Midsommar 2019

Midsommar 2019 är avklarat! Vi har haft en riktigt mysig midsommarhelg. Midsommarlunch hos farmor och farfar, en kväll hemma med vänner, en midsommardag med fika i Maden och en mysig kväll hos Emma och Fredrik och till sist en bättre söndag med lunch på Ombergs golfrestaurang. 
Veckan fram till midsommar var Frank riktigt risig med hög feber och krupphosta. Han och jag har varit hemma även idag men imorgon satsar vi på dagis. Fem dagar har han kvar på sitt dagis innan det är sommarlov och sedan ny inskolning på Måndalens förskola i slutet på augusti. 

Midsommarbilder m.m 

Såhär har det sett ut hemma i veckan. Den nyklippt herren har legat i soffan nästan hela dagarna. I det gula favoritlakarnet som jag hade hos mormor och morfar när jag var liten Så gammalt, nött och underbart skönt!

Eller i nån av sina kojor som är det bästa just nu att göra! 


Midsommardukning 
7 sorters blommor i dukningen, en sort till varje gäst.





Redo för gästernas ankomst och fördrink


Årets bubbeldrink, sockervadd och Cava 

Blommigt värre blev det i år! 

Den obligatoriska jordgubbstårta! 

Under kvällen tog inga kort alls! Så kan det gå! Men trevligt var det 😊 

Midsommardagen, Frank som fortfarande var ganska hängig ville inte vara med på bild med mamma. 


Igår när lillsorken  hade lite nya krafter så målade vi hans små möbler. Han fick dessa när han fyllde 1 år av mormor och morfar och tanken var att jag skulle målat dem direkt men det har inte riktigt hunnit bli av. Men nu så! Och eftersom 1-åringen har hunnit bli en 3- åring så fick jag ju givetvis experthjälp 👍☺


Idag har vi varit hemma som sagt. Vi åkte och fikade hos mormor och morfar på förmiddagen och där fick jag med mig två underbara pioner av mormor som nu står här hemma och luktar gott! 


Nu ska jag bära upp den här killen till sängen och hoppas på en kruppfri natt och att han är pigg nog att åka till avdelning gul imorgon 💛





Våran älskade plutt

23.14 och jag har jour. Mammajour. Precis när jag hade somnat vaknade jag av att Frank grät. Victor gick in till hans rum och hämtade honom, och det för vi ju nästan varje natt, så inget lustigt med det. Förutom att Frank knappt kunde andas. Han hostar, väser och klöks. Han har feber och yrar. När han andas så väser han så högt att man tror att lungorna på väg upp. 
Han har ju varit sjuk förr. Många många gånger med feber över 40 grader. Nu har han bara 38,7 men det är något... jag vet inte vad men det känns annorlunda och lite läskigt. Så jag är vaken. Vi jobbar båda två imorgon men Frank och jag kommer nog få vara hemma.
Lite trist med tanke på att han bara har nio dagar kvar på sitt dagis innan han byter. Och han skulle visa upp sin nya snygga frisyr imorgon.  " Mamma, tänk om fröken inte vet vem det är!" ♥️ 
En sista bild på svallet idag.. 

Sen kom pappas rakapparat fram, och jag finlirade med saxen.


Skönt med en sommarfrisyr. Han är heeeeeeelt bedårande i sina lockar men luggen växer i ögonen, lockarna trasslar ihop och måste kammas och det är varmt. 
Han blev stor, väldigt stor! 💙 

Victor var på svensexa igår och medan han tog sovmorgon i morse så var Frank och jag på sopstationen och sen pantade vi burkar. 
Jag hade sagt innan till Frank att när man pantar brukar så får man pengar att köpa glass för. När vi sedan fick pantkvittot och jag förklarade att nu kan vi gå och köpa glass för den lappen - då vänder sig Frank om till pantmaskinen och säger lite försynt " tack så mycket" 😍 


Igår var vi som vanligt hos farmor och farfar och löste kryss. Där fick vi även träffa tre generationer Nilsson-brudar. Dock var det bara två av dem som fastnade på bild. 🧡

Mmm.. Vi får se om jag kan sova något inatt, eller om jag sitter här och sneglar vakande över min varma, yrslande, väsande son. 


Frank september -16, 5 månader gammal och första gången han var riktigt sjuk med nästan 40 graders feber. Älskade lilla sork.












Korta veckor med röda dagar

Man kan nästa vänja sig vid det här. Åtta dagars semester, börja med en ledig röd dag, jobba en dag och sen ta helg. För att sedan veckan efter jobba två och en halv dag för att sedan vara ledig igen 😄 Det var de berömda "kortveckorna" som jag saknade mest när jag jobbade på hotellet. Där rullade schemat på året runt, utan undantag. Jobba sju, ledig sju, jobba sju, ledig sju.... 
Dessvärre har jag ju lite för mycket att göra på nuvarande jobbet, så det blir nog närmare 40 timmar den här vecka ändå. Men med en ledig torsdag till följd av en lååååång fredag. 

Idag var Franks första dagen på dagis efter två veckors ledighet. Han var lite ledsen i morse men blev snabbt på bättre humör när han kom ihåg att dem skulle ha en lite matsäck med sig i en ryggsäck och gå på utflykt idag! En liten men väldigt uppskattad grej hos unge herr Johansson ♥️ som han har pratat om sitt äpple och risi frutti ikväll! 

Victor har varit sjuk i helgen och i söndagsmorse gick Frank och jag upp tidigt ( och jag menar tidigt, ungen vaknade 03.54!!🤯) 
Frank ville pigga upp sin pappa med att baka en tårta tills han vaknade! ( jag ville inte riktigt grusa hans fina idé med att poängtera att hans pappa inte äter tårta..  Det är ju ändå tanken som räknas! ) 

Tada! Frank har pyntat fint med strössel och marsipandjur. 



Sjuklingen hade iaf sällskap i soffan i helgen.. 

Trogen som en hund..

Jag gav mig ut på en lite löprunda fredags, första sen förra sommaren! Detta resulterade i en blånagel som gör så satans ont att när jag skulle ge mig ut på årets andra runda, i söndags, så började jag plocka blommor istället. Det blev ingen vidare tid på den rundan, om vi säger så..

Men fint hemma! 


Jaha, tisdag kväll och vi laddare för lite helg igen då, typ? 
Det blir ju lite mer jobb den här helgen som sagt men vi har även klämt in en teater med babblarna ( japp, riktigt lördagnöje!) Och en träff med kompisar. 
Sen får vi börja nedräkningen till midsommar! Som sagt, älskade "kortveckor" 😎







Mallorca Alcudia

Hemma igen efter en helt fantastisk semestervecka på Mallorca. 
Karina, Per, Emma, Fredrik, Fabian och vi har spenderat 7 dagar på Zafiro Bahia i Alcudia. 

Förutom två dagar med sämre väder, som spenderades inne i Alcudia respektive Palma, så här vi njutit av sol vid pool/strandkanten.  

Våra barn, våra fina grabbar Frank och Fabian är en fröjd att resa med. Så duktiga, både på flyget och sedan resten av veckan. Guldstjärna till dem båda! ⭐ 

Jag har ju en och annan bild 😄 det brukar vara Victor som fotar mest men den här resan har jag inte legat på latsidan. 100 bilder är tagna och här kommer ett axplock! 

♥️

Flygningen som vi bävade mest inför gick som en dans och Frank brydde sig inte mer om den än om vi åkt bil! 

Helnöjd över att få köttbullar mitt i också! 


Hotellet var jättefint och låg precis nere vid havet.

Stora sängar vid poolkanten

Även om vi mest hängde vi den här poolen med sjörövarskepp!  

INNE i hotellkorridoren var det full växtlighet. Stora palmer som växte under glastaket. Undrar hur dom gör när dom måste avverka? 🤔




Bad bad bad och så lite sandslott. Pappa och Frank busar och bygger och mamma, *hrm* lyssnar på ljudbok 🙈 








Den regniga lördagen tog Emma, Karina och jag bussen in till palma. Det var ett mycket bra beslut för i Palma sken solen 😎





Varje kväll tog vi en lite sovrunda med Frank så att han somnade i vagnen, så att hans mor och far kunde jobba sig igenom hotellets drinklista ihop med resten av gänget. 


Jag hade kunnat tänka mig ett "litet sommarhus" där i området 😉 
En middagslur i solsängarna för stora..

Och för små..

Kvällsnygg kille

Resesällskapet

"Titta va mycket mat jag har ätit Fabian!"

..Även om det var 90 % frukt som slank ner i den där lilla magen..

Kusinbus i poolen..

En uppvärmd pool (som vi upptäckte sista dagen..😳) 

Ett litet toabesök...😂

En kvällspromenad..

En stolt pappa.. 

En stolt mamma..
" Mamma, jag vill gå neeeeer! " "nej, stå still och le nu Frank, vi ska ta finkort!!"

7 härliga dagar, tack för att vi fick följa med! ♥️ 









RSS 2.0