Härlig är jorden

Nu när jag äntligen har satt mig ner och ska göra ett blogginlägg, så är blogg.se världens segaste hemsida! Men, nu jag kommit så här långt så förhoppningsvis ska det kunna publiceras också.
Helgen är slut! Tråkigt.. Det har varit en väldigt rolig helg :) Fredagen spenderades med älsklingen i soffan med en film: jakten på röd oktober.. Den var kanonbra, jag är verkligen inne på u-båtsfilmer just nu. Har sett tre stycken på kort tid och älskat allihopa!

I lördags åkte jag hem till boxholm och gick på bayersk afton, vilket var en väldigt lyckad kväll! Förfest hos Angelica där vi var fyra tjejer som hade trevligt och efter det bar det ner till tältet där det var fullt ös och minst lika trevligt.
1000 anmälda tror jag det var ( vilket är otroliga siffror för Boxholm) men roligast med kvällen var nog att det var så mycket folk man kände på en och samma plats.. det händer inte speciellt ofta längre. Det här kan ju ha både för- och nackdelar. När jag vaknade upp på morgonen så hade jag väldigt ont i huvudet ( ja, jag vet att det hör till) jag hade en bula i bakhuvudet :/  och då kom jag på att jag hade ramlat baklänges in i en bordskant när jag skulle hälsa på Henke. Nu låter det här lite mer dramatiskt än vad jag tror att det var men jag började direkt fundera på vilka som kunde ha sett mig :P Är man på samma fest som både sin mor och far ( vilket som tur är inte händer ofta) vill man ju gärna in ramla in i bord!

Söndagen spenderade (konstigt nog ;)) i soffan hela dagen.. när jag väl kommit hem vill säga, natten spenderades på mors bäddsoffa :) Det blev en riktig mysdag med Daniel ( du är underbar!!!)

Idag har jag sädat det sista i gamla lägenheten, pluggat och shoppat en del nya kläder :) Det blev svarta jeans, två koftor lite t-shirts och en sjal.

Bilder från helgen finns, men forfarande saknas det en viktigt del: kamerasladden!

Daniel har köpt serien OZ på dvd och efter ett avsnitt var jag fast, så nu är det OZ som gäller hemma hos oss!

Vi har för övrigt gratis underhållning på vår nya adress :) S:t larskyrkan! var tredje timme spelar kyrkan en liten truddelutt! klockan nio ikväll var det  "härlig är jorden" som för övrigt är min farmors favoritpsalm! Nu när jag fick in den informationen så fint så ska jag bjuda på en härlig bild på lilla farmor också! ( det blir två, bara för hon är sååå söt! )

Farmor, här 75 år, åker rutschkana!


Och här kommer en close up också.. solglasögonen över dom vanliga brillorna är det nya :)

 Mysfarmor!

That's it for now!

/ Fia

Fredag

Nu är det fredag... veckan har varit lång och full av nyheter!
Dom sista möblerna kom igår, så nu väntar vi bara på golvläggaren och tapetkillen.
Jag har bara en lektion på fredagar, vilket är underbart ( och sen schemafria måndag på det!)
Turismvetenskap har jag haft idag och vi hade besök av en föreläsare som vår lärare kallar "turistguru". Göran Olsson, en otrolig härlig man att lyssna på! Jag ville bara höra mer! Han berättade bl.a. lite allmänt om turism men mest om sig själv och sina egna resor och erfarenheter...så jag har haft en kanondag i skolan :)

Nu på eftermiddagen har jag möblerat om lite, så jag får plats med min gungstol :) Även om man bor på 91 kvadratmeter är det svårt att placera en gungstol bra men nu känns det som att jag har lyckats. Så nu ska jag nog gå och sätta mig i den och plugga lite innan vi bestämmer oss här hemma för vad/vart vi ska äta ikväll.. första provet är redan på torsdag, destinationskunskap...

HEJ HOPP, TREVLIG FREDAG!

//Fia

sovdags

Nja.. kanske inte riktigt än men snart. det blir en lång dag imorgon.

Sanne! Läste precis din kommentar, hade missat den..svaret på den är att efter ca 5 flyttkartonger så ville jag spy på dem, och efter det sätta eld på dem! Dessutom kom jag fram till att jag aldrig mer ska bo på tredje våningen utan hiss!

Jag har just nu ett  stort sug efter att beställa lite tv-serieboxar, men jag måste väl beställa tråkiga skolböcker först..

God natt!

/ Fia

misson complete!

Jag har hittat tvättstugan, och med en snäll grannes hjälp lyckats boka en tid :) så på torsdag blir det tvättdags!

dag två i skolan är slut och allt känns riktigt bra och i morgon blir det som sagt en heldag i skärgården på en båt så jag hoppas på bra väder!

Igår anlämde dammsugaren så jag måste väl ta tag i den biten också.. men först blir det soffslappning! :D


// Fia

skoldag nr 1

Nu är första skoldagen avklarad! Det känns riktigt bra, skolan är fin, min mentor är kanonhärlig och schemat verkar helt okej. Första intrycket av mina blivande klasskamrater är också mycket positivt. Mycket blandat folk, sånt är kul!

På onsdag ska vi åka ut hela klasssen till skärgården :) Imorgon ska vi äta glass på smultronstället :)

Men det är skönt att vara hemma igen, mycket nya intryck.. Härligt att se Norrköping igen (även om det bara blev stationen) längesedan jag var där nu!

Älsklingen och jag HYRDE en film igår.. det har nog aldrig hänt förut och jag måste bara säga: jag förstår att folk laddar ner! Det är ganska dålig utbud på filmer, ändå bor vi i en hyfsat stor stad... vi ville se nakna pistolen men det gick inte för sig.. Men vi hyrde en skräckfilm istället som visade sig vara riktigt dålig!  ASYLUM, se aldrig den...


Förövrigt kan jag meddela att det finns en Sofie och två Sofia i min klass, något jag varit ganska skonad från innan.. men jag trivs ju bäst som Fia ialla fall.. annars är det ju inte riktigt jag :P

// Fia

Imorgon smäller det

jaha.. imorgon var det dags då.. ny skola, nya människor, nya rutiner.. nervös är inte riktigt rätt ord att berskriva vad jag känner inför morgondagen utan mer.. förväntansfull. Jag vill att det ska kännas rätt och att jag har gjort rätt val.

Nya lägeneten är iallafall helt underbar! det var sammanlagt 14 personer som var här igår och tog en fika.

Igår kväll blev det lite party med grabbarna, vilket känns i huvudet idag. När jag vaknade upp idag och gick ut i köket möttes jag av ett hav med disk, men det tog bara några minuter att fixa till då vi nu har en stor och fin diskmaskin :D
Efter att diskberget var inplockat stekte jag lite amerikanska pannkakor, la mig i soffan och tittade på Gilmore girls vilket är ( och har alltid varit) en riktigt favorit! synd bara att min box blev kvar i Boxholm, men då slog det mig att man kanske kan hyra en box?
Jag ska nog ut på upptäcktsfärd om en liten stund, så kanske kvällen är räddad :)

Håll tummarna för att första dagen i skolan går smärtfritt :)


// Fia

tjoho!!!!

Nu är vi St:larsgatanbor! tre nätter har vi hunnit spendera här.. tre UNDERBARA nätter :) det är någon viss känsla med den här lägenheten.. jag älskar den!

Imorgon kommer Daniels och mina föräldrar och bröder hit på en fika :) ska bli kul och höra vad dom säger om nya lyan!

Mia och Fidde kanske kanske kanske kanske kanske ska komma ner till augustifesten (och mig :) ) i helgen.. hoppas hoppas hoppas hopppas hoppas att dom gör det  ;)


Angelica: Nu är det HÖG tid att ta den där singstarkvällen!  Lördagkväll har jag lägnheten för mig själv, kom hit och roa mig!! :D

Har ni vägarna förbi, slå en pling och kom upp!


// FIa

ps. tänkte lägga in lite bilder men kamerasladden har visst hittat sig en ny gömma, utan att meddela mig! Men förhoppningsvis hittar jag den så bilderna kan läggas in!

Nu är det slut!

Sista arbetsdagen i hemtjänsten är över.. skönt, men tråkigt.
I går kväll var jag uppe hos fröken Nordqvist och möte ett glatt onyktert gäng :)

Fick med mig lite bilder av Angelica som togs en sommarkväll...

Här är två av dom :)

Magnus, jag och Daniel!


Underbara Angelica och jag :)


Imorgon ska vi börja flytta :) Äntligen!!

//Fisen


Dags för pass två

jag vill inte! Ska snart iväg till arbetspass nummer två idag..och en larmtur imorgon men that's it!  Sen är det semester! :D

SEMESTERSEMESTERSEMESTERSEMESTERSEMESTERSEMESTERSEMESTERSEMESTERSEMESTER!!!!!!!!!!!!

Free friday!

ahhh! en ledig dag, vart ska man börja? jo, jag kan börja med att gratulera min vän Micco som ska gifta sig med sin karl! :D.. Grattis igen Micco och Joel!

Imorgon kommer Mia och Fidde hem ifrån Cypern igen.. äntligen, behöver en pratstund med min majsan!

Jag vill bara åka till s:larsgatan och gå runt och mysa i lägenheten! den är så fin och stor!! När vi var där igår blev vi positivt överraskade med att tapeterna var fina i hallen, vardagsrummet och ett av sovrummen så nu ska vi nog inte tapetsera överallt som tanken var från början utan det blir bara i tre rum. Men bilder kommer :)

Födelsedagsfirande idag som sagt! Korre får äntligen köpa sin sprit själv! :D

Dags att ta tag i packningen!

// Fia

Update

Jag är värdelös på att blogga.. men lugn, jag är medveten om det :) men tiden (läs orken) räcker inte till!
två dagar kvar i hemtjänsten! känns jättekonstigt faktiskt. Men eftersom Angelica har börjat och jobba på IVT igen så är det inte lika roligt på jobbet... "det var bättre förr" när man kom på morgonen och såg Angelica ha smilbanden uppe vid öronen :D och när lunchrasten gick ut på att planera in så mycket roligheter som möjligt under helgen!
Men det har varit dåligt med festande den här sommaren.. tiden har bara försvunnit!

Vi hämtade nycklarna idag, jag och min underbara Daniel.. Nycklarna till våran nya fina lägenhet!
Det känns som att jag börjar ett nytt liv nästa vecka.. ny lägenhet och sen ny utbildning.. nytt steg i livet. Det ska bli jättekul att flytta till S:t larsgatan med Daniel! :) Jag längtar tills jag får börja bära in flyttlådona!

Day off tomorrow.. skönt! Packning på programmet.. och så ska vi fira Korre som fyller 20år på måndag.

Tänkte tömma mobilen på lite bilder när jag ändå  sitter här och nördar..

Angelica och Daniel roar sig en kväll vid stångån..

GolfFia in action!!

underbara mamma!

Här är en bild på den blivande 20-åringen också!!


That's it for now!

//Fia

Du är den finaste som finns! Jag älskar dig Daniel

RSS 2.0