

I lördags fick jag äntligen tillfälle att avnjuta en sån här! Dom har legat och väntat på mig i källaren sen i augusti!! 
Mycket god! 

Idag har Frank varit på betydligt sämre humör och Victor jobbar. Så i förmiddags tänkte jag att vi går ut och går en sväng. 
Så på med ytterkläder på en skrikande unge, på med kläder på mig, på med sele på Clint och ut med vagnen. Larmat, låst och hörlurar inpluggade i öronen och jag var genomsvett men redo att gå! Vad händer? Min hund upptäcker att det regnar och VÄGRAR följa med. Så det var bara att gå in med Clint igen och försöka igen. Frank somnade samma sekund som vi kom utanför dörren så att gå in igen var inte ett alternativ! 
Så jag gick en sväng i regn och snålblåst och njöt av tystnaden 😊 

När vi kom hem igen upptäckare jag givetvis att Clint har tuggat sönder ett par skor.. 😩 jag hade stilettklackar i lördags och dom stod i hallen fortfarande (jag har ju ALLA klackskor i källaren för att detta inte ska hända..) och Frank vaknade samma sekund som vi kom in... 
Det var min förmiddag det! 
Det är tur att dom är söta dom där två! 


Sommardrinkar

Korre, hur fin var inte den här?? Måste göras! 
Rosa champagnegranite! 

Här hemma började dagen som vanligt alldeles för tidigt! Victor gick till jobbet vid sju och vid åtta (vilket kändes som lunchtid 😆) kom Mia förbi på en kopp te och en promenad! 
Guld värt att ha två extra händer på promenaden med en barnvagn och en hund! Påtal om Mia så har jag ju helt missat att visa den här superfina apan som Frank har fått av henne. Mia har GJORT DEN SJÄLV!! 
Jag är mäkta imponerad!  
Tack för sällskapet idag! 

Här har vi familjens två nyaste medlemmar! 

Fiiina!! ☺️ 
Frank och jag sitter nu och väntar på att Let's dance ska börja och efter det är läggdags! Så hoppas vi på att lillpysen inte vill gå upp i gryningen imorgon också.. 😴 


Helgen är slut!

Det kan tyckas vara en konstig rubrik på en torsdagkväll men Victor gick av i måndagsmorse och sen dess har han varit ledig och hemma med oss! Just nu ligger jag i sängen med en snusande bebis på mig. Han har precis somnat om efter att vi båda har varit uppe och bytt om efter hans härliga kaskadspya som gjorde oss båda dyngsura! 

Idag har jag varit inne i Linköping en sväng. Började med att titta in på jobbet . När dom hade beskådat den lille prinsen så fortsatte jag mot Best Western i hopp om att få träffa bästa Pia men icke! Hon hade kvällspassen idag. 

Sen gjorde Frank och jag en rad ärenden. Konfirmationspresent, keps till Frank (så söt! ☺️) och en fryslåda till hans magdroppar. 
Hur smarta är inte dom där lådorna egentligen? Du stoppar locket i frysen och sen har du en matlåda som håller innehållet kylskåpskallt i minst 7 timmar! 
Dom fanns även med muminmotiv! Ångrar såhär lite i efterhand att jag inte tog en sån 😏
Letade efter skor till mig också, typ ballerina eller sandaler men jag är helt hopplös när det gäller skor.. Så fort jag går in i en skoaffär så är det bara de högklackade skorna som existerar för mig! Påtal om det så har jag ju inte visat mina nya skönheter som jag investerat i 😊 tyvärr har jag ju ingen bild på dom men det kanske kommer i morgon! 
Något som jag däremot har bild på är Frank (båda en och två 😉) 
Våran lilla fågelunge sover på pappa ❤️


Imorgon jobbar som sagt Victor igen så då får vi klara oss själva, mina killar och jag! 


Skön måndag i Motala

Efter sjukhusbesöket igår så traskade vi ner till Motala centrum och fikade, shoppade och åt suveränt god lunch på Chill out's uteservering. 


Fisk och flygande Jacob! 

Victor har ju jobbat större delen av helgen när de flesta andra har varit långlediga men nu är han ledig till fredag. Så det var lite fredagsmys här igår med grillat och ett glas vin.  

Idag sov våran son till 07.00!! Tackar tackar lille vän! ( från 05.00 sov han dock mellan Victor och mig i sängen..) 
Så nu har Frank och jag precis betat av dagens promenad och Victor är på gymmet. I eftermiddag åker vi nog upp till stugan och njuter lite av sommarvädret innan det försvinner igen! 



Morgonpigg familj!

Här hemma går vi upp med solen 04.45 👍🏼 
Klockan 06.00 kom Clintan hem efter att ha spenderat natten hos sin farfar. 
Då gav vi oss ut på en liten morgonpromenad. 
Så himla skönt med sol och 15 grader såhär dags på dagen! 
Metrologen på tv sa just att vi har Europas högsta temperaturer just nu! 

Frank somnade direkt, sov hela promenaden och vaknade hemma på uppfarten.. 

Snart kommer Victor hem från jobbet och då ska vi till Motala lasarett. Efter det blir det en tur på stan och kanske en utomhuslunch? 

Det här är min lille prins just nu.. 
Lätt förbannad på livet..saknar nog sin pappa! 

Men igår sov han sött, våran lilla filosof! 
4 kilo väger han nu, vilket syns på dom där kinderna 😂

Nehe, frukost nr 2 och sen mot Motala! 

Nattarbete

Man tycker ju att jag borde ha vanan inne att vara vaken på natten men mina ögon går i kors just nu. Lilleman har varit vaken sen klockan 00 och klockan är snart 04.00. Jag har hunnit beta av dubbla avsnitt av family guy, american dad, scrubs och nu how I met your mother. 
Jag känner att morgondagen inte kommer bli tipp topp.. 

Dagen igår var väldigt bra dock! Vi njöt av solen! Efter lunch gick jag och Clint ut i trädgården och njöt av lugnet medan Frank sov.
Jag försökte få lite färg på mina likbleka ben och Clint chillade i skuggan. 



På eftermiddagen åkte vi till mamma och Påhl och fikade i trädgården. 


Mysig fredag helt enkelt. 
Nehe, det är nog bara inse att den här lille pysen inte kommer att sova mer. Vi får hoppas att hans pappa har en lugn natt på jobbet, annars får vi väl sova hela familjen imorgon. 


Banoffee Pie Strawberry style!

Igår var brorsan, Jossan, mamma och Påhl här och fikade. Som den fikagris jag är så hade jag bakat lite! 

Tyvärr så tog jag ju ingen bild när den var färdig så ovanpå här ska det vara grädde och hackad choklad! 

Den här är verkligen superenkel att göra och en fördel är att man inte behöver någon ugn! 

150 gram smält smör blandas med 200 gram krossade digestivekex. 
Klä en form, med avtagbar kant, med plastfolie och tryck ut kaksmulorna i formen. 
Ställ i kylskåpet i 1 timme.
Bred ut en burk med karamelliserad mjölk på kexbotten och toppa med skivade jordgubbar, vispad grädde och hackad mörk choklad. Färdig! 

Första gången jag åt Banoffee Pie var när Mia och jag var i Indien. I Goa åt vi nästan varje kväll på en restaurang som hette Harrys. 
Där fanns denna fantastiska efterrätt! 

Harrys meny som fanns på engelska, svenska och finska 

Påtal om fikagris så är det från och med nu skärpning för Nilsson! Jag gick upp 13 kilo under graviditeten och det är fem kilo kvar. Dom lär inte försvinna om jag fortsätter att fika tre gånger om dagen och avslutar med en påse godis varje kväll! 
Eftersom jag inte kan träna just nu så får vi styra upp det här med bra ( ja, iaf bättre) kost och långpromenader. 
Så sallad till lunch, mums! 😒

Nu ska Frank, Clint och jag åka till Boxholm! 

Mina grabbar!

Den här mysiga trion är den bästa familjen man kan ha! Mina fina grabbar! ❤️

Victor är på Blåljusfest ikväll inne i Linköping så jag och Frank har myskväll hemma i soffan. 
Reprisen av Springfloden och Maria Wern står på tv-tablån. Kan vara så att det slinker ner lite ostbågar också ☺️ 


Idag testade vi våran babyvakt och jäklar va bra den var! 
Den är en Topcom babyviewer 4500 och bilden och ljudet är jättebra! Det är en termometer på kameran också så man ser hur kallt/varmt det är i rummet eller vagnen. 







Underbara värme!

Så skönt det har varit idag! Vi hade närmare 20 grader i skuggan och i solen var det ju superskönt! 


Frank startade sin dag klockan 05.00, aningen tidigt tycker mamma. Särskilt eftersom han var vaken mellan 00 och 02.30. När Victor hade gått iväg till jobbet så gav vi oss ut på en morgonpromenad. Idag hade jag ju med mig både barnvagn och hund och det var minst sagt spännande! Clint lyckades fälla mig med kopplet och trassla in sig i hjulet. Frank skrek oavbrutet och jag var genomsvett.. Men men, det kan inte alltid vara mysigt! 😅
Efter promenaden så däckade mina små pojkar båda två i varsitt hörn! 
Frank i vagnen 

Och Clintan på sitt soliga favoritställe


Sen var det dags för läkarbesök och Frank blev godkänd! 👍🏼 han väger snart 4 kilo våran matglada kille! 😊

Nu ikväll har mamma och Påhl varit här och dom hade med sig kinamat! 

Frank testar babysittern med mormor som vakt. Då blev dock hennes andra barnbarn lite svartsjuk. Han hade nog också gärna hoppat i babysittern om han hade fått plats! 

Nu är det läggdags! Frank sover, håll tummarna för att han fortsätter med det några timmar! Och sen får han gärna sova lite längre än imorse! 😴
Godnatt! 


Måndag

Frank och jag började dagen tidigt! Lite tidigare än önskat men vi gav oss ut på en morgonpromenad i solen. Riktigt varmt och skönt! 

Vid lunchtid så åkte vi och plockade upp farmor och Korre och åkte in till Motala  lasarett där farmor hade en tid. Korre, jag och Frank passade på och fika under tiden. 

Bild från lilla farmors födelsedag 2013. 

Det är inte särskilt många program vi följer på tvn här hemma men ikväll är det en favorit nämligen Biggest loser! 



Imorgon är det jobbdygn för Victor och för mig och Frank står läkarbesök på BVC på schemat, han blir ju 1 månad i övermorgon 👍🏼 


Sköna maj välkommen!!

Jösses va tiden går! Frank blir fyra veckor imorgon. 
Igår gjorde Frank partypremiär! Vi var och grillade hos Erkan och avslutade kvällen i Ekeby vid majbrasan och lyssnade på Sångarbröderna och pappas vårtal. 

Idag ska vi hälsa på Victors farmor och farfar! 
I övrigt myser vi mest! 

Långpromenader med barnvagnen


Morgonmys med pappa och storebror

Sova på mamma är det bästa! 




Clintan sover bäst där han inte ska sova.. I Franks babynest! 


Det här vädret tackar man ju inte nej till! Vi kan ju hoppas att det stämmer för en gång skull! ☀️👍🏼😃



RSS 2.0