Julklappar!

Vi har fått så himla mycket fina julklappar!

Födelsetavla av mamma och Påhl, Kin ljuslyktor från Elite och solstickanfodral som Victor vann i julklappsspelet hos hans familj.

Den här fantastiska boken, av Christina Rickardsson, fick jag av Morbror Jison och den är redan färdigläst. Rekommenderas starkt!

Vi fick även målarfärg av Morbror J men vad vi har gjort med den får jag visa i ett annat inlägg.

Och utav farmor fick vi en annan efterlängtad sak, nämligen en kaffepress. Jag älskar presskaffe! Snabbt går det också, vilket är bra på morgonen när man snabbt måste vakna till för att hinna med i lillemans tempo!

Det var ett litet urval av klapparna. Jag försöker ladda upp en video här men jag får det inte att fungera. Jag får jobba vidare på det.. men nu är det ju fredagkväll! På spåret!! 👌🏼


Helt slut

Vi ligger i soffan, tröttare än på länge tror jag! Man tänker att det inte är någon big deal att åka och fira jul två dagar i rad. Det är det, mina vänner! Det är det! Idag tillexempel så kom vi fram till farmor och hade glömt ALLA paket!
Hund, barn, resesäng, mat (välling, hundmat, knäck osv.) Ibland känns det som vi har halva bohaget med oss och ÄNDÅ så har man glömt något!
Det är fortfarande helt snurrigt i huvudet!
Tanken var att vi skulle stannat längre hos farmor idag men en övertrött Frank satte stopp för det. Han somnade som en sten (hehe) i bilen och nu har vi alltså landat här.
Det känns som att vi har sprungit ett lopp sen morgonen den 23:e! Fullt ös!
Men det blev en bra första jul för Frank. Han blev överröst med paket och det blev även Victor och jag.
Så mycket fint har vi fått! Ska bli roligt när allt har pakats upp och kommit på plats. Just nu känns det som om någon har slängt in en bomb och stängt dörren till vårt hus. Men så får det vara ett par dagar till!
Imorgon ska Victor jobba och jag ska till mamma och Påhl!

Här kommer en bildkavalkad från våran jul!

Farmor och farfars gran är alltid så stor och fin!

Jag måste bara visa vad som låg i brevlådan häromdagen.

Paket till Frank från Anton. Hur fin vän har man inte när man får handgjorda leksaker? Tack igen, fina Mia! Den här hade en bjällra i sig också så den gick direkt hem hos Frank! (Och hos hans avundsjuka storebror)

Det var julen så långt! Nu fröken Frimans krig och sen är det läggdags!
GOD JUL!


Hotellfrukost, julklappar och På spåret!

En fullproppad fredag har vi haft idag! Dagen började med traditionsenlig frukost på hotellet med Victor, Per och Frank.

Frank åt serietidning och jag våffla 👌🏼
Efter frukosten åkte vi hem till Mjölby och fikade med farmor, städade huset (jag) tränade (Victor) fikade på Fogdegatan. Nu har Frank badat, hoppat i lussepyjamasen och somnat. Victor och jag har bytt julklappar med varandra och sitter nu i soffan och laddar för på spåret!!

Mycket julklappar finns under granen i år!
Lite extra nöjd över två inslagningar där jag sytt ihop paketen istället för tejpat! 😃

Nehe! Vinglaset är upphällt, knäcken är framme - vart är vi påväg? ☺️


Mina killar

Det finaste jag har ❤️

Dan före dan före dopparedan!

Frank och jag har varit hos mormor och morfar och hälsat på och ätit lunch.

På eftermiddagen tittade vi in hos Per och Karina där Frank fick leka med sin favorit, Farfar!

Frågan är vem som har roligast! Clint, Frank eller Farfar? ☺️

Såhär ligger Frank när han vaknar på morgonen, våran lilla virvelvind. Somnar med huvudet i ena änden och vaknar i den andra!

Men han vaknar ALLTID superglad! (Annat är det när han ska sova.. alltid en kamp med mycket tårar..)

Ikväll är det raggsockor på, julmust i glaset och nykokt knäck i munnen. Inte så tokigt! 👌🏼


Julfika

Idag har jag och Frank varit i storstan och hälsat på hotellet och fått både julfika och julklapp 👍🏼 han charmade alla på jobbet, det kommer bli en riktig tjejtjusare av den där grabben 😙

Det kan ju vara så att jag är liiiiite partisk i den här frågan men jag är ändå ganska säker på att Frank Sten Johansson ÄR världens sötaste och finaste unge!

Speciellt när han sover, hihi ☺️

Man kan väl säga att dom där två tänderna som den lille charmören har, inte direkt drar ner sötbetyget 😉

Ligger och viftar med mina nymålade tomteröda tånaglar och njuter av våran fina gran! Imorgon är det redan 22:a. Victor jobbar imorgon och går av på morgonen den 23:e SEN är det julmys hela helgen!


Världens längsta söndag

Victor jobbar 48 timmar den här helgen så det händer inte så mycket mer i mitt liv än att jag ligger på vardagsrumsgolvet och leker med babblarna och bygger duplolego.
Vi tog oss ut en liten sväng idag iallafall och hälsade på Victor på jobbet och fikade med Karina, Per och Fredrik

Imorgon blir det lite mer aktiviteter med bland annat en tripp till Linköping för att köpa sista julklappen.
Nu, The Crown! 👌🏼👸🏻


Nu är det (snart) jul, här i vårt hus

Granen är på plats! Lite tidigt men vi är rörande överens här hemma att det är mysigast med julpynt innan och under julhelgen. Sen åker det ut illa kvickt.
Så eftersom pappa hade huggt en gran åt oss som bara stod och väntade på oss så fick den komma in igår!

Jag tycker ju nästan att den var finare utan pynt men då är det ju ingen julgran utan bara en gran..
Frank var med och hjälpte till att pynta. Han fastnade speciellt för guldglittret!

Vi fick även hjälp av Clint och Signe, även om Signe mest var intresserad av paketen och kontrollerade noga om det var något som luktade gott!
Mycket nöjd över nya belysningen, utan sladd och plastklämmor!
Mässingshållare med en kristallkula som balanstyngd. 👌🏼

Nu är den största utmaningen att hålla lilla herr Johansson borta från paket och julgranskulor!

Imorgon är det en vecka kvar till julafton. Helt galet! Det känns som att det nyss var jul. Det känns som att det var igår som jag firade jul i min röda spetsklänning som jag fick av Victor i julklapp ❤️

Nehe, lillkorven sover, Victor jobbar och jag ska ladda med godispåsen inför På Spåret!


Lucia

Det har varit dåligt med luciafirande här hemma idag men det har varit en trevlig dag ändå!
Vid halv tio så trillade det in två kompisar till mig och tre till Frank!
Mia, Anton, My, Sam och lilla Stella 😊

Min lilla bebis ser ut som ett stort barn brevid dom här småfisarna!
När gänget hade åkt så åt vi lite lunch och sen somnade pysen, efter mycket om och men, i min famn så då la vi oss båda i sängen!

På eftermiddagen har vi hämtat bilen från verkstaden (för fjärde eller kanske till och med femte gången på två månader.. 😒) och sen fick jag kvällsmat hos Per och Karina.
Victor jobbar så jag ska nog dra på ett avsnitt Gilmore Girls. Sen är det läggdags för något säger mig att det kommer bli en stökig natt.. jag hoppas att jag har fel!


Köttbullerullning

Idag har jag rullat köttbullar. Många köttbullar. Dagen började hos farmor (eller nej, dagen började 06.00 med en pigg son och vid 10.00 FORTSATTE dagen hos farmor..) köksstädning och köttbullar stod på schemat. Korre och jag rullade ca 400 köttbullar, städade köket och fick farmors fläsk med löksås ❤️ Efter det åkte jag hem och rullade ca 50 köttbullar till. Why not? Jag hade andan inne!

Frank älskar sin lära-gå-vagn! Ja, inte för att gå med utan att bli runtskjutsad i. Han sitter asnöjd och ser stolt ut medan man får gå runt dubbelvikt med honom. Stannar du? Då blir han galen! Samma sak hemma hos mamma med deras lära-gå bil! Han ska bli runtskjutsad. Det kommer bli en glidare den här lille pysen!

Jag har letat efter en liten pall till Frank som han kan ha och hålla sig i när han försöker ställa sig upp. Just nu greppar han efter både soffbord och stolar, vilket känns lite ruggigt. Sen igår fick vi syn på en jättefin pall, byggd som ett får, som världens bästa mamma (mormor) köpte! Tack för det!!

Dagens roligaste var när Victor skulle ta bort sin tejp på foten. Han stukade foten på jobbet förra veckan och tejpade då vristen hårt. Idag när han skulle ta bort tejpen så satt han och flåsade och ojade sig och jag tänkte att gör det fortfarande så där ont? Han har ju tränat på foten. Men det var inte vristen som gjorde ont! 😂

Gratis vaxning!! 😝
Påtal om den nyvaxade mannen så blev han precis inringd till jobbet så jag får gå och lägga mig ensam. Så godnatt!


En dag med mamma

Frank och jag hoppade in i Volvon efter frukosten imorse och åkte hem till mamma. Vi gick sen upp till mormor och morfar och drack kaffe och åt lussekatter.
Efter det blev det lunch hos mamma enligt min beställning (korv med bröd, äntligen!! )
Eftermiddagen har vi spenderat hemma på vardagsrumsgolvet. Det är mycket som händer i den där lilla människan just nu. Han vill så mycket men det går inte riktigt som planerat alla gånger och då blir han arg..och trött. Dagen började med en fläskläpp, följt av en bakåtvurpa, en haksmäll och sen avslutades dagen med att han slog sig själv med en leksak i pannan. Det känns som att han har ärvt sin mors klumpighet.

Men även dagar som denna, när det är mycket gnäll och tårar så är det forfarande så mysigt att få hänga med dig din tokfis!!

Imorgon bär det av till farmor och köttbullerullning!


Julklappsinslagning

Vi har haft en mysig kväll här hemma idag. Först lite fikagäster i form av Per och Karina. Sen laddade vi med julmusik, pepparkakor och glögg och slog in julklappar för glatta livet! Frank röjde runt på golvet. Det går bra tills han upptäcker att han inte kommer fram i den takten han vill och blir förbannad eller hittar något han inte får ha att dra i/bita på. Är det inte rätt så märkligt att en fjärrkontroll kan vara SÅ mycket roligare än alla leksaker (och då ska det sägas att Frank har en uppsjö av leksaker).
Jag tänkte att jag skulle lära mig att ladda upp en video här på bloggen. Jag måste bara läsa på lite först... rätt mycket troligtvis.
Annars har vi mest hängt här hemma hela familjen. I förmiddags var vi borta i lekparken. Franks nya nöje är att gunga!

Imorgon ska Victor jobba! Sen är det långhelg! 👍🏼😊


Gråtfärdig av lycka

Jag riktigt myser här hemma framför tv. Frank sover, Victor jobbar, Clintan är hos svärisarna och jag kollar på Fiaprogram. Inte vilka Fiaprogram som helt utan helt nya avsnitt av Gilmore Girls och Greys anatomy. Jag skojar inte när jag säger att jag nästan grätnär jag kollade på Gilmore girls trailern. LYCKA!!

När jag sen upptäckte att hela säsong 12 av Greys fanns på Viaplay rann nästan bägaren över!

Det är något visst med serier.. Lyckan över nya avsnitt och tomheten när serien är slut.
Nog om det!
Melodikryss blev det som sagt idag, tillsammans med farmor, Korre, Nanne och pappa.

Frank övningsgick lite med tant Korre (hon älskar det smeknamnet👍🏼😊)

Sen fortsatte vi till mamma och åt lunch.
Kvällsmat fick jag hos Per och Karina så jag har blivit riktigt bortskämd idag ☺️

Nu ska jag titta på ett avsnitt av en annan fantastisk serie ( ja, min seriesmak är salig blandning) och sen är det läggdags!


TGIF

Äntligen är det tillbaka! Vart är vi på väg?

Nu blir det fredagsmys på hög nivå framöver!
Efter På spåret så blir det film, the whole truth.

Igår bakade vi pepparkakor! Jag är ju en julnörd utan dess like och ÄLSKAR att det har kommit snö och vi kör julmusik för fullt här hemma.

Imorgon blir det jobb för Victor och melodikryss hos farmor och farfar för mig 👍🏼


RSS 2.0