Bra bok!

Precis läst ut den här boken och den var riktigt bra :) tänkte jag skulle hinna in på Bokia innan jobbet och se om dom har hennes andra bok "par middag".

Nu ska Clintan och jag ta ett avsnitt Rederiet innan det är jobbdags!


Evighetsjobb

Att dammsuga med Clintan hemma är ert evighetsjobb! Han hårar ner i samma takt som jag dammsuger eftersom han jagar dammsugarmunstycket :)

Nu är det dags att jobba ett kvällspass på sin lediga dag, tur att semestern är nära!


Jag har världens bästa mamma!

Å det firar vi idag!! Jag har bakat tårta dagen till ära och mormor har lagat god mat.

Grattis till världens finaste mamma och mormor! <3


Fullt ös

Hotellet är fullt, uteserveringen är full och hela Stora torget är fullt med sportbilar. Ibland önskar man att man jobbade på ett BB någonstans långt ute på landet!


Helt otroligt!

Klockan är tolv och utanför går en Nisse och blåser grus med en lövblås!! Va i hela friden??


Lat hund

Han är ingen vidare hjälpreda den där Clintan! När matte viker in tvätten så är det ju skönt att passa på att ta en tupplur i dom nytumlade varma lakarna.

Idag är hela familjen ledig! Fika med mamma, fika med Karina, 4 maskiner tvätt och lite shopping har vi hunnit med hittills. Nu tänkte jag ta min nya bok, en kopp te och lägga mig i soffan. Tänk om det kunde regna lite oftare! :)


Grillning

Dagen har avslutats med grillning och vin på fogdegatan tillsammans med Victors familj. Precis vad jag behövde! Nu blir det jobb imorgon och sen ledig två dagar!!


Hotellsängen

Nerbäddad i hotellsängen och slöglor lite på tv. Det slinker ner en och annan godisbit också bara för jag är värd det efter en hektisk kväll på jobbet.


Möhippa

Blivande fru Fredriksson har fått vara ute på möhippa! Vi kidnappade henne klockan 8 igår morse och tog tåget till Stockholm. här har vi kört poledance och ätit gott på magic bar!
Nu sitter vi på centralen ska åka hem och sen ska Victor och jag på husvisning!


Fredagkväll

Nu har vi ätit pizza på balkongen och landat i soffan. Clint sover redan, man blir trött av sjöluft :)

Jag har sprängande huvudvärk så det blir nog sängen hyfsat tidigt. Det här är första lediga helgen på länge som vi inte har någonting planerat och det känns helt underbart!


Ledig dag på sjön!

Jag bättrar på brännan, Victor fiskar och Clintan njuter av att få åka båt med husse och matte!

Helg! <3


Fiahumor

Man måste ju roa sig lite när man skriver ut information till personalen! Gubben piggar upp tycker jag! :D

Nu tar jag helg om 1tim och 30min! Tjoho!


Uppfinnarfia

Finns det inga bra städredskap att köpa så får man fixa dom själv! Jag tror jag har fått morfars uppfinnargen! Synd att jag inte fick hans pigment också, det skulle behövas på dom här kritvita benen som ska visas i klänning på bröllop om drygt två veckor!

Hoppas solen är framme imorgon också för då har jag ledigt! Långhelg den här veckan! :)


15 maj

Idag är det namnsdag minsann!
 
Sofia, Sophia, Sofie, är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheíasom betyder 'vishet' eller 'Den kloka'.

Namnet var mycket populärt i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Även under 1990-talet hade namnet något av en modevåg igen. Som bäst låg det 1996 på 13:e plats i listorna.

Jag har fått mycket grattis-sms och telefonsamtal idag, tack så jättemycket!

Och grattis till min farmor och faster som också heter Sofia :)

 
 
Jag får väl ta och tack min kära storebror för att han har gett mig ett så klokt namn!
Och det är ju inte fy skam att heta samma sak som en huvudstad, det gör ju bara höjdarna!!......
 
...eller?
 
 
 
 

Day off!

Lediga måndagar efter en jobbhelg är himla fint tycker jag!

Victor kom hem från jobbet vid kvart i åtta, då hade Clint och jag varit uppe och lagt i ett par tvättmaskiner och sen gick vi och la oss alla tre igen och sov till tio! Lyxigt värre :)

Långpromenad och kaffe med Karina hann vi med på förmiddagen. På eftermiddagen har jag varit med mamma i Linköping. Har köpt en allergivänlig mascara som jag ska testa och se om mina ögon mår bättre av den.


Nu är Victor, jag och Clint precis hemkomna från Albackens trädgårdskafferi där vi tig en kopp kaffe. Nu ska vi inte göra mer idag! Mot soffan!


Lunch med Särpo!

Innan det var dags för söndagsjobb så lunchade jag med fina särpo på charken!
Solen sken (och tur va ju det så jag kunde gömma mina röda svullna ögon bakom ett par solglasögon) maten var jättegod! Micco åt räktoast och jag åt charkenblock med klyftpotatis!

Tack för idag särpo!


Stort hat mot allergi och studenter

Hatet är ungefär lika stort mot båda! Mina ögon har svullnat upp igen och jag ser banne mig inte klok ut. Till råga på allt så har jag fått stå ut med ett jäkla liv från torget där studenter har fjollat runt i sina ohyggligt fula overaller. Gästerna har inte kunnat ta sig varken till eller från hotellet för att det har gått en kortege genom stan med hemnabyggda vagnar. Jag är helt säker på att vi skulle slippa att jobba till 75 års ålder om studenterna skulle ta tag i sina liv lite tidigare. Utbildningarna skulle kunna halveras om studenterna ägnade lika mycket tid till att faktiskt STUDERA som dom gör till annat trams!

Så, nu har jag fått det ur mig!

När jag kom hem så hade min kära sambo gjort egen mjukglass(!) köpt en favvo-tidning och en påse godis. Så även om livet fortfarande är lite tråkigt så är det i alla fall avsevärt mycket bättre hemma med min Victor!


Superfilm

My War såg Victor och jag igår, en film om andra världskriget där man får följa en japan och en korean genom livet/kriget.
 
Vi var nog båda lite tveksamma till en början då språket till 80% är koreanska och resterande del på tyska och ryska men den är absolut värd att se! Bästa krigsfilmen på länge!
 
Fick ett ryck när jag kom till jobbet idag och lämnade in en ansökan om lite semester om två veckor (som jag med stor sannolikhet kommer att få avslag på). Hela arbetsstyrkan har ju haft kortvecka både den här och förra veckan så jag tyckte att jag med kunde få vara lite ledig! Men vi får se, fortsättning följer!
 
 
 

Min lilla gris

Hur underhåller man en fransk bulldog en solig eftermiddag? Man öppnar balkongdörren och sen är solningen igång! :) min lilla plutt mår mycket bättre idag som tur är!


Fullt upp!

Dåligt bloggat här men det har inte funnits tid! Igår kväll så var vi och grillade hemma hos mamma och påhla. Vildsvin och älg serverades, mycket gott! Och en supergod cheesecake till efterrätt.

Idag fick vi börja dagen med att åka till valla djurklinik för våran lille älskling blev dålig. Spydde, skakade och yrade runt och var hellustig. Han ville inte ens ha skinkan vi dinglade framför näsan på honom. Sen började det komma utslag överallt. Han hade fått en allergichock men mår nu mycket bättre efter en kortisonspruta. Ja, sådan matte sådan hund!

Nu på eftermiddagen har vi fikat ihop med Angelica, Jon och lilla Joline! Har inte träffat min efterlängtade norrlänning på två år! Alldeles för lång tid!

Tog ju tyvärr inga bilder idag men jag hittade en gammal bild på mig och min norrlänning!

Nu blir det filmkväll!!


Sol i lunchen

Lunchen intogs uppe i stugan när jag hade sovit en stund. Vilket underbart väder det är!


Ikväll blev det ledigt från jobbet eftersom jag jobbade extra i natt så vi ska kolla färdigt på Ted som vi började kolla på i lördags. Hittills tycker vi nåda att den verkar väldigt rolig!


Blandade nyheter

Corren blev precis levererad till hotell och det var både väldigt glada nyheter och så givetvis det hemska mordet som hände i fredagsnatt.
Påväg till Ullared mötte Mia, Oscar, My och Stefan polis och ambulans halv fyra på morgonen och lite senare på förmiddagen förstod vi varför.
Nu är tre personer gripna. Hoppas att att dom kan reda ut vad det är som har hänt. I tidiningen stod det att det inte lutade åt att det var en misshandel som "gått över styr" utan snarare att det var mord och ett blodigt sådant. Usch och fy!


Men nu till den glada nyheten! Jag hittade pappsen i tidningen och han ska få kulturstipendium!
Sångarbröderna där pappa är dirigent har nyligen avslutar sin krogshow "KärringKvälla" eller "ladys night på boxholmska" som dom har spelat i fem fullsatta föreställningar!
Jag har inte haft någon ledig helg att gå på någon föreställning men jag har läst recensionerna och dom har varit jättebra och samtliga damer som har varit där verkar vara mycket nöjda! Kul!

 

 

 


Söndagnatt

Kvällspasset blev lite längre än planerat, jobbar nattpasset också drygt 16 timmar tillsammans.

Det ska bli ganska skönt att krypa ner i sängen om cirka 6 timmar.


Men ett nytt nummer av ELLE Interiör, en kopp kaffe och ett fruktat så ska nig dom sista timmarna gå också!


Hej då min fina plånbok!

Min älskade plånbok med världskarta på har gått sönder, dragkedjan funkar inte :( men den blir ersatt med en ny tuffing med nitar!



Gårdagens shopping i Ullared med Mia, Oscar, My och Stefan var mycket trevlig och det shoppades en hel del! På kvällen fortsatte trevligheterna med lite middag på Zebban!

Idag har vi varit hos mormor och morfar på en kopp kaffe och nu är det jobb med ett rött och svullet öga. Det tycks aldrig gå över den här skiten!

 


Framme

Pigg som en mört!! Victor är jättelycklig som är framma ;)


Det blir sällan som man tänkt sig

Jag hade ju tänkt att sova just nu men det blev ett nattpass på jobbet istället! Men jag ska bara jobba till klockan 03.00 för sen bär det av mot Ullared!!

Undra hur trött jag kommer vara imorgon? Det spelar nog ingen roll för shoppa har man alltid ork med!! ;)


Hurra hurra hurra!!

Idag är det ingen vanlig dag för det är Särpos födelsedag!!! Grattis på 25-årsdagen min fina vän!

Det är synd att vi inte kan spola tillbaka tiden till "the best birthday ever" ;)


Soffläge

Klippt slut är jag och har varit hela dagen. Den här jäkla allergin tar mer på krafterna än man tror. Victor har lagat mat( och gjort efterrätt åt mig!) medan jag har legat här och sovit :)

Underbart gott va det! Lövbit, pepparsås, potatis och morötter i ugn. Till efterrätt Gino, min favorit!

Nu är det helg och på måndag hoppas jag att utslagen är helt borta!


Detta eviga kliande

Tänk om jag kunde få vakna upp till mitt riktiga ansikte imorgon, vad glad jag skulle bli! Mamma och faster har varit hemma och fikat idag på förmiddagen och hade med sig lite krämer som jag ska smörja med. Det känns mycket bättre nu än när jag vaknade imorse men det är ju fortfarande långt ifrån bra. Inte nog med att jag ser fruktansvärd ut så gör det ju så ont! När jag kom ut duschen imorse var jag tvungen och kolla mig i spegeln och kolla om huden fortfarande fanns kvar för det "brann" i hela ansiktet.
Gnäll, gnäll, gnäll...


Det går nog över tills jag gifter mig!
I natt sover jag på hotellet men imorgon eftermiddag då tar jag helg!

Så här mysigt hade vi det en kväll förra veckan hemma i tvsoffan. Clintan och Victor snarkade ikapp!

 


RSS 2.0