Jag tror inte att det är riktigt lagligt att vara så här kär..

Har gått på stan två dagar den här veckan utan att hitta något skoj.. Mellandagsrea är bara ett finare uttryck för " vi tar ut all gammal skit vi har på lagret och sätter dit en röd realapp" Butikerna är översvämmade av massa skit och man undrar ju lite vart alla grejer som fanns innan jul har tagit vägen? Står dom på lagret i stället nu kanske?

Jag hade ju en önskan om att hitta något roligt att ha på min på nyår men det blev inte riktigt så. Nu vet jag ju inte vad jag ska göra på nyår ens en gång så då kanske jag ska ta tag i den saken först :P
Kanske skulle ta och jobba istället? Nyår brukar ju inte bli någon höjdare ändå och här på jobbet hänger ju kavajen redo att hoppa i! Inga klädproblem där inte :)


Har haft en väldigt bra julhelg måste jag säga! Mycket nöjd över vad tomten hade med sig :) Fick bland annat den fina vattenkokaren från Alessi av mamma :) Hon är ju för snäll den där mamman! Sen blev det fårskinnsdynor och presentkort och en himla massa annat trevligt. Badbomber som jag tänkte njuta av en stund i helgen, nu när jag har tillgång till ett badkar igen! Jorå, Mjölby har allt sina fördelar! (Bara att få vakna upp bredvid världens underbaraste kille på morgonen ser jag som ett ganska så stort plus faktiskt!)

Julaftonen spenderades i vanlig ordning hos världens bästa morföräldrar, där det åts mat tills alla rullade fram. Kalle..kaffe..paketer..gröt..osv.

Juldagen började hos farmor och farfar där det var dags för mer mat och paket. Senare åkte vi till Mjölby där det festades resten av kvällen/natten. Mycket trevligt!

Annandagen spenderades mestadels i soffan bredvid mannen. Det var en sån där dag när allting, bortsett från huvudvärken, är helt perfekt :) Om någon skulle ha råkat missa det så är jag så himla glad att jag har Victor!!<3



Så sammanfattningsvis skulle man kunna säga att det enda som kunde gjort julen liiite bättre hade varit om Victor inte hade jobbat nästan hela julhelgen. Men, som vi alla vet, så är ju inte alla lediga under julen and that sucks!




Imorgon är det dags!

Imorgon ska jag äntligen baka igen :) Jag har bakat två gånger sen i somras, vilket är ganska lite eftersom två gånger i veckan är mer mina mått!

Julgodis är tanken men vem vet vad det blir när jag sätter igång. Tryfflar, knäckklubbor, kola och rocky road låter väl som en bra plan?

Min blivande sambo (wii!) ska hjälpa mig :) Jag ser nästan fram emot morgondagen mer än julafton just nu!

Har tittat på Ernst nu, fiiin är han! :D (Givetvis inte lika fin som Per, men väldigt fin!)
"Inget får mig att känna mig så rik som vackra stenar"


Snart kommer det en kändis och checkar in! Hoppas han är trevlig :)


Jaha.. det var ju ett roligt inlägg. Det kanske blir roligare imorgon när jag kan lägga ut bilder på alla tjusiga (förhoppningsvis) bakverk!






Några timmar kvar av den 20 december 2011

Och det känns rätt skönt!
Det har varit en lång dag idag. Började dagen 08.00 (vilket är förbaskat tidigt när man börjar jobba 14.20, i alla fall om man heter Fia Nilsson). Åkte till Tornby för att jaga julklappar! Hade förväntat mig en jäkla massa folk men jag antar att de flesta jobbar än för det var väldigt lugn :)
Alla julklappar är inhandlade tror jag faktiskt och jag klappar mig själv lite på axeln. Hann även med en sväng till IKEA och inhandlade duschdraperi och lite annat smått och gott. När jag var klar med julklapparna så tyckte jag att det var på sin plats att handla en till mig själv också (och till Victor med förstårs!) i form av en tvålpump och en tandbortsmugg. Slog till på ett designmärke så det kalaset slutade på ca 450 kronor tror jag så snälla, slå inte sönder den på söndag :)

Dagen fortsatte på Hagdahls kök där det intogs fika tillsammans med mina kollegor.

På söndag är det juldagen och då ska vi till Kvarnparken! Hoppas på en riktigt trevlig kväll! (Frågade förövrigt Victor om jag skulle baka lite tryfflar till förfesten men han skrattade mest åt mig.. Måste kolla med Korre vad dom här människorna tycker är lämplig att servera. Mina vänner hade i alla fall uppskattat hemmagjorda tryfflar!)


När arbetsdagen här är slut om cirka en timme så tänkte jag ta mig an garderoben och få lite ordning på mitt liv. (Om jag inte somnar innan jag kommer så långt vill säga)

Två jobbdagar kvar till julledig! Känns bra!



Idag är en sån dag när jag är sugen på ett nytt jobb...








Det är inte fredag

Går runt och tror att det är fredag. Det är det inte. :( Blir lika ledsen varje gång jag kommer på att det är torsdag och att det är ett morgonpass till innan det är helg.

Glömde för ett ögonblick bort att det var torsdag inatt också, närmare bestämt klockan fem när jag trodde någon skulle bryta sig in i lägenhet. Det var ju bara Corren Bostad som trillade in. Den där jäkla tidningen bidrar till en hjärtinfarkt varje torsdagnatt.


Shopping står på eftermiddagens schema.. måste ta tag i det här julklappshandlandet nu!


Jag har bokat en läkartid idag med! Ett stort plus i kanten till mig själv! (Sen har vi ju inte sett om jag går dit än.. ) Hade så ont i magen igår när jag skulle sova så då tänkte jag tyst för mig själv att jag får väl ge dom där vitklädda människorna en chans till då.

(Nu när jag har varit så duktig idag så får jag nog köpa en ny klänning till mig själv i eftermiddag.. hihi! )

Six down, two to go!


Alla dessa beslut..

Ibland skulle det vara skönt om man hade någon som tog alla svåra beslut åt en. Helst någon som kunde se in i framtiden och då ta alla BRA beslut :)
Beslutsångest är bara förnamnet så fort jag ska göra någon.. Jag kan inte ens välja en godispåse utan att må lite dåligt över att jag måste ta rätt sort så att jag inte ångrar mig sen.

När jag var liten brukade min styvpappa ofta fråga om jag ville ha något när vi var och handlade. Tråkigt nog brukade han tröttna på mig när jag stod där länge och väl för att välja rätt. Det slutade nästan alltid med att han sa " bestämmer du dig inte nu så blir det inget.. tre, två, ett, då går vi!" och så blev det inget godis.

Min chef kom fram till mig med ett papper idag. Hon ska vara mammaledig och tjänsten som receptionschef blir då ledig. Hon tycker att jag ska söka den men sista ansökningsdagen är den 21 december så just nu känns det som att någon står brevid mig och säger "tre, två, ett, nehepp! Då blev det ingen tjänst till dig då Fia".


Mitt mål har ju alltid varit att klättra uppåt, såklart! Men just nu trivs jag väldigt bra som 1:e receptionist och tycker att det går lite väl snabbt i svängarna.

Klarar jag av att ha ett 7-16 jobb?
Vill jag sitta på kontoret och inte träffa några gäster?


Jag har ju gått och blivit kär också..i en hund! En fransk bulldog som ropade" Fia, kom och hämta mig!"
Victor föreslog att vi skulle "åka och kolla" på honom. Den idén kommer ju inte hålla! Får jag se honom så kommer jag stoppa honom innanför jackan och ta med honom hem!


Några mer dramatiska händelse som har hänt mig idag? Jag tog sovmorgon till halv elva (japp, det var jag värd). Absolut inte meningen men jag glömde ställa om klockan när Victor gick vid sju och då slutar det så!
Efter det blev det en timmes promenad i regnet och ytterligare en timme under täcket i soffan framför Skilda Världar. Slö men ändå hurtig! Åttar timmars jobb på det och man får en riktigt hyffsad dag tycker jag :)

En och en halv timme kvar tills det är dags att gå hem till Vasavägen. Morgonpass väntar imorgon. Det är inte riktigt min melodi att börja jobba klockan sju längre.. man får så mycket mera gjort när man går 14.30-22.30!
(Ni ser, den där chefstjänsten är nog inget för mig...)

10 dagar kvar till jul. Jösses. Jag har faktiskt inte köpt en enda julklapp än.. det får vi nog ta tag i imorgon!


Ett stort grattis till världens bästa mamma som fyller år idag!



Helgens bilder!

Sådärja! Nu kommer lite bilder från lördagen och måndagen :) 


Stolarna innan Victor och jag tog på oss målarklädseln :)



Resultatet efteråt=Fia är käär!


Och så här fint blev matrummet!
Nu ska det bara upp en tavla och så ska stolarna få sittdynor i fårskinn and then It's done!


Nedan följer ett urval av bilder från Korres och min trevlig lördagkväll i Boxholm:



En Tengvall


En Tengvall till


Två glada kusiner


Kanske blir lite bilder från dopet också om jag kommer över några. (Om det finns några vettiga vill säga. Att bli fotograferad i en kyrka är INTE vår starka sida...)


Tiden går lite för fort tycker jag, hinner inte riktigt med det jag ska göra! Mamsimumsan fyller år imorgon och jag har lite "shopping to do". Idag har jag i alla fall sagt upp min lägenhet samt felanmält mitt handfat :) Bra gjort Fia! Men så var det det där med Stångåstaden med ja...


tredje advent

Står på jobbet och huttrar. Det är nog tur att jag inte får ge blod för det skulle vara synd om den stackaren som fick mitt kalla blod. Varför kan inte Elite ha fodrade kostymer? Känner att jag börjar bli lite trött också och det är inte bra eftersom jag har 4 timmar kvar att jobba..


Gårdagen var mycket trevlig. Började med ett besök i kyrkan där lille Harry döptes, så nu är jag och Korre stolta faddrar. Efter det blev det massa mat, vin och fika hos farmor och farfar. Kvällen fortsatte med mer vin på alltid lika trevliga storgatan i Boxholm.

Trots vinet så har jag haft en väldigt produktiv söndagmorgon, vilket alltid känns bra! Hämtat stolar som ska målas imorgon (när jag förövrigt är leeeeedig! Skönt!) och så hann vi med en kopp kaffe hos Per och Carina och en kopp kaffe hos farmor och farfar. Trevligt med kaffe tycker Virre och jag :)
Å imorgon ska vi alltså måla stolar! Det här lilla projektet kan nog sluta lite hur som helst men vi håller tummarna för att det blir bra så kommer den alldeles fantastika lägenheten på kungsvägen blir ännu mer fantastisk!
Bilder på det här spektaklet kommer imorgon. Då skulle jag kunna slänga in lite bilder från helgens bravader också :) Synd bara att jag inte fångade Korre med vidokameran när hon dansade och sjöng till I'm sexy and I know it.. ;)

Nu laddar vi om för nästa helg då det vankas tjejparty!

Hittade en helt fantastisk klänning på Gina Tricot i torsdags. Problemet var dock att den inte fanns i min storlek. Den fanns inte heller på IKANO eller på nätet. Det är så typiskt när man för en gång skull hitta något man verkligen vill ha! Den hade varit perfekt för utgång på juldagen... men men, man kan ju inte få allt här i livet. Jag fick ju en jättegod matlåda av min farmor idag till exempel, det är ju nästan lika bra :)


Alltså, vem kan säga nej till den här gobiten? Synd bara att dom blir så stora..




Dom här är ju inte så dumma dom heller ;)


Då får gärna klockan bli 22.30 då, så att jag får åka hem till en snygg man och mysa!



(Har försökt att byta bild profilblid på bloggen i snart två veckor men den dyker ju inte upp! Skitblogg.se)


Mamma/Tomten

Fia blir glad om den här ligger under granen :)

Åkte till jobbet i tron om det vankades sovmorgon imorgon men jag hade ju givetvis missat mitt byte med en kollega så det var vändpass som väntade istället. Men om vi ska se det från den ljusa sida (och det ska man ju alltid göra) så blir jag ju istället ledig två dygn innan helgen :D

Imorse såg jag inte allt från den ljusa utan snarare tvärom. Meningen "jag hatar allt" upprepades ett antal gånger. Mm, det var ju lite hårt kanske.. jag hatade ju givetvis inte allt men det lät bra just då.
Som tur var så fanns ju brandmannen på plats och styrde upp det hela. Det krävdes en del tappra försök och jag tror att han helst av allt hade velat säga "ne men ligg där och tjura då" men det gjorde han inte :)
Fin kille det där :) 


 Meddelande till alla mina underbara Söderköpingsvänner:
JAG CHECKADE JUST IN ANDERS PARMENT!
Dock gjorde jag tabben och berättade att träffats i Söderköping varpå han svarar "Jamenvisst, jag tror jag känner igen dig"
Detta har resulterat i att han småpratar med mig, om allt mellan himmel och jord, varje gång han går förbi :P

Jag vet inte om det är kul eller bara läskigt. Men när jag såg honom så saknade jag alla mina härliga klasskompisar!! Jag försökte återberätta storyn om honom för min chef men det blev liksom inte samma grej. Reunion snart? :D


What are you guys talking about?

Vart är snön alla pratar om? Boxholmare och linköpingsbor skriver om att det är vitt på backen. Well, jag har varit i Mjölby, som ni alla vet ligger inklämt emellan, och nu är jag i Linköping å ingen snö! Jag vill också se snö! Jag vill absolut inte knalla runt i snö men jag vill titta på den :) Sååå liar, liar, pants on fire på alla er som säger att det snöar! (Det kan också vara så att fröken Nilsson sov som bäst i morse när alla såg snö..)


Var ju vaken så tidigt imorse och tyckte att det var en ganska bra idé fram till 08.30 då jag kände att jag var lite knäpp som var vaken och somnade om. Sov då till 10.30, vilket inte var så dumt!

När jag väl hade rullat ur soffan så blev det en halkig promenad på 90 minuter för att vakna till, följt av ett varmt bad (som gjorde mig trött igen) och sen var det dags att åka till jobbet! (Ni som känner mig vet att jag hann med lite Hem till gården mellan 12.00 och 13.00 också :D )

Nu skulle jag hemskt gärna tralla hem snart men får väl snällt stå kvar bakom disken till 22.30.

Ja.. roligare än så har jag inte haft det idag!
Men igår hade vi kul! Kan tipsa er alla att se baksmällan 2, helt fantastiskt rolig! (Nu ljög jag, mormor och morfar borde inte se den här.. )



För tidigt att längta till helg? Å då menar jag nästa veckas helg.. mm det är nog för tidigt. Skärpning Fia, vi får ta och längta tills imorgon istället, då är det ju trots allt sovmorgon! Wihii!

Om någon miljonär där ute känner att Fia borde få en present, då tar jag gärna sex av dom här stolarna tack!

Men jag antar att det inte är så många miljonärer som läser den här bloggen så jag får väl leta vidare efter svarta pinnstolar som inte kostar 2750 kronor styck. Men visst är dom fina? :)




Helgen i bilder

Jag har ännu inte lärt mig tt lägga in bilder när jag bloggar från mobilen så dom kommer här!
Victor imponerade under fredagens pepparkaksbak
Särbos och mina fina lussebullar
Adventsmys på Kungsvägen
Ligger och beundarar vårt fiiiina nya bord som syns lite bakom ljussttaken på bilden ovan.
I veckan ska vi försöka få ordning på lite stolar också så kommer en bild på slutresultatet sen :)
Börjar 14.30 idag och klockan är nu 07.25, kanske skulle sova en stund till?
Men jag har ju "gått upp" med Victor idag och konstigt nog så är jag fortfarande vaken.
Kan ju flika in såhär på slutet att jag är tokkär i min brandman och ser fram emot att bli mjölbybo snart :)
EN STOR PUSS TILL DIG!



Söndagsmys

Söndagen har spenderats i tre olika kommuner med några av mina favoriter. Dagen började med särbo i Linköping där det bakades lussebullar!!

Efter det fick fick mormor och morfar ett besök och där fanns även storebror.

Kvällen spenderas i Mjölby med min fina man som precis har lagat underbar mat, tack för den! <3 Nu avslutar vi veckan med baksmällan 2.


Mot Boxholm!

Pepparkakabak check!
Mys i soffa check!
Kaffe och uppätande av pepparkakor check!
Mat på Mandarin check!

Nu har klänningen åkt på och jag styr kosan mot Boxholm och grabbarna

Trevlig helg!


Snart, snart, snart..

är det helg. Äntligen. Idag har det varit en dålig dag. Ont i magen, feber och massa skrikande asiater. Ingen vidare kombination. I helgen ska jag bara ligga apatisk och stirra upp i taket. (Det är i alla fall min plan, sen kommer jag säkert göra tusen saker ändå men det är tanken som räknas). Förutom jobb har jag hunnit med att beställa doppresent till Harry, gjort en pepparkaksdeg och städat två lägenheter. Well done Fia. Jag "gick upp" med Victor imorse klockan sex, det vill säga, jag tog ett täcke och förflyttade mig till soffan där jag gjorde allt för att hålla ögonen öppna och vara social en stund. Det gick inget vidare men jag tror att han uppskattar att jag försöker i alla fall :) Varför skulle jag dra nitlotten i morgonpigglotteriet? Imorgon är det i alla fall sovmorgon.. och på lördag.. och på söndag.. och på måndag! Wihii!!

RSS 2.0